22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Πιο ακριβή η Βιλερμπάν (pic)

Η γαλλική λίγκα είναι ένας σοβαρός οργανισμός, που όταν λέει ότι λειτουργεί με διαφανείς διαδικασίες, το εννοεί. Γι' αυτό έδωσε στη δημοσιότητα, όπως κάνει κάθε χρόνο, τα ακριβή μπάτζετ των 18 ομάδων που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας.

Με μια πρώτη ματιά στον παρακάτω πίνακα, στην πρώτη στήλη του οποίου περιλαμβάνεται το συνολικό μπάτζετ και στη δεύτερη η μισθοδοσία παικτών και προπονητών, προκύπτει ότι το μέσο μπάτζετ στην ProA της LNB αγγίζει τα 5 εκ. Ευρώ (4,8 εκ. για την ακρίβεια), ενώ μόνο για μισθούς παικτών και προπονητών μια μέση γαλλική ομάδα ξοδεύει 1,5 εκ. Ευρώ. Μόνο δύο είναι, μάλιστα, οι ομάδες οι οποίες θα ξοδέψουν φέτος για μισθούς λιγότερα από 1 εκ. Ευρώ (η Αντίμπ 924.οοο και η Τουλόν μόλις 653.000).

Την πιο ακριβή ομάδα έχει και φέτος, όπως και πέρυσι, η Βιλερμπάν με μπάτζετ που ξεπερνά τα 8 εκ. Ευρώ (8,2 εκ.) και μισθοδοσία που ανέρχεται στς 2,6 εκ. Ευρώ. Μάλιστα η ομάδα του Τόνι Πάρκερ έχει επενδύσει φέτος έχει επενδύσει φέτος 1 εκ. Ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι καταγράφοντας αύξηση του μπάτζετ κατά 13,4% (από 7,29 εκ. πέρυσι, 8,27 εκ. φέτος). Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση καταγράφει η Στρασμπούρ, η οποία από τα 6,72 εκ. ανέβηκε στα 7,75 εκ. (αύξηση 15,3%).

Μακάρι να είχαμε και στην Ελλάδα τη δυνατότητα να μελετήσουμε τέτοια στοιχεία...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ