21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τι Τζέι Σταρκς: Παίζοντας μπάσκετ για έναν ιερό λόγο… (vids)

Ο Τι Τζέι Σταρκς αποτελεί το μεγάλο πρωταγωνιστή του Κολοσσού, «υπογράφοντας» και τη μεγάλη νίκη με τον ΠΑΟΚ στο φινάλε, και το Basketa.gr παρουσιάζει τη ζωή του Αμερικανού γκαρντ, που πάντοτε έδινε «μάχη», θέλοντας να παίζει μπάσκετ για ένα σκοπό υπέρτατο.

«Ένας άνδρας που δεν περνά πολύ χρόνο με την οικογένειά του, δεν μπορεί να θεωρείται αληθινός άνδρας», είχε πει ο Μάρλον Μπράντο στον εμβληματικό, κορυφαίο ρόλο του Βίτο Κορλεόνε στον «Νονό», σε μια φράση με σημασία διαχρονική. Για κάθε άνθρωπο, η οικογένεια συμβολίζει κάτι διαφορετικό, αλλά αρκετοί είναι κι εκείνοι, που την έχουν ως αυτοσκοπό στη ζωή τους.

Τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Τι Τζέι Σταρκς, ο οποίος από το ξεκίνημα της καριέρας του είχε ορκιστεί να παίξει μπάσκετ για τουλάχιστον 12 χρόνια, είτε στο ΝΒΑ είτε αλλού, ώστε να εξασφαλίσει την οικογένειά του. Το κίνητρο αυτό και μόνο του έφτανε, ώστε να ξεπεράσει τα «εμπόδια», που βρήκε μπροστά του, σε μια καριέρα που φαινόταν πολλά υποσχόμενη από τα κολλεγιακά του χρόνια, αλλά βρήκε αρκετές φορές «τοίχο».

Γεννημένος μια… 11η Σεπτεμβρίου, ο 24χρονος γκαρντ δεν το έβαλε ποτέ κάτω, έφερε... τα μούσκουλά του στην Ελλάδα και ήδη έδειξε πως φέτος θα τον συζητήσουμε αρκετές φορές, μετά και τον καθοριστικό ρόλο, που έπαιξε σε άλλο ένα θρίλερ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Το Basketa.gr παρουσιάζει τη ζωή ενός ανθρώπου, που έχει πάντα έναν καλό λόγο να σκάει την πορτοκαλί μπάλα.

Το «πάγωμα» του κολλεγίου του Τζόρνταν, η μαριχουάνα και η νέα αρχή δια χειρός Ουίλιαμς

Ο Σταρκς είχε δείξει εξαρχής, ότι ποτέ δεν τα παρατά στη ζωή του. Ξεκινώντας από το Λύκειο του Λάνκαστερ, όπου κέρδισε το πρωτάθλημα Class 5A State με ένα εκπληκτικό παιχνίδι 20 πόντων απέναντι στο Έλκινς, φανέρωσε την ποιόητά του από πολύ νωρίς, όπως και την αποφασιστικότητά του να κάνει τα πάντα, για να πετύχει, ώσπου ήρθε η πρόσκληση από το Texas A&T, για να μπει στον προθάλαμο του ΝΒΑ μέσω του κολλεγιακού μπάσκετ.

Στην πρώτη του χρονιά, κιόλας, μόνο… ψάρακας δεν αποδείχθηκε, καθώς ήταν ανάμεσα στους παίκτες που οδήγησαν τους Έγκις μέχρι την φάση των «16» της March Madness το 2018, πετυχαίνοντας μάλιστα μια εμφατική νίκη με 86-65 και τη δική του καθοριστική συμβολή των 21 πόντων, για να μείνουν εκτός οι τότε πρωταθλητές από τη Βόρεια Καρολάινα. Κάπου εκεί, αποδείχθηκε πως το μέλλον του ανήκε, μόνο που έπρεπε να ξεφύγει πρώτα από τις κακοτοπιές.

Ο Τι Τζέι είχε υποσχεθεί πως θα έκανε μια πορεία… θορυβώδη, μόνο που τον Νοέμβριο του 2019 κι ενώ πραγματοποιούσε την αποκατάσταση από έναν τραυματισμό του, στην προετοιμασία της νέας σεζόν, πιάστηκε να έχει πάνω του 56 γραμμάρια μαριχουάνας. Ήταν η δεύτερη φορά, που είχαν βρεθεί ναρκωτικά στην κατοχή του και ήταν… η φαρμακερή, αφού μπορεί να πλήρωσε την εγγύηση των 2.000 ευρώ για να μείνει ελεύθερος χωρίς δυσκολία, αλλά το κολλέγιό του αποφάσισε να τον απομακρύνει από τις τάξεις του.

Κάπου εκεί, ο άλλοτε NBAer Μο Ουίλιαμς, που τον γνώριζε και από τη δική του παρουσία στο κολλεγιακό πρωτάθλημα, όντας βοηθός προπονητή στο Καλ Στέιτ Νόρθριτζ στο παρελθόν και φτάνοντας σήμερα να είναι πρώτος προπονητής στο Τζάκσον, πρότεινε τον Σταρκς στον τεχνικό του πρώην κολλεγίου του, τον Μαρκ Γκότφριντ, ο οποίος έμελλε να «αρπάξει» τον παίκτη από το Ντε Πολ και να του δώσει την ευκαιρία για μια νέα αρχή.

Όχι μόνο τον έφερε στο δικό του κολλέγιο, τελικά, αλλά τον λάτρεψε στη μια σεζόν που τον είχε στο πλευρό του, τη σεζόν 2020-2021, αλλά φώναζε σε όλους τους τόνους, ότι δεν ήξερε τι θα κάνει χωρίς τον Σταρκς στη σύνθεσή του, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις με την φανέλα των Μάταντορς. Ο ίδιος ο παίκτης ένιωθε τη δικαίωση, λέγοντας πως «ήταν μια υπερηφάνεια για μένα να μην αφήσω τον εαυτό μου να παραιτηθεί, ή να αφήσω την οικογένειά μου. Είχα φτάσει τόσο μακριά και ήθελα να παίξω επαγγελματικά».

Ο Σταρκς ξεκίνησε, κάπως έτσι, προπονήσεις με τους Κλίπερς, τους Πίστονς και τους Κινγκς, χωρίς όμως τελικά να επιλεγεί στο draft του καλοκαιριού του 2021 και αποφασίζοντας να προχωρήσει στο δεύτερο πλάνο, περνώντας τον Ατλαντικό, με τη Ρίτας Βίλνιους να του δίνει την πρώτη ευκαιρία. Η αλήθεια είναι, ότι η περσινή χρονιά δεν ήταν και η πιο σταθερή, καθώς μεσούσης αυτής βρέθηκε στην αναπτυξιακή λίγκα, σε ένα όχι και τόσο επιχείρημα με τη θυγατρική ομάδα των Μπακς, τους Ουισκόνσιν Χερντ, ολοκληρώνοντας σε Νεβέζις και Γιαλοβασπόρ, διακριθείς σε άπασες τις ομάδες για την ικανότητά του στο σκοράρισμα, ιδιαίτερα από κοντά και από μέση απόσταση.

Η μετακίνησή του, πάντως, δε θα είναι μεγάλη από την Τουρκία, καθώς το λιμάνι της Ρόδου τον κάλεσε, για να φορέσει τα «θαλασσί» χρώματα του Κολοσσού. Ήδη απέδειξε, ότι είναι ικανός για πολλά και αποτελεί έως τώρα τον άνθρωπο της χρονιάς για την ομάδα της Δωδεκανήσου, προμηνύοντάς μας για μια χρονιά, όπου δε θα σταματήσουμε να συζητούμε για χάρη του...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ