20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καλή η αντίδραση αλλά καλύτερη η… δράση

Ο Δημήτρης Ρήγας γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ και για την αντίδραση που είναι μία καλή αλλά όχι η καλύτερη λύση.

Την αλήθεια και το... ρεζουμέ του αγώνα τα είπε στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συνεχίσει να μπαίνει στα παιχνίδια όταν αυτά κοντεύουν να τελειώσουν. Διότι με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να είναι απρόσεκτη, λίγο έλειψε να γίνει ακόμα μία επική ανατροπή μετά από εκείνη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Απέναντι όμως σε αντιπάλους κορυφαίου επιπέδου όπως η Ρεάλ Μαδρίτης το... τρένο φεύγει και δεν ξαναγυρνάει.

Τουλάχιστον η φετινή έκδοση των πρωταθλητών Ελλάδος δεν τα παρατάει και δεν διασύρεται όπως συνέβαινε πέρσι. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για να «χτιστεί» ο απαραίτητος χαρακτήρας μίας καινούριας ομάδας. Σίγουρα βέβαια δεν αποτελεί σε καμία των περιπτώσεων αιτία για πανηγυρισμούς. Ούτε φυσικά υπήρξε καμία τέτοια διάθεση από κανέναν.

Μετά την πρώτη πεντάδα αγώνων είναι φανερό ότι οι «πράσινοι» έχουν αποδείξει ορισμένα πράγματα στο παρκέ τα οποία φαίνονταν από νωρίτερα. Διαθέτουν ένα σύνολο συγκεκριμένων δυνατοτήτων το οποίο όπου φτάσει θα το πετύχει μόνο μέσα από την καλή του άμυνα. Ταυτόχρονα υπάρχουν αρκετοί παρόμοιοι γκαρντ που κάνουν εξίσου καλά συγκεκριμένες δράσεις στο παρκέ. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, από την άποψη ότι συνήθως κάποιος βγαίνει μπροστά. Τα «καουμποϊλίκια» βέβαια δεν μπορούν να αποτελέσουν οδηγό κι αποτελούν μόνο την έσχατη λύση όταν η κατάσταση ξεφεύγει.

Ένα στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί είναι και η δυσκολία στον τομέα των ριμπάουντ. Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν άψογος σε αυτό το κομμάτι αλλά σχεδόν μόνος. Πάλι το «τριφύλλι» έχασε τη μάχη των αιθέρων με δέκα λιγότερα «σκουπίδια» από τους πρωταθλητές Ισραήλ. Και τέτοιοι αριθμοί κοστίζουν στο υψηλότερο επίπεδο.

Όσο για τον Γιόγκι Φερέλ, το ντεμπούτο του έδειξε κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία τα οποία προϊόντος του χρόνου μπορούν να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Ταυτόχρονα θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να «κρύβονται» οι αδύναμοι περιφερειακοί της ελληνικής ομάδας. Στο πρώτο μέρος ειδικά «χτυπήθηκαν» στοχευμένα και το πρόβλημα ήταν σοβαρό.

Εν κατακλείδι, λίγο πριν τη δεύτερη «διαβολοβδομάδα» το συγκρότημα του κόουτς Πρίφτη έχει αρκετούς λόγους να αισιοδοξεί για τη συνέχεια κι ακόμα περισσότερους για να το κάνουν να πρέπει να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά. Μόνο οι νίκες είναι αυτές που θα δώσουν ψυχολογία κι αυτοπεποίθηση. Και δύο τέτοιες θα πρέπει να «ματώσει» για να πάρει κόντρα σε Αναντολού Εφές και Βιλερμπάν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ