19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η μάχη των… Θεσσαλών

Ένας προημιτελικός... γεμάτος Ελλάδα είναι το επόμενο μεγάλο ραντεβού του ελληνικού μπάσκετ. Απόγευμα Τετάρτης, η μεταμορφωμένη Εθνική μας θα διεκδικήσει μια θέση στη ζώνη των μεταλλίων από την εκρηκτική Ρωσία που έχει στον πάγκο της ένα... γνήσιο τέκνο της χώρας μας. Και η Θεσσαλία, θα καμαρώνει την πολλαπλή της εκπροσώπηση.

Με τον έχοντα καταγωγή από την Καρύτσα, στη Λίμνη Πλαστήρα Κώστα Μίσσα και τον εκ... Βόλου ορμώμενο, απόγονο από το σόι Πανανίδη, που... κατέληξε να κάνει καριέρα ως Σεργκέι Μπαζάρεβιτς. Βάλτε μέσα και Μπουρούση και Παπανικολάου, νάτος ο νομός καμαρωτός - καμαρωτός.

Ο άνθρωπος που αποτέλεσε ίσως την πιο "τρανταχτή" περίπτωση στην εποχή των αβέρτα ελληνοποιήσεων στο μπάσκετ της χώρας, έφτασε στον πάγκο της Εθνικής ομάδας της... κανονικής του χώρας και απολαμβάνει μετά από χρόνια μετάβασης στην μ.Κ., μετά Κιριλένκο, εποχή ένα γεμάτο ρόστερ, αυτό που λέμε "τούμπανο" στην καθομιλουμένη που έχει κερδίσει εντυπώσεις, μαζί φυσικά και αποτελέσματα μέχρι τώρα στο Ευρωμπάσκετ.

Στα άτυπα γκάλοπ μεταξύ των αποστολών που συνεχίζουν, το δικό μας ζευγάρι δείχνει να κερδίζει με βραχεία κεφαλή το Σλοβενία - Λετονία στην πιο συναρπαστική από τις τέσσερις αναμετρήσεις. Με τον προπονητή των Σλοβένων, τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ να λέει χαμογελώντας ότι "κι εμάς κι εσάς οι αντίπαλοι είναι εντυπωσιακοί μέχρι τώρα, αλλά σκέψου ότι... δεν είναι Ισπανία και Σερβία"...

Την ίδια ώρα, το επιβλητικό 24όροφο ξενοδοχείο στα παράλια της Πόλης, έχει αρχίσει να έχει κίνηση και... προς την έξοδο. Το σκηνικό στην τεραστίων διαστάσεων τραπεζαρία που φιλοξενούσε τις 15 αποστολές, αφού οι Τούρκοι μένουν αλλού, μοιάζει μπασκετικά... μακάβριο από την ημέρα που άρχισαν τα νοκ - άουτ, με το προσωπικό να μαζεύει σιγά - σιγά τραπέζια και καρέκλες και να δημιουργούνται κενά στη διάταξη. Κάτι σαν το παιχνίδι με τις μουσικές καρέκλες που παίζαμε μικροί είναι και άπαντες έχουν τσιτώσει για να μείνουν το τελικό ζευγάρι.

Οι Έλληνες διεθνείς μετά την... σχετική αποφόρτιση της Κυριακής μπήκαν και πάλι σε φουλ ρυθμούς. Σχετική αφού ουδείς έμεινε αγύμναστος, είτε σε γήπεδο είτε σε γυμναστήριο. Το εξωπραγματικό τριήμερο ρεπό που φέρνει το πρωτοφανές σύστημα της διοργάνωσης δεν επιτρέπει στιγμή χαλάρωσης σε τόσο μεγάλο κενό. Μπορεί τα μεγάλα λόγια να μην βγουν ποτέ από στόμα Έλληνα, όμως, όλοι θέλουν και το δείχνουν, εδώ που έφτασαν να έχει ο δρόμος και συνέχεια...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ