25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ζάλγκιρις-Μπάγερν 73-75:«Εσπασε το ρόδι» με Χίλιαρντ (vids)

Σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη  ματς, στο οποίο η Μπάγερν επέστρεψε απο το -16,οι Γερμανοί πανηγύρισαν τη πρώτη τους φετινή νίκη με 73-75 μέσα στη Zalgirio Arena.Ο Νταρούν Χίλιαρντ με 14 πόντους ήταν αυτός που άρχισε την αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη νίκη,επίσης ο Βλάντιμιρ Λούσιτς ήταν ψύχραιμος στις βολές στο τέλος, που σφράγισαν τη νίκη.Ο Λούκας Λεκαβίτσιους (17 πόντους) ήταν αρκετά καλός για τους Λιθουανούς αλλά δεν απέτρεψε την ήττα.Αμφότερες οι ομάδες δεν είχαν νίκη μέχρι στιγμής στην διοργάνωση, με την ομάδα του Κάουνας να προβληματίζει μέχρι στιγμής φέτος παρά και την αλλαγή προπονητή.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, πηγαίνοντας με ένταση στα ριμπάουντ, απέκτησαν μια διαφορά έντεκα πόντων στην πρώτη περίοδο. Απο την άλλη πλευρά οι «Βαυαροί» ψάχνονταν σε άμυνα και επίθεση. Με σύμμαχό της τα επιθετικά ριμπάουντ (9 στο πρώτο ημίχρονο) η Ζάλγκιρις συνέχισε να ταλαιπωρεί την Μπάγερν και στην δεύτερη περίοδο. Με τους Λούκας Λεκαβίτσιους και Μάντας Καλνιέτις να χτυπάνε από το τρίποντο, η διαφορά έφτασε μέχρι το +16, με το ημίχρονο να κλείνει στο 39-27. Οι φιλοξενούμενοι εμφάνισαν άλλο πρόσωπο μετά την ανάπαυλα, μείωσαν τη διαφορά στους 2 και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι. Κάπου εκεί λοιπόν πήρε μπρος ο Νταρούν Χίλιαρντ και με 7 σερί πόντους έφερε την Μπάγερν μπροστά στο σκορ με 62-64. Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες αντάλλαζαν καλάθια, με την αναμέτρηση να κρίνεται ουσιαστικά στις βολές όπου ο Λούσιτς ήταν ψύχραιμος και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ: Λούκας Λεκαβίτσιους. Παρόλο που ο Λιθουανός γκαρντ ήταν ο καλύτερος του παρκέ για την ομάδα του, έχασε μία κρίσιμη βολή στο τέλος που θα μπορούσε να οδηγήσει το ματς στην παράταση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ με 40 έναντι 27 της Μπάγερν, όμως είχαν και 13 λάθη που επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν στο ματς καθώς είχαν μόνο 4! 

 

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ