24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Λομβαρδοί, οι μόνοι «πορθητές» στην Ευρωλίγκα (vids)

Η Αρμάνι Μιλάνο νίκησε για δεύτερη διαδοχική σεζόν τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και πανηγύρισε το μοναδικό διπλό, στα έξι πρώτα παιχνίδια της τρίτης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Σε κρίση από πολύ νωρίς βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, μετά την ήττα του από την Αρμάνι Μιλάνο εντός έδρας με 79-78. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έχασε ακριβώς με το ίδιο σκορ που είχε χάσει πριν μία εβδομάδα από τη Βιλερμπάν και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, καθώς ο Νικ Καλάθης αστόχησε στο σουτ της νίκης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν κορυφαίος αλλά και μοιραίος για το «τριφύλλι», ενώ την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα της ελληνικής ομάδας πραγματοποίησε ο Τζέικομπ Ουάιλι αλλά δεν ήταν αρκετή. «Δήμιος» ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ με 18 πόντους, ενώ 17 πρόσθεσε ο Λουίς Σκόλα. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Στο ντέρμπι της Μόσχας, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Χίμκι δείχνοντάς της ποιος είναι το αφεντικό κι επικρατώντας άνετα με 99-86. Ο Μάικ Τζέιμς ήταν εκπληκτικός με 28 πόντους, εκ των οποίων οι 18 στο πρώτο δεκάλεπτο. Για τους ηττημένους, οι 25 πόντοι του Αλεξέι Σβεντ δεν αποδείχτηκαν αρκετοί, με το Ρώσο σκόρερ να ευστοχεί σε 6/11 τρίποντα. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Σεφτέ στη φετινή Ευρωλίγκα έκανε και η Ζαλγκίρις η οποία έκαμψε την αντίσταση της Ρεάλ Μαδρίτης στο Κάουνας με 86-73, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ζακ Λεντέι. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ ο οποίος πέρσι έπαιξε στον Ολυμπιακό ήταν ασταμάτητος σημειώνοντας 26 πόντους και οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην επικράτηση, με εντυπωσιακό 29-13 στην τελευταία περίοδο. Παράλληλα σε αυτή την αναμέτρηση οι πρωταθλητές Λιθουανίας έφτασαν τους 30.000 πόντους στη διοργάνωσηΔιαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Την πρώτη της νίκη στην τρίτη «στροφή» πανηγύρισε και η Φενέρμπαχτσε η οποία νίκησε 87-70 στην Πόλη την Μπασκόνια, με τον Νάντο Ντε Κολό να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ο Γάλλος σούπερ σταρ πέτυχε ρεκόρ πόντων με 39 (!), έχοντας πετύχει ρεκόρ από το 28ο λεπτό του αγώνα. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πρόσφεραν και θέαμα στον κόσμο του με τον Σλούκα και τον Βέσελι να συνεργάζονται άψογα, αλλά και τον Ντουβερίογλου να κάνει μία εντυπωσιακή τάπα. Για τους ηττημένους ηγήθηκε ο Τόκο Σενγκέλια με 18 πόντους. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Στο Μόναχο, η Μπάγερν έδειξε στη Βιλερμπάν ότι οι αφελείς Έλληνες (Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός) μπορεί να τους επέτρεψαν να νικήσουν, αλλά εκείνη δεν αστειευόταν. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς ξέσπασε για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Γερμανίας από τη Βόννη και διέλυσε τους πρωταθλητές Γαλλίας με 104-63. Το τελικό σκορ τα λέει όλα για την εικόνα του παιχνιδιού. Οι Βαυαροί τελείωσαν τον αγώνα με το αδιανόητο 83,3% (10/12) στα τρίποντα. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Συγκλονιστική ήταν η εξέλιξη και στον αγώνα που ολοκληρώθηκε τελευταίος, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου να νικάει στην παράταση (κ.α. 67-67) τον Ερυθρό Αστέρα του Μίλαν Τόμιτς με 84-69. Οι δύο άνδρες οι οποίοι συνεργάζονταν στον πάγκο του Ολυμπιακού για περίπου τέσσερα χρόνια τέθηκαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά και ο Έλληνας τεχνικός ήταν εκείνος που χαμογέλασε στο τέλος, καθώς στο έξτρα πεντάλεπτο ο Σκότι Ουίλμπεκιν και ο Οθέλο Χάντερ κυριάρχησαν στις δύο πλευρές του παρκέ. Αυτή ήταν η παρθενική φετινή νίκη και για τη Μακάμπι. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Δείτε τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής ΕΔΩ.

Δείτε την αναλυτική βαθμολογία ΕΔΩ.

Δείτε videos από τις αναμετρήσεις της Πέμπτης (17/10):



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ