23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το πρόβλημα των Μπακς είναι ο Μπλέντσο

Οι Μιλγουόκι Μπακς θα έχουν ένα «καυτό» καλοκαίρι, αλλά το μεγάλο «αγκάθι» είναι το νέο συμβόλαιο του Έρικ Μπλέντσο.

Ο 29χρονος Αμερικανός γκαρντ αποτέλεσε την «αχίλλειο πτέρνα» της ομάδας στα πλέι οφ και ειδικά στη σειρά των τελικών της ανατολικής περιφέρειας με αντιπάλους τους Τορόντο Ράπτορς.

Ο πρώην παίκτη των Λος Άντζελες Κλίπερς και των Φοίνιξ Σανς στην postseaon αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων και σε καμία περίπτωση ικανός για τη θέση του βασικού πόιντ γκαρντ στην ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο η οποία είχε το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο και ήθελε να φτάσει μέχρι τους τελικούς.

Πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος αν δεν τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο δεν μπορεί να κάνει καλά οτιδήποτε άλλο στο παρκέ, στο επιθετικό κομμάτι.

Κακώς σουτέρ, αναξιόπιστος από μέση και μακρινή απόσταση, μπορεί να σκοράρει μόνο με ντράιβ. Την ίδια ώρα είναι πολύ καλός αμυντικός, αλλά αυτό δεν αρκεί για να του δώσει θέση βασικού πλέι μέικερ.

Ο Τζορτζ Χιλ ο οποίος ερχόταν από τον πάγκο ήταν σαφώς πιο θετικός και ακριβώς αυτό που χρειαζόταν η ομάδα στη θέση «1». Σε αυτό βέβαια φέρει ευθύνη και ο Μάικ Μπούντενχολζερ ο οποίος αν κι έχτισε σωστά το ρόστερ με πολλούς σουτέρ γύρω από τον «Greek Freak», για βασικό πλέι μέικερ έκανε λάθος επιλογή.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στις 4/3 ο Μπλέντσο υπέγραψε τετραετή επέκταση στο συμβόλαιό του που τον κρατάει στο Μιλγουόκι μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Αν σκεφτεί κανείς ότι η αξία του στην αγορά είναι πολύ μικρή και σε περίπτωση ανταλλαγής δεν θα επωφεληθούν αισθητά οι Μπακς, αυτό κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη, διότι σημαίνει ότι δύσκολα θα τον «ξεφορτωθούν».

Η μόνη απόφαση που μπορεί να ληφθεί είναι να έρχεται από τον πάγκο, αλλά τα χρήματα που παίρνει είναι πάρα πολλά για να έχει το ρόλο έκτου παίκτη.

Έτσι λοιπόν, παρά τα πολλά συμβόλαια που λήγουν αυτό το καλοκαίρι, το μεγάλο πρόβλημα για τους Μιλγουόκι Μπακς ακούει στο όνομα Έρικ Μπλέντσο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ