23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πρίφτης: “Δεν είναι τι κάναμε στο τέλος, αλλά στην αρχή και στη…μέση”

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από μια διαφορά 20 πόντους, πλησίασε στους τρεις, αλλά τελικα ηττήθηκε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Ο προπονητής των "πράσινων", Δημήτρης Πρίφτης, φάνηκε να έχει ιδιαίτερα έντονα συναισθήματα στο τέλος του αγώνα, μιλώντας στην κάμερα της Ευρωλίγκας.

Η ερώτηση που έγινε ήταν "τι έλειπε από τον Παναθηναϊκό, ώστε να ολοκληρώσει την ανατροπή που άγγιξε". Ο Πρίφτης απάντησε: "Αυτό που έλειπε ήταν στην αρχή του αγώνα και στη διάρκειά του, αλλά όχι στο τέλος. Βρήκαμε πολύ αργά αυτό που έπρεπε να γίνει. Αυτό ήταν το πρόβλημα... Όχι το τέλος".

Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε: "Συγχαρητήρια στην Μακάμπι για αυτή την νίκη. Την άξιζε. Έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα καλύτερα από εμάς. Εμείς είχαμε δύο πρόσωπα. Παίξαμε διαφορετικά για 30 λεπτά και διαφορετικά στα τελευταία 10'. Δεν μπορώ παρά να αναρρωτηθώ τι θα γινόταν αν αντί για 10' παίζαμε έτσι 20-25 λεπτά. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας με αυτό που κάναμε. Είναι θετικό μόνο το ότι αντιδράσαμε, το ότι βγάλαμε χαρακτήρα και προσωπικότητα. Είχαμε την ευκαιρία μας. Πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό για το μέλλον".

Μετά από ερώτηση για την αντίδραση του Παναθηναϊκού απάντησε: "Συνολικά στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα ως ομάδα. Κυκλοφορήσαμε την μπάλα καλύτερα. Απλά στην 4η περίοδο ήμασταν και πιο εύστοχοι.Πρέπει σε αυτά 7-10 λεπτά που παίξαμε καλα σήμερα να δώσουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Δεν μπορείς να κερδίζεις στην Ευρωλίγκα παίζοντας καλά για ένα δεκάλεπτο. Θέλει σωστό μπάσκετ, καλή κυκλοφορία, καλή άμυνα..."

Για το τι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός στην επίθεση σχολίασε: "Αν δείτε προηγούμενα παιχνίδια μας θα δείτε πως είχαμε παιχνίδι από μέσα. Όχι απαραίτητα από τη θέση πέντε. Κυρίως ψάχνουμε τρόπο να σκοράρουμε από την περιφέρεια,  καθώς διαθέτουμε παίκτες που μπορούν να το στηρίξουν αυτό. Οφείλουμ όμως να γίνουμε καλύτεροι, κυκλοφορώντας την μπάλα καλύτερα".

Ο Πρίφτης ρωτήθηκε και για τα όσα γράφονται και ακούγονται για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά τις εξελίξεις στην Ευρωλίγκα με τον Τζόρντι Μπερτομέου: "Δεν έχω κάποια επίσημη ενημέρωση, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω σχετικά. Δεν έχουμε συζητήσει κάτι στο εσωτερικό της ομάδας".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ