22.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο basketa.gr

Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε τελευταίος το καρέ της Πόλης και ο Γιώργος Πρίντεζης μιλάει για μια ομάδα που προκαλεί… κρύο ιδρώτα στους αντιπάλους της, δίχως να το κάνει επίτηδες! 

Βερολίνο, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο, Μαδρίτη και πάλι πίσω στην Πόλη. Πέντε πόλεις, έξι Final-4, τέσσερις τελικοί και δύο κούπες της Euroleague, back-to-back. Αν ο Ολυμπιακός δεν είναι η πιο πετυχημένη ομάδα της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία, τότε ποια είναι; Με χαμηλό μπάτζετ, με τραυματισμούς καθ΄ολη την διάρκεια της σεζόν και με ένα πρέπει… να (με το συμπάθιο), οι “ερυθρόλευκοι” έχουν αναγάγει σε επιστήμη το “impossible is nothing” και τείνουν να γίνουν μόνιμοι θαμώνες των τελικών φάσεων. Ο Γιώργος Πρίντεζης το… “Ω” αυτή της ομάδας (αφού το “Α” είναι ο Βασίλης Σπανούλης) μίλησε στο basketa.gr για το νέο ταξίδι στου Βοσπόρου τα στενά, για την ΤΣΣΚΑ που.. κάτι έχει αλλά δεν ξέρει τι αλλά και για το “enjoy the game” (που λένε και στο νησί του).

- Τελικά στο Final-4 πηγαίνει αυτός που είναι ικανός ή τυχερός; Αυτός που ξέρει πως να “απαντήσει” στο break ή απλά… ο Ολυμπιακός;

“Πολλά πράγματα παίζουν ρόλο, κακά τα ψέματα. Τώρα που κάθομαι και ηρεμώ, μπορώ να σου πω μς σιγουριά πως το αξίζαμε ένα ταξίδι ακόμα. Καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς κάναμε πάρα πολύ καλά παιχνίδια, διαχειριστήκαμε άριστα δύσκολες καταστάσεις όπως αυτήν με την Εφές. Δεν είναι καθόλου εύκολο να γυρνάς μία σειρά από το 1-2. Δεν μπα να λέγεσαι Γουόριορς και να έχεις στην πεντάδα όλα τα αστέρια του ΝΒΑ. Αν δεν το λέει η καρδούλα σου, δεν θα περάσεις. Εμείς ήμασταν σοβαροί. Δουλέψαμε και τώρα που φτάσαμε στο βάθος του χρόνου, ιδού! Πήραμε αυτό που μας άξιζε”. 

- Σε μια Euroleague πρωτόγνωρη, με πολλά ματς και ταξίδια, το σύστημα της αποδεικνύεται αξιοκρατικό;

“Πέρα για πέρα. Πέρυσι κάναμε τρομερό πρώτο γύρο, ήμασταν αήττητοι και πέσαμε σε έναν όμιλο με όλα τα μεγαθήρια της Ευρώπης. Τη συνέχεια την ξέρεις. Φέτος ήταν δίκαιο. Στο Final-4 πήγαν οι ομάδες που έδειξαν συνέπεια, μεθοδικότητα και αν θέλεις, ήταν και πιο τυχερές από τις άλλες γιατί θες και την τύχη μαζί σου” .

- Στον Ολυμπιακό του “πρέπει”, υπάρχει άγχος; 

“Σίγουρα! Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που να κάνει πρωταθλητισμό και να μην έχει άγχος να πετύχει. Είναι λογικό! Έτσι κι εδώ. Ξέρουμε που βρισκόμαστε, ξέρουμε που παίζουμε και τι στόχους έχει αυτή η ομάδα. Τρεις είναι όλοι κι όλοι. Πρωτάθλημα, κύπελλο και Final-4. Διαχειριστήκαμε καλά τις δύσκολες καταστάσεις, παίξαμε ως ομάδα από την αρχή το τέλος για να πάμε ξανά στην Κωνσταντινούπολη για να πάρουμε ό,τι μας αναλογεί”. 

 - Πώς μεταφράζεται αυτό το “ό,τι μας αναλογεί”;

“Είναι νωρίς ακόμα για να σου πω, “πάμε για να προκριθούμε στον τελικό ή πάμε να το πάρουμε”. Δεν θα το κάνω κιόλας για να μην χαλάσει το γούρι! Είμαστε έμπειρη και σοβαρή ομάδα και θα πάμε εκεί για το καλύτερο δυνατό.  Έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια στην Ελλάδα πριν την ΤΣΣΚΑ όπου σίγουρα θα έχουμε πολύ λιγότερο άγχος απ’ ότι θα πρέπει να έχουμε. Αντιθέτως με τις άλλες ομάδες, πρέπει να πάμε εκεί και να το ευχαριστηθούμε περισσότερο”. 

- Είστε η ομάδα που κανείς από τους τρεις δεν θα ήθελε να παίξει, πόσο μάλλον η ΤΣΣΚΑ. Λες να βλέπουν… φαντάσματα; 

“Λες; Και δεν ξέρω και κανέναν… Ghostbuster! Νομίζω πως κάτι συμβαίνει όταν παίζουν μαζί μας ματς που κρίνει τίτλο ή πρόκριση αλλά δεν ξέρω τι! Σαν να τους πιάνει κρύος ιδρώτας. Θα το βρω αν κερδίσουμε και αυτή την φορά. Κάνω πλάκα αλλά ο ημιτελικός μόνο τέτοιο χαρακτήρα δεν θα έχει. Η ΤΣΣΚΑ είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, το ρόστερ της είναι αξιοζήλευτο, ο προπονητής της είναι εκ των κορυφαίων. Τι άλλο να πω; Για να είναι στην Κωνσταντινούπολη, είναι μία από τις τέσσερις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης”. 

- Η ταμπέλα του outsider ταιριάζει στον Ολυμπιακό;

“Αν κάποιος έλεγε στην αρχή της χρονιάς πως θα το πάρει ένας εκ των Φενέρ, Ρεάλ ή ΤΣΣΚΑ, θα ήταν πιο πιστικό απ’ ότι να έλεγε εμάς. Στην φάση που είμαστε τώρα, μπορεί να πόνταρε σε εμάς. Τι να σου πω;”

- Και κάτι τελευταίο, νιώθεις να σας φοβούνται ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και Φενέρ;

“Στο επίπεδο που βρισκόμαστε, δεν υπάρχει φόβος αλλά σεβασμός. Το θέμα είναι μην δείξεις υπερβολικό και μετά… τρέχεις! Καμία ομάδα δεν φοβάται την άλλη. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό”. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ