19.4 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Μπαρτσελόνα: Μειώνει το μπάτζετ της κατά 8 με 11 εκατ.

Η αποτυχία της Μπαρτσελόνα στο final-4 της Euroleague, μιας και άπαντες τους θεωρούσαν φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποκλείστηκαν νωρίς, ανάγκασε τη διοίκηση της ομάδας να προχωρήσει σε μείωση του μπάτζετ, που θα φτάσει ακόμα και στο 25%.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ της Mundo Deportivo, οι ιθύνοντες των Καταλανών αποφάσισαν να ρίξουν τον προϋπολογισμό της ομάδας, μιας και βλέπουν μεγάλες οικονομικές ζημιές.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπήρχε η εισήγηση μιας μείωσης της τάξης του 10-15% αλλά τελικά η απόφαση που πάρθηκε να είναι να μειωθεί κοντά στο 25%.

Τι σημαίνει αυτό σε αριθμούς. Η Μπαρτσελόνα από εκεί που το φετινό της μπάτζετ έφτανε τα 44 εκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει να βρει τρόπο να το μειώσει από 8-11 εκατομμύρια.

Και αυτό είναι κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα, αν σκεφτεί κανείς ότι τέσσερα από τα 16 συμβόλαια της πρώτης ομάδας λήγουν στις 30 Ιουνίου. Τα συμβόλαια αυτά είναι του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, του Κάιλ Κούριτς, του Μάικ Τόμπι και του Σερτάκ Σανλί.

Και μέσα σε όλα το ρεπορτάζ καταλήγει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξει και μεγάλη μείωση των αποδοχών που θα προσφερθούν στον νέο προπονητή. Είτε αυτός είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, είτε όχι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ