22.3 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Ποκουσέφσκι: “Σκέφτομαι το ΝΒΑ, Εθνική Ομάδα με τη Σερβία”

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι έγινε ξαφνικά το πρόσωπο της ημέρας με την πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα. Η λειψανδρία εξαιτίας τραυματισμών τον έφερε στην... ενδεκάδα και στο παρκέ έστω για ένα λεπτό στο τέλος, σημειώνοντας και τον πρώτο του πόντο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Όσοι παρακολουθούν τις μικρότερες κατηγορίες τον γνωρίζουν πολύ καλύτερα. Και στο Μόναχο πάρα πολύ καλά, αφού πήρε μέρος στο τουρνουά νέων της Ευρωλίγκας που φιλοξενήθηκε εκεί.

Ο Ποκουσέφσκι έδωσε συνέντευξη στην Blic όπου τόνισε πως προσπαθεί να αντιγράψει κινήσεις του Ντέγιαν Μποντιρόγκα, τον οποίο βλέπει μέσω YouTube, ενώ του αρέσει ιδιαίτερα και ο Καρμέλο Άντονι. Όταν ρωτήθηκε αν το σκέφτεται σε μια εθνική ομάδα θα αγωνιστεί στο μέλλον, ήταν ξεκάθαρος: "Η απόφασή μου είναι να παίξω για την Σερβία. Σέρβος είμαι. Χρειάζεται άλλος λόγος;"

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη θητεία του στον Ολυμπιακό και στην παρουσία του με την ομάδα των μεγάλων στις προπονήσεις: "Έχω μια εξαιρετική σχέση με τον Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά και όλα τα άλλα μέλη της ομάδας. Όλοι προσπαθούν να με βοηθήσουν. Όταν ο κόουτς μου είπε να μπω στο παιχνίδι δεν ένιωσα κανένα άγχος. Ήταν λίγο παράξενο, με χειροκροτούσαν όλοι. Τα πράγματα θα είναι πια πιο εύκολα".

Το ΝΒΑ είναι στους στόχους του όπως ανάφερε για να προσθέσει: "Είναι λογικό, από τη στιγμή που πολλοί Σέρβοι έχουν παίξει ή συνεχίζουν να αγωνίζονται εκεί. Υπάρχει χρόνος... Είναι καλό να σε συγκρίνουν με έναν παίκτη όπως ο Νίκολα Γιόκιτς". Από τις τελευταίες ερωτήσεις για την κόντρα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού: "Η αντιπαλότητα είναι τρομερή! Δεν μπορώ να τη συγκρίνω με τη Σερβία ή με οτιδήποτε άλλο".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ