23.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Μπουρούσης ξεπέρασε τον Μπουντούρη

Τα φώτα έπεσαν στον Νικ Καλάθη κι όχι άδικα αφού πήγε στο ΟΑΚΑ σχεδόν απευθείας από το νοσοκομείο. Ωστόσο και η παρουσία του Γιάννη Μπουρούση στον χθεσινό 4ο τελικό των πλέι οφ μπορεί να θεωρηθεί ηρωική καθώς ο διεθνής σέντερ έπαιξε με πρόβλημα στη μέση.

 

Ο Μπουρούσης πέραν του ότι βοήθησε σημαντικά στο διάστημα που αγωνίστηκε σημείωσε και δύο ξεχωριστά επιτεύγματα. Με τους 12 πόντους του, έφτασε τους 2.582 στην καριέρα του στην Basket League της οποίας έγινε ο 39ος σκόρερ αφού ξεπέρασε τον Νίκο Μπουντούρη (2.571). Ο βετεράνος γκαρντ πάντως είχε άλλους 252 πόντους πριν το επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

 

Ακόμη ο Μπουρούσης πραγματοποιώντας την 296η εμφάνιση του στην κατηγορία, έφτασε στην 44η θέση τον Δήμο Ντικούδη.

 

Στη 17η θέση της ίδιας λίστας (από το 1992) ανέβηκε ο Αντώνης Φώτσης «πιάνοντας» στις 351 συμμετοχές τον Κώστα Χαραλαμπίδη.

 

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες του Παναθηναϊκού με διψήφιο αριθμό πόντων όμως παράλληλα ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του στο Πρωτάθλημα με τις πέντε ασίστ που μοίρασε. Την ίδια σημείωσε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα και στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας.

 

Δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό όμως ο Τζέιμς Φελντέιν με την 68η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα, έφτασε στη 16η θέση της σχετικής λίστας των ξένων παικτών των «πράσινων» τους Μιλένκο Τέπιτς και Ρομέιν Σάτο.

 

18ος στη λίστα των ξένων του Παναθηναϊκού με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα είναι πλέον ο Κέι Σι Ρίβερς έχοντας ένα χθες και φτάνοντας τα 49. Έτσι ξεπέρασε τον Εϊ Τζέι Σλότερ και έφτασε τον Μίλος Βούγιανιτς.

 

19ος μεταξύ των ξένων παικτών της ιστορίας του Παναθηναϊκού τόσο στα αμυντικά ριμπάουντ με 150 (προσπέρασε τους Ουίλκινς και Πέκοβιτς) όσο και συνολικά με 209 (άφησε πίσω του τον Φεράν Μαρτίνεθ) «σκαρφάλωσε» ο Κρις Σίνγκλετον.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ