23.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Χόρφορντ… ξανά και ξανά! (vids)

Με τον Αλ Χόρφορντ να βάζει τη «σφραγίδα» του σε ένα απίστευτο φινάλε στην παράταση, οι Σέλτικς έκαναν το 3-0 με 101-98 κόντρα στους Σίξερς και... αρχίζουν να ετοιμάζονται για τελικούς Ανατολής.

Οι Φιλαδέλφεια 76ερς μπορεί να πανηγύρισαν έξαλλα το buzzer beater του Μάρκο Μπελινέλι, που έστελνε το παιχνίδι του «Wells Fargo Center» στην παράταση, αλλά οι Μπόστον Σέλτικς δε θα τους άφηναν να χαρούν για πολύ. Με τον Αλ Χόρφορντ να πετυχαίνει ένα σπουδαίο καλάθι στα 5.5" πριν από το τέλος του έξτρα πενταλέπτου και αμέσως μετά να κλέβει την μπάλα, για να «γράψει» το τελικό 101-98, αφού ο Μπελινέλι δεν μπόρεσε και πάλι να σκοράρει σε πολύ δύσκολη προσπάθεια, οι παίκτες του Μπραντ Στίβενς έφτασαν σε τρίτη νίκη στη μεταξύ τους ημιτελική σειρά σε ισάριθμους αγώνες, έχοντας πια κάνει... κάτι παραπάνω από τη μισή δουλειά.

Ο Χόρφορντ, πάντως, που είναι ο άνθρωπος των τελευταίων στιγμών σε αυτή τη σειρά, δεν ήταν και ο κορυφαίος του ματς για την ομάδα του, τελειώνοντας με 13 πόντους και έξι ριμπάουντ. Εξαιρετικός ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ με 24 πόντους, 11/17 σουτ, πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ, με τον Τέρι Ροζίερ να έχει 18 πόντους, με επτά ριμπάουντ, τρεις ασίστ και δύο σπουδαία κλεψίματα, ενώ στους 16 πόντους με εννέα ριμπάουντ σταμάτησε ο Τζέιλεν Μπράουν. Οι Σίξερς δεν τα κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι έξι παίκτες τους είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Τζόελ Εμπίντ να είναι «μαγικός» με 22 πόντους και 19 ριμπάουντ, με τον Τζέι Τζέι Ρέντικ να έχει 18 πόντους με 6/15 σουτ και τον Μπεν Σίμονς να πλησιάζει το triple double, με 16 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Ο ήρωας της κανονικής διάρκειας, Μάρκο Μπελινέλι, τελείωσε με 12 πόντους και 4/12 σουτ.

Το παιχνίδι

Ο Τέιτουμ... πετούσε στο παρκέ και αυτό έδωσε «ώθηση» στους Σέλτικς, ώστε με τη συμπλήρωσε οκτώ λεπτών να αποκτήσουν διαφορά εννέα πόντων, χάρη σε καλάθι του Μπράουν (8-17), αλλά πολύ γρήγορα, με τον Εμπίντ να δίνει το «σύνθημα», ένα 12-0 των Σίξερς τους έβαλε μπροστά και... ηλέκτρισε την ατμόσφαιρα, προτού «γραφτεί» το 20-19 της πρώτης περιόδου από τον Σμαρτ. Ο τελευταίος, πάντως, ήταν ο λόγος που οι «Κέλτες» προηγούνταν, όταν εκτός παρκέ, και οι γηπεδούχοι... έκαναν ανατροπή εκ νέου στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, όταν ήταν μέσα στο παρκέ, με τον Σάριτς να παίρνει το «όπλο» του εκείνη τη στιγμή και τους Σίμονς-Μπελινέλι να ακολουθούν για το 50-43, στα 115" για το ημίχρονο. Κάπου εκεί, ο ενθουσιασμός της Φιλαδέλφεια θα... κοβόταν, με ένα τρίποντο του Μπράουν να μειώνει την απόσταση στο τρίποντο προς της ανάπαυλας (51-48).

Οι δύο ομάδες κινήθηκαν εν γένει στην ισορροπία στην τρίτη περίοδο, με τη μεγαλύτερη διαφορά να είναι ένα +5 των φιλοξενούμενων με λέι απ του Λάρκιν στα 3:29 πριν από το τέλος της (64-69), χωρίς αυτή να κρατήσει πολύ, καταλήγοντας στην ελάχιστη τιμή (68-69). Το προβάδισμα εναλλάχθηκε ουκ ολίγες φορές και στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, όπου το δίδυμο των Ρέντικ και Εμπίντ, με μερικές «εκλάμψεις» του Σίμονς, επιχείρησε να οδηγήσει τους Σίξερς, αλλά ο Τέιτουμ συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό και ο Χόρφορντ εμφανίστηκε στο κρίσιμο σημείο. Το ματς έμοιαζε να πηγαίνει με την πλευρά των Σέλτικς, όταν μετά από λέι απ του Μπράουν σε φάση... βγαλμένη από το πινακάκι του Στίβενς, ο Ροζίερ έκλεψε την μπάλα, για να σκοράρει και πάλι ο Μπράουν στον αιφνιδιασμό για το 87-89, με 1.8" για τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Την τελευταία κουβέντα, όμως, είχε ο Μπελινέλι, που έπιασε την μπάλα, σούταρε και... έστειλε στους ουρανούς εκείνη τη στιγμή την Φιλαδέλφεια.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, μάλιστα, οι παίκτες του Μπρετ Μπράουν ήταν εκείνοι που έμοιαζαν να έχουν το πάνω χέρι, με μία πανέμορφη κίνηση του Σίμονς να «γράφει» το 98-94, με 65" να απομένουν για τη λήξη. Ο Τέιτουμ σκόραρε γρήγορα σε λέι απ και μετά... ήρθε η ώρα του Χόρφορντ. Μπορεί να είχε 1/2 βολές στα 42.5", μετά από νέο κλέψιμο του Ροζίερ, που τον έστειλε στον αιφνιδιασμό, αλλά το καλύτερο... το κράταγε για το τέλος. Οι Σίξερς αστοχούν σε διπλή προσπάθεια και οι Σέλτικς παίρνουν τάιμ άουτ, με μία νέα έμπνευση του Στίβενς να φέρνει τον παίκτη του... φάτσα με το καλάθι για το 98-99 στα 5.5". Αμέσως μετά, ο Χόρφορντ θα κλέψει και την μπάλα, με τις 2/2 βολές του να διαμορφώνουν το 98-101, αφού ο Μπελινέλι σε μία απέλπιδα προσπάθεια από μακριά αστόχησε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ