23.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Η απάντηση της Ευρωλίγκας στη Χίμκι

Δεν υπήρξε λάθος στην αναμέτρηση της Χίμκι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην «Arena Mytishchi», στον τέταρτο προημιτελικό των φετινών πλέι οφ, σύμφωνα με την Ευρωλίγκα.

Η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου απάντησε στο ρωσικό συγκρότημα αναφορικά με την επίμαχη φάση, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ακόμα και ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Αντρέι Κιριλένο, πήρε θέση ενάντια στην απόφαση των διαιτητών, την οποία όμως η Ευρωλίγκα έκρινε σωστή.

Η επιστολή-απάντηση της Ευρωλίγκας στη Χίμκι: «Μετά την ανάλυση όλων των εκθέσεων, επιβεβαιώνουμε ότι ο Τάιλερ Χάνεϊκατ ζήτησε αλλαγή 20,7 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου. Δεδομένου ότι το αίτημα δεν ακυρώθηκε, το ηχητικό σήμα ακούστηκε ορθώς κατά την πρώτη δυνατή αντικατάσταση 5,1 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου. Οι διαιτητές δεν άκουσαν αμέσως την κόρνα λόγω του θορύβου, οπότε ο πρώτος διαιτητής ξεκίνησε το χρονόμετρο, αγνοώντας το αίτημα για αντικατάσταση.

Μόλις ο χρονομέτρης ήταν σε θέση να επιστήσει την προσοχή των διαιτητών στην αίτηση για αλλαγή, οι διαιτητές σταμάτησαν σωστά το χρόνο και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν το σύστημα IRS για να ρυθμίσουν τη σωστή ώρα στο χρονόμετρο. Η γηπεδούχος ομάδα αρνήθηκε να κάνει την αλλαγή όταν μπορούσε. Για να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις, οι διαιτητές αποφάσισαν να συνεχίσουν το παιχνίδι χωρίς να κάνουν κάποια αλλαγή».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ