23.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Τρίτωνας : Είναι πολλά τα 43 χρόνια!

Ο Τρίτωνας θέλησε το καλοκαίρι να μπει σε διαφορτικά μονοπάτια από αυτά που είχε συνηθίσει, και έτσι οι άνθρωποι που ανέλαβαν να τον χρηματοδοτήσουν έδωσαν στον Μιχάλη Μιχελάκο ένα σεβαστό μπάτζετ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ρόστερ που μαζί με την Καρδίτσα φάνταζαν ως τα απόλυτα φαβορί για την άνοδο στην Basket League.

Οι Θεσσαλοί δικαίωσαν τις προβλέψεις, αλλά για τον Τρίτωνα δεν ισχύει το ίδιο, με τους κλυδωνισμούς και τις παλινωδίες να δημιουργούν αρκετά προβλήματα, με μεγαλύτερο όλων το τέλος της συνεργασίας με τον Λουκά Μαυροκέφαλίδη, ο οποίος στα 19 παιχνίδια που αγωνίστηκε με την φανέλα της Αθηναϊκής ομάδας ήταν ο πρώτος της σκόρερ (19,4 π.), πρώτος στα ριμπάουντ (10,4), και πρώτος στην οικονομία (22,1 βαθμοί).

Ωστόσο, ο Τρίτωνας, παρά την τεράστια απώλεια του Λουκά Μαυροκεφαλίδη,  παραμένει γερά στο κόλπο και της διεκδίκησης του πλεονεκτήματος έδρας, αλλά και της ανόδου, με την ομάδα των Σεπολίων να αγωνίζεται τελευταία φορά στην Α' Εθνική την σεζόν 1978-1979, δηλαδή πριν 43 χρόνια, και όταν ακόμη δεν είχε έρθει στη ζωή ο νυν τεχνικός της.

Και όμως στα 32 του χρόνια, ο Μιχάλης Μιχελάκος, βρίσκεται στον πάγκο του Τρίτωνα από το 2011, όταν σε ηλικία 21 ετών ανέλαβε τα ηνία της Αθηναϊκής ομάδας στην Γ' ΕΣΚΑ και σε θέση υποβιβασιμού με ρεκόρ 2-12. Από τότε φάνηκε η ικανότητα του, με αποτέλεσμα να γράψει ιστορία και να φέρει τον σύλλογο σε θέση διεκδίκησης της ανόδου και στην Α1.

Μεγάλο όπλο το κλειστό του Στρέφη όπου μετράει 12 νίκες σε 13 παιχνίδια, έχοντας συνολικά ρεκόρ 18-8. Στο ρόστερ συναντάμε παίκτες όπως ο Σέρβος γκαρντ/φόργουορντ, Νεμάνια Μανοίλοβιτς (12,9 π., 4,3 ριμπ., 3,9 ασίστ), ο Γιάννης Δημάκος (12,6 π., 3,4 ριμπ., 2,7 ασίστ), ο Πέτρος Μελισσαράτος, ο οποίος κέρδισε την άνοδο του πέρυσι με τον Ολυμπιακό (11,3 π, 5 ριμπ.), ο τραυματίας, και με επίσης κερδισμένη άνοδο με τους «ερυθρολεύκους», Απόλλωνας Τσόχλας (11 π., 48% στο τρίποντο, 4,5 ασίστ), ο προερχόμενος από δυο ανόδους με Χαρίλαος Τρικούπη και Απόλλων Πατρών, Τάσος Αντωνάκης (7 π, 6 ριμπ.) και ο πολύπειρος, Αντώνης Μάντζαρης (6,8 π, 3 ριμπ.).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ