19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Δώρο» στον Ολυμπιακό από την ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε στην έδρα της Μπαρτσελόνα με 84-76 και δεν της επέτρεψε να «πιάσει» στη βαθμολογία τον Ολυμπιακό.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη -ο οποίος συμπλήρωσε 150 παιχνίδια στη διοργάνωση ως πρώτος προπονητής- βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση του πίνακα με ρεκόρ 14-6, δύο νίκες πίσω από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης και δύο μπροστά από την τέταρτη Αναντολού Εφές. Στον αντίποδα, οι Καταλανοί μετρούν δύο διαδοχικές ήττες, πριν το εκτός έδρας παιχνίδι της προσεχούς εβδομάδας στην έδρα του Ολυμπιακού. Μάλιστα βρίσκονται μόνοι τους στην έκτη θέση της βαθμολογίας με 11-9.

Στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας φάνηκε ότι θα ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα καθ' όλη τη διάρκεια του εικοσαλέπτου. Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με τρεις πόντους (44-41) κι όλα έδειχναν ότι θα ακολουθήσει ντέρμπι.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στους γηπεδούχους οι οποίοι έπαιζαν καλά, είχαν το μομέντουμ, ξέφυγαν ακόμα και με δέκα πόντους διαφορά κι έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση. Παρ' όλα αυτά η «ομάδα του στρατού» αντέδρασε και στο 30' ήταν εκείνη μπροστά με 63-61. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν διάθεση για αστεία και κυριαρχώντας στις δύο πλευρές του παρκέ στην τελευταία περίοδο πήραν σχετικά άνετα τη νίκη στο τέλος με 84-76.

Ο ΡΕΚΟΡΝΤΜΑΝ ΚΑΙ Ο «ΕΡΓΑΤΗΣ»: Ο Νάντο Ντε Κολό μετά από πολύ καιρό βρήκε τον εαυτό του πραγματοποιώντας μάλιστα και ρεκόρ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ σκόραρε 25 πόντους κι έκανε ατομικό ρεκόρ με επτά τρίποντα, ενώ ισοφάρισε με την επίδοσή του, τους Μίλος Τεόντοσιτς και Τράιαν Λάνγκτον. Αμφότεροι είχαν ευστοχήσει παλαιότερα σε επτά προσπάθειες έξω από τη γραμμή των 6,75μ. Εξαιρετικά χρήσιμος και ο «εργάτης» Νικίτα Κουρμπάνοφ ο οποίος πρόσθεσε 17 πόντους. Για τους ηττημένους ο Βίκτορ Κλαβέρ ηγήθηκε με 17 πόντους, ενώ 14 πέτυχε ο Κέβιν Σεραφέν.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα δώδεκα τρίποντα της ΤΣΚΚΑ ήταν εκείνη που επί της ουσίας της χάρισαν τη νίκη. Οι δύο αντίπαλοι είχαν σχεδόν παρόμοια στατιστικά σε όλες τις κατηγορίες, όμως οι νικητές βρήκαν λύσεις από μακριά, δοκιμάζοντας βέβαια και περισσότερες προσπάθειες. Παράλληλα είχαν 31 έναντι 28 ριμπάουντ των αντιπάλων τους.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ