23.8 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαθεοδώρου: «Βγάλαμε κάποια συμπεράσματα»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την εύκολη φιλική νίκη του ΠΑΟΚ επί της Μπουγιουκσεχίρ με 90-63.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε πολλά ακόμα ενδιαφέροντα ζητήματα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης:

«Ήταν ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι για εμάς στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας. Παρόλο ότι την τελευταία εβδομάδα, είχαμε πάρα πολλά θέματα τραυματισμών, πολλά παιδιά χθες έκαναν για πρώτη μέρα προπόνηση και σήμερα έπαιξαν, ήταν απαραίτητο όμως, να δούμε την ομάδα, σχετικά μαζεμένη. Έχουμε βγάλει κάποια συμπεράσματα, προσμετράμε το γεγονός ότι χθες, η αντίπαλος μας έπαιξε ένα φιλικό παιχνίδι αργά και σίγουρα παρουσιάστηκε με λιγότερες δυνάμεις από αυτές που είχε χθες. Για εμάς, το σημαντικότερο ήταν ότι είδαμε πράγματα που έχουμε δουλέψει στην προπόνηση μας, είδαμε παίκτες να επιστρέφουν υγιείς και θέλουμε να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας, έχοντας πρώτα από όλα, όλο το υλικό μας από Δευτέρα μαζεμένο. Ταυτόχρονα, να βγάλουμε πιο ουσιαστικά συμπεράσματα παίζοντας πλέον όλοι μαζί».

Για τα στοιχεία που είδε σήμερα και αν έλειψε κάτι:

«Σίγουρα ο ρυθμός μας ακόμα δεν είναι υψηλός. Επειδή δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε πολλές προπονήσεις όλοι μαζί, δεν έχουμε αναπτύξει όπως πρέπει και σε συνέχεια, τις επιθέσεις. Έχουμε κάποια καλά σημάδια αλλά έχουμε και αρκετά μεγάλα κενά. Σίγουρα, έχουμε και πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε στην ομαδική μας λειτουργία στην άμυνα, σε σύνθετες καταστάσεις που δεν τα έχουμε προπονήσει ακόμα».

Για αυτά που λείπουν αν αύριο ξεκινούσαν τα επίσημα παιχνίδια:

«Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που λείπουν αυτήν τη στιγμή, για να είμαστε ειλικρινείς. Είμαστε στη μέση της προετοιμασίας μας. Ο ρυθμός είναι κάτι το πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί εκεί οφείλεται και κάποια έλλειψη συγκέντρωσης που είχαμε, κάποια μικρά κενά διαστήματα. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεχτήκαμε ένα σερί 0-10. Κάποια πράγματα στη λειτουργία μας στην άμυνα μας, σε μικρές λεπτομέρειες. Υπάρχουν αρκετά μικρά πράγματα που σε έναν επίσημο αγώνα θα φανούν και θα μας δημιουργήσουν προβλήματα. Ελπίζουμε ότι οι επόμενες περίπου 20 ημέρες που έχουμε, θα μας φανούν πάρα πολύ χρήσιμες για να περιορίσουμε τα προβλήματα αυτά και να φανούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο ξεκίνημα».

Για το αν υπάρχει κάποια απόφαση για τους επτά ξένους:

«Θα δούμε και την επόμενη εβδομάδα τα φιλικά μας και θα πάρουμε μετά μια απόφαση».

Για το επίπεδο προσαρμογής των παικτών που προέρχονται από κολέγιο:

«Προσπαθούν πάρα πολύ. Όλη η ομάδα προσπαθεί να τους δώσει να καταλάβουν ότι η Ευρώπη, είναι ένα διαφορετικό πράγματα από το κολεγιακό μπάσκετ. Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές, αλλά θεωρώ ότι με την υπομονή που δείχνουμε εμείς και με τη διάθεση που δείχνουν αυτοί, ότι θα μπορέσουμε κάποια στιγμή, να βρούμε ακριβώς τη λύση που θέλουμε ώστε να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Σίγουρα, χρειάζεται χρόνος, δεν είναι εύκολο. Ένας μήνας δεν αρκεί .Η ομάδα, όμως, έχει ένα τέτοιο ρόστερ που μπορεί θεωρώ να υποστηρίξει και να περιμένει κάποιους πιο κοντά στα δεδομένα που θέλουμε εμείς».

Για την εικόνα του Γκάρετ:

«Έχει δύο πλεονεκτήματα. Το ένα είναι ότι εκ φύσεως είναι ένας πάρα πολύ καλός αθλητής. Μένοντας έξω τρεις μήνες, είναι σαν να μην έχει μείνει έξω αθλητικά. Το δεύτερο κομμάτι, είναι ότι είναι ένα πάρα πολύ έξυπνο παιδί. Και η δική μου η έκπληξη είναι ότι έχει πάρα πολλά πράγματα που θυμάται από τη συνεργασία μας, μέσα από τη φιλοσοφία που είχαμε στην ομάδα της Κηφισιάς. Είναι ένα έξυπνο παιδί, αντιλαμβάνεται γρήγορα κάποια πράγματα. Ηταν τυχερός γιατί έχουμε πολλές απουσίες, οπότε πήρε πολύ χρόνο και στις προπονήσεις και στο προηγούμενο φιλικό. Επειδή έχει αντίληψη προσαρμόζεται γρήγορα».

Για το στόχο της σεζόν και αν είναι η εικόνα της ομάδας στα παιχνίδια των περσινών πλέι οφ με την ΑΕΚ:
«Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε, είναι δύσκολο αλλά αυτό που είδατε, όπως λέει και ο Ομπράντοβιτς, είναι… last year. Αυτό που κάνουμε φέτος είναι κάτι διαφορετικό, θέλουμε να συνεχίσουμε στη φιλοσοφία που χτίσαμε πέρσι και ολοκληρώσαμε τη χρονιά, αλλά τα δεδομένα είναι διαφορετικά, όπως και οι συνθήκες και το ρόστερ. Εμείς θέλουμε να παίξουμε ακριβώς με τον τρόπο που τελειώσαμε πέρσι. Δεν είναι εύκολο και χρειάζεται υπομονή. Αυτό το παιχνίδι που είδατε ήταν πέρσι το Μάιο, τώρα είμαστε ακόμα στον Σεπτέμβριο».

Για την κατάσταση του Χρυσικόπουλου:
«Δέχτηκε ένα χτύπημα στον ώμο. Στο ίδιο σημείο είχε χτυπήσει και στην εθνική τον Ιούνιο. Θα πάει να κάνει μια εξέταση και θα δούμε. Ελπίζουμε να μην είναι κάτι σημαντικό, αλλά είχε ενόχληση».

Για την παρουσία του Αντρε Βιεϊρίνια στο γήπεδο και δίπλα στην ομάδα μπάσκετ:

«Είναι ένα παιδί που έρχεται σχεδόν σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια μας, όταν το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του. Είναι αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας, ένα εξαιρετικό παράδειγμα και αθλητή και συμπεριφοράς και χαρακτήρα και ήταν χαρά μας, που ήρθε σήμερα να δει και πάλι το φιλικό. Ξέρουμε ότι μας στηρίζει, είναι κοντά μας και είναι τιμή για εμάς που βρέθηκε σήμερα εδώ».

Για τη χρησιμοποίηση του Τζόουνς και τη θέση που του ταιριάζει:
«Επειδή έλειψε και αυτός 10 μέρες, η βασική του θέση που θέλουμε και τον έχουμε αποκτήσει, είναι το «3». Από εκεί και πέρα, επειδή είναι καλός αθλητής, έχει μεγάλο κορμί, θεωρώ ότι μπορεί να δώσει λύσεις και στο «4». Δηλαδή να μας βοηθήσει σε δύο θέσεις. Μακάρι να είναι υγιής για να το αποδείξει. Είναι λίγο… extreme να τον δούμε στο «2». Ας βρούμε πρώτα τα κανονικά μας σχήματα, γιατί ακόμα δεν έχουμε φτάσει εκεί και έχοντας υγιές όλο το ρόστερ και με το χρόνο να δουλεύει υπέρ μας, θα δούμε αν μπορεί να κάνει κάτι άλλο».

Για την κατάσταση του Αθηναίου:

«Περιμένουμε ότι από Δευτέρα θα μπει κανονικά με την ομάδα στο πρόγραμμα. Αυτή είναι η εκτίμηση των γιατρών».

Για την εικόνα του Καρρά:

«Είναι ένα παιδί που δουλεύει πάρα πολύ σκληρά. Η άποψη μου και η εκτίμηση που έχω είναι ότι δουλεύει πιο σκληρά από όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ, πέρσι και φέτος. Εχει καποια ειδικά σωματικά χαρακτηριστικά που θέλει χρόνο για να μπορέσει να δέσει το κορμί του, να μπορέσει να πάρει μεγαλύτερη δύναμη. Τακτικά, όμως, είναι πραγματικά ένας παίκτης επιπέδου Α1. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ του, συνεχίζει, είναι πολύ ταπεινός, πολύ μεθοδικός. Τα παιχνίδια είναι δύσκολα, το ρόστερ μεγάλο. Αν τυχόν μπορέσει να μας ακολουθήσει θα έχει θέση στην ομάδα κανονικά. Θεωρώ ότι κάθε μέρα, κερδίζει πράγματα ο συγκεκριμένος παίκτης. Δεν έχουμε σκεφτεί ακόμα το ενδεχόμενο να δοθεί δανεικός. Υπάρχει πληρότητα, αλλά αυτή τη στιγμή το ρόστερ μας αποτελείται από 14 παίκτες. Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση όταν επιστρέψουν όλοι  και θα πάρουμε την καλύτερη απόφαση και για την ομάδα και για το παιδί».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ