18.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Καταιγιστική Μπάγερν απέναντι στη Βιλερμπάν! (pics, vids)

Η Μπάγερν Μονάχου δεν αστειεύεται στην έδρα της και παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου επικράτησε της Βιλερμπάν με 104-63 και την... προσγείωσε απότομα στην πραγματικότητα. Κορυφαίοι των «Βαυαρών» ήταν οι Λο και Ντέντοβιτς με 19 πόντους και 14 πόντους αντίστοιχα ενώ σκόραραν και οι δώδεκα παίκτες των «Βαυαρών».

Η Βιλερμπάν δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που έκανε την έκπληξη στις δύο πρώτες αγωνιστικές και γνώρισε την πρώτη της ήττα στη Εuroleague από τη Μπάγερν Μονάχου με 104-63 επιστρέφοντας οι Γερμανοί στις νίκες. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν ανησύχησε σε κανένα σημείο του αγώνα, με τους Γάλλους να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό τους. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Αμίν Ντουά με 16 πόντους ενώ ο Τζάκσον μετά την καλή πρώτη περίοδο εξαφανίστηκε.

Η Μπάγερν Μονάχου μπήκε αποφασισμένη να μην πέσει κι αυτή θύμα της Βιλερμπάν και και με καθοδηγητή τον Μαοντό Λο προηγήθηκε 9-0 ενώ οι Γάλλοι χρειάστηκαν τρία λεπτά για να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι. Οι Γερμανοί συνέχισαν τον υψηλό τους... ρυθμό και χάρις στην ευστοχία και τις κακές επιθέσεις των φιλοξενούμενων που τα περίμεναν όλα από τον Τζάκσον, έφτασαν γρήγορα τη διψήφια διαφορά και έκλεισαν το δεκάλεπτο με σκορ 30-13.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς είχε ήδη ένα μαξιλαράκι... ασφαλείας και έφτασε σε double score (34-17) αλλά η Βιλερμπάν με συνεχόμενους πόντους του Τέιλορ... ροκάνισε κάπως τη διαφορά (36-22). Όσο και αν προσπαθούσε η ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς να μειώσει τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους έπεσε πάνω στον επιθετικό αλτρουισμό των γηπεδούχων αυξάνοντας το σκορ στη μέγιστη διαφορά (48-30). Όμως οι «Βαυαροί» δεν σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν να βομβαρδίζουν το αντίπαλο καλάθι κλείνοντας το ημίχρονο με σκορ 57-35.

Στο δεύτερο μέρος οι Γάλλοι μπήκαν με όλη την καλή διάθεση να μειώσουν τη διαφορά με τους Τζεκίρι και Λαίτι (57-41) αλλά τα επιθετικά τους λάθη και η σωστή διαχείριση του χρόνου και της δημιουργίας από τη Μπάγερν της επέτρεψε να διατηρεί μια διαφορά ασφαλείας (70-47). Το πόδι δεν βγήκε από το... γκάζι και με τους Ζίπσερ και Μονρό δεν άφησαν πολλά περιθώρια και η διαφορά κυμάνθηκε σε υψηλά στάνταρ (83-51).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξαν αρκετά πράγματα με τη Βιλερμπάν να πετάει... λευκή πετσέτα και τον Ράντονιτς να βρίσκει την ευκαιρία να ρίξει... στη μάχη τους Κινγκ, Φλακαντόρι και Ραντόσεβιτς οι οποίοι δεν είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής. Πλέον ήταν θέμα χρόνου να φτάσει την εκατοστάρα (100-56) με τον Φλακαντόρι και όλοι περίμεναν την τελευταία κόρνα που βρήκε την Μπάγερν νικήτρια με 104-63.


Η ΑΓΝΩΡΙΣΤΗ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑ:

Η Βιλερμπάν σε καμία περίπτωση δεν θύμισε την ανταγωνιστική ομάδα απέναντι στις δύο ελληνικές ομάδες. Η κακή επιθετική λειτουργία (έλειψαν οι Μαλεντό και Πέιν) και τα πολλά της λάθη δεν της επέτρεψαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο σημειώνοντας μόλις 63 πόντους. Μία εκ των τριών σημερινών διαιτητών ήταν και η... δική μας, Βάσω Τσαρούχα, και αυτό ήταν το πρώτο της παιχνίδι στη Euroleague που σφυρίζει ενώ είναι η πρώτη Ελληνίδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Επίσης το κατόρθωμά της είναι ακόμη μεγαλύτερο αν συνυπολογίσουμε ότι είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία της διοργάνωσης, μετά την Αν Πάντερ, που σφυρίζει στα παρκέ της Εuroleague.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων στο παρκέ σήμερα αποτυπώθηκε πλήρως και στα στατιστικά του αγώνα. Οι γηπεδούχοι είχαν το τρομερό ποσοστό έξω από τη γραμμή των τριών πόντων 83,3% (10/12) ενώ οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν στο τίμιο 42,1% (8/19). Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα διπλάσια λάθη της Βιλερμπάν (18) έναντι των 9 λαθών της Μπάγερν.

Τα δεκάλεπτα: 30-13, 57-35, 83-51, 104-63

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα:

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ