24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ράντολφ: «Κίνητρο τα σχόλια μετά τον καυγά με τον Πορζίνγκις»

Ο Άντονι Ράντολφ αποτέλεσε βασική μονάδα της Σλοβενίας στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, προσφέροντας πολλές λύσεις στην ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ.

Ο Αμερικανός "νατουραλιζέ" φόργουορντ μίλησε στο undefeated.com τόσο για την απόφασή του να αγωνιστεί με την φανέλα της Εθνικής Σλοβενίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πληρώθηκε, ενώ αναφέρθηκε και στα ρατσιστικά σχόλια που δέχθηκε μετά τον καυγά με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις στον προημιτελικό με την Λετονία.

Αναλυτικά:

«Τις επόμενες μέρες μετά το περιστατικό, μου έστελναν ρατσιστικά μηνύματα Λετονοί οπαδοί, Τούρκοι και άνθρωπο από παντού, από την Νέα Υόρκη…. Με αποκαλούσαν νέγρο, μου έλεγαν πως είμαι σκουπίδι και αν ποτέ επισκεφτώ την Νέα Υόρκη, θα με σκοτώσουν. Ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Δεν απάντησα σε κανέναν, δεν σπατάλησα την ενέργειά μου σε κάτι τέτοιο.

Ήταν πολύ περίεργο να σκέφτομαι ότι κάποιοι άνθρωποι ένιωσαν τόσο έντονα συναισθήματα  για κάποιον που δεν έχουν καν συναντήσει. Καταλαβαίνω πως οι οπαδοί αισθάνονται κάτι ξεχωριστό για τους αγαπημένους τους παίκτες. Εγώ απλά το χρησιμοποίησα ως κίνητρο. Με βοήθησε να συγκεντρωθώ στο επόμενο παιχνίδι και να θέλω το χρυσό ακόμη περισσότερο».

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης επισήμανε πως αφού επέστρεψε στο ξενοδοχείο, ένιωσε καλύτερα, βλέποντας την γυναικά και την κόρη του. «Όπως είναι σχεδιασμένο το τουρνουά, δεν σου επιτρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο σε κάποια πράγματα. Πρέπει να προετοιμαστείς για το επόμενο ματς».

Για τους λόγους που αποφάσισε να παίξει για την Σλοβενία: «Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι Σλοβένος. Το ίδιο και ο Γκόραν Ντράγκιτς. Ο ατζέντης μου, Ράντε Φιλίποβιτς, μάς εκπροσωπεί και τους τρεις. Το έκανα για να έχω μεγαλύτερη έκθεση παίζοντας δίπλα στον Λούκα και τον Γκόραν, σε ένα τουρνουά που παίζουν οι κορυφαίοι παίκτες της Ευρώπης και πολύ stars του ΝΒΑ.

Η αρχική μου σκέψη ήταν να αρνηθώ. Όταν ετοιμάζεται να εκπροσωπήσεις μία χώρα, θες να είναι η χώρα από την οποία κατάγεσαι. Θες να είναι κάτι ξεχωριστό. Ωστόσο, συναντήθηκαν με τον Ράσο Νεστέροβιτς, τον Γκόραν Ντράγκιτς, τον Ράντε και τον Ισπανό ατζέντη μου. Ενρίκε Βιγιαλόμπος στην Μαδρίτη το Μάιο. Μου εξήγησαν το πλάνο και πως αν αγωνιστώ, η ομάδα μπορεί να κερδίσει το χρυσό. Μίλησα με την ομάδα μου και αποφασίσαμε ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για να αναπτυχθώ ως παίκτης».

Για το πώς το δέχθηκαν οι δικοί του άνθρωποι: «Θεώρησαν πως ήταν μια σπουδαία ιδέα να μπορώ παίξω σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά με μια ομάδα που δεν είχε πετύχει και τόσα πολλά στην διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας μεγάλα ονόματα όπως ο Πορζίνγκις, οι Γκασόλ και οι Ερνανγκόμεζ».

Για το αν πληρώθηκε: «Όχι».

Για τα πλεονεκτήματα του να έχεις ευρωπαϊκό διαβατήριο: «Δίνει την δυνατότητα στην Ρεάλ να φέρει έναν ακόμη Αμερικανό, που μπορεί να κάνει την διαφορά στην κατάκτηση των τίτλων. Επίσης είναι ευκολότερο να βρεις δουλειά στο εξωτερικό, όσο μεγαλώνεις».

Για τον χρόνο που έχει περάσει στην Σλοβενία: «Πηγαινοερχόμουν σχεδόν όλο το καλοκαίρι. Είναι μια πανέμορφη χώρα. Όχι και τόσο μεγάλη. Μοιάζει με καρτ ποστάλ, με τα δέντρα και τα βουνά. Οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί».

Για την εμπειρία του στην ομάδα: «Ήταν απίστευτο, δεν είχα κανέναν πρόβλημα. Ο κόουτς Κοκόσκοφ είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που είχα ποτέ. Φτάσαμε σε μια σπουδαία επιτυχία. Η υποδοχή στην Σλοβενία ήταν το κάτι άλλο. 30.000 κόσμος να μας περιμένουν στην βροχή με τα τύμπανα, τραγουδώντας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ