14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Γιάννης πρέπει να -σκεφτεί σοβαρά να- φύγει από τους Μπακς

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με παταγώδη αποτυχία για τους Μιλγουόκι Μπακς οι οποίοι μοιάζουν ανήμποροι να γίνουν μία ομάδα πρωταγωνίστρια στα πλέι οφ. Και γι' αυτό δεν ευθύνεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης (9/9) όταν οι Μαϊάμι Χιτ έστειλαν τα «ελάφια» πίσω στη βάση τους, αποκλείοντας τα δίκαια με 4-1, έχουν ξεκινήσει τα σενάρια για το μέλλον του «Greek Freak». Από την πλευρά της ομάδας εκφράζεται η βεβαιότητα ότι ο 25χρονος σούπερ σταρ και back to back MVP της κανονικής περιόδου θα συνεχίσει στον οργανισμό και μετά το 2021, όταν και λήγει το τρέχον συμβόλαιό του.

Ο ίδιος ο Έλληνας αθλητής έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πόσο καλά νιώθει στο Μιλγουόκι. Άλλωστε δεν ξεχνάει ότι αυτή η ομάδα τον εμπιστεύτηκε και τον ανέδειξε, βοηθώντας τον να βελτιωθεί, να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο που βρίσκεται πλέον και παράλληλα τον έχει στηρίξει και σε οτιδήποτε έχει χρειαστεί εξωαγωνιστικά.

Τι προσφέρει όμως ο οργανισμός των Μπακς στον Αντετοκούνμπο όλα αυτά τα χρόνια; 

Από το 2013 όταν και μετακόμισε στις ΗΠΑ ο Γιάννης έχει δουλέψει με τέσσερις διαφορετικούς πρώτους προπονητές και δύο διαφορετικούς τζένεραλ μάνατζερ! Προσοχή δεν μιλάμε για ελληνική ομάδα που μπορεί να αλλάξουν και τέσσερις κόουτς σε μία σεζόν. Σε επτά χρόνια έχει συνεργαστεί με τους Λάρι Ντρου, Τζέισον Κιντ (ήθελε να τον κάνει πόιντ γκαρντ), Τζο Πράντι και Μάικ Μπούντενχολζερ. Ο πρώτος GM με τον οποίο συνεργάστηκε ήταν ο Τζον Χάμοντ και πλέον τη θέση αυτή κατέχει ο Τζον Χορστ.

Οι Μιλγουόκι Μπακς δυστυχώς για τους ίδιους δεν δείχνουν ότι αποτελούν έναν από τους πιο σοβαρούς και σπουδαίους οργανισμούς του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη. Μπορεί να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να κρατούν ικανοποιημένο τον σούπερ σταρ τους, όμως στην πράξη αποδεικνύονται «λίγοι». Κι αυτό διότι σε βάθος επταετίας έχουν παρθεί ουκ ολίγες «εγκληματικές» αποφάσεις που υποθηκεύουν το μέλλον και τα καλύτερα χρόνια του Αντετοκούνμπο.

Δεν ήμαστε μάγοι όταν πριν από ένα χρόνο γράφαμε ότι το μεγάλο πρόβλημα των Μπακς είναι ο Μπλέντσο.  Ένας αθλητής ο οποίος είναι περιορισμένων δυνατοτήτων πήρε από το front office των Μπακς ένα νέο πανάκριβο συμβόλαιο, με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή. Το φετινό ρόστερ των «ελαφιών» ήταν σαφώς χειρότερο ποιοτικά και λανθασμένα δομημένο, με βάση τα προσόντα που φέρνει στο παρκέ ο Αντετοκούνμπο.

Την ίδια στιγμή έφυγε ο Μάλκολμ Μπρόγκντον για να πάρει ένα «χρυσό» συμβόλαιο και ο Κρις Μίντλετον. Ένας ρολίστας ο οποίος αν έβγαινε στην ελεύθερη αγορά πιθανότατα δεν θα έπαιρνε καμία προσφορά ούτε στα μισά χρήματα που είναι να λάβει πλέον. Κι όλα αυτά μ' έναν προπονητή ο οποίος είναι αποδεδειγμένα ακατάλληλος εδώ και χρόνια.

Ο Μάικ Μπούντενχολζερ έχει πάθει αλλά δεν έχει μάθει. Λένε ότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Και ο 55χρονος κόουτς από την Αριζόνα έχει κάνει τρεις φορές το ίδιο λάθος. Πρώτα με τους Ατλάντα Χοκς το 2015, όταν τα έδωσε όλα στην κανονική περίοδο -που οι σοβαρές ομάδες κάνουν τα απολύτως απαραίτητα και «μοντάρονται»- και τότε «σκουπίστηκε» από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στους τελικούς της Ανατολής. Πέρσι και φέτος έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Σπουδαίες πορείες χωρίς νόημα στη regular season και στα πλέι οφ που τα πάντα γίνονται δυσκολότερα, οι Μπακς δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που έχει τα καλύτερα νούμερα στο πρωτάθλημα, όταν οι υπόλοιποι παίζουν με σβηστές μηχανές.

Μέσα σ' όλα έμοιαζε ανίκανος σε μία ολόκληρη σειρά πλέι οφ να κοουτσάρει σωστά, δεν έπαιρνε την κατάλληλη στιγμή τάιμ άουτ (χαρακτηριστικό παράδειγμα στον πέμπτο ημιτελικό με τους Χιτ) που μετατράπηκε το 30-19 σε 32-30, στη δεύτερη περίοδο και τελικά διέκοψε τη ροή του αγώνα όταν οι παίκτες του βρίσκονταν στον αιφνιδιασμό! Το ροτέισον του απογοητευτικό έμοιαζε να στηρίζεται στο ρολόι, χωρίς να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο παρκέ, ενώ την ίδια στιγμή είχε «εξαφανίσει» τα ψηλά κορμιά, παρά το γεγονός ότι το Μαϊάμι έκανε πάρτι στο small ball.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα πρέπει να νιώθει τύψεις αν αποφασίσει να φύγει το καλοκαίρι του 2021 από το Μιλγουόκι. Διότι είναι φανερό ότι κάποιοι προσπαθούν να τον πείσουν ότι εφόσον κάνει το καλύτερο για τον ίδιο και την καριέρα του, θα έχει πάρει τον εύκολο δρόμο. Δεν είναι όμως έτσι σε καμία περίπτωση. Ας ρωτήσουν κάποιοι τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ ο οποίος τον προέτρεψε να μεταπηδήσει σε μία άλλη ομάδα. Δεν είναι ανάγκη να είναι σε κάποια superteam. Ο Γιάννης αν έχει δίπλα του έναν σοβαρό πόιντ γκαρντ, έναν εξίσου σοβαρό σέντερ (δεν μιλάμε για σούπερ σταρ) και πολλούς παίκτες με χαρακτηριστικά 3&D, τότε θα κάνει «πάρτι» στα παρκέ για μία δεκαετία κι εκτός από ατομικές, θα βιώσει και πολλές ομαδικές διακρίσεις.

Πλέον ο μόνος τρόπος για να γυρίσει το... χαρτί από τους Μπακς, είναι να εκμεταλλευτούν την άλλη μία χρονιά που θα έχουν δεδομένα στο έμψυχο δυναμικό τους τον Αντετοκούνμπο και να κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση. Να αλλάξουν τον προπονητή ο οποίος έχει συγκεκριμένο «ταβάνι» και να προσπαθήσουν να «ξεφορτωθούν» με κάθε κόστος τα πολλά βαρίδια με τα οποία οι ίδιοι έχουν γεμίσει το ρόστερ τους. Δεν πρέπει κάποιος να είναι πυρηνικός φυσικός για να αντιληφθεί ότι ο Μπλέντσο είναι ο πιο ακατάλληλος πόιντ γκαρντ για μία ομάδα που θέλει να χτιστεί γύρω από έναν παίκτη όπως ο Γιάννης. Κι όμως οι διοικούντες το Μιλγουόκι δεν το αντιλήφθηκαν!

Το βέβαιο είναι ότι εφόσον οι «σειρήνες» ηχήσουν στα αυτιά του «Greek Freak», εκείνος θα είναι ο υπεύθυνος για την απόφαση που θα πάρει κι ευχή όλων είναι να κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του και η ιστορία να τον δικαιώσει, ακόμα κι αν παραμείνει στους Μπακς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ