20.6 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κιριλένκο: «Έπρεπε να κερδίσει η Χίμκι»

Θέση για το καθοριστικό λάθος που έγινε στην ήττα της Χίμκι από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην «Arena Mytishchi» πήρε ο Αντρέι Κιριλένκο.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα γνώρισε την ήττα από τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη και αποκλείστηκε από το Φάιναλ Φορ του Βελιγραδίου, με τη λάθος συνεννόηση ανάμεσα στη γραμματεία και τους διαιτητές να προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και παλαίμαχος φόργουορντ, ο οποίος έκλεισε την καριέρα του στην «ομάδα του στρατού», εξήγησε πως η ΤΣΣΚΑ έδειξε συνολικά καλύτερη εικόνα, αλλά η Χίμκι ήταν εκείνη που θα έπρεπε να κερδίσει στο τέταρτο προημιτελικό των φετινών πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μέσω της ρωσικής ομοσπονδίας: «Ήταν η πιο δυνατή σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας και φυσικά ήταν κάτι σπουδαίο που αναμετρήθηκαν ομάδες από τη Ρωσία. Βγάζω το… καπέλο στη Χίμκι. Σε όλους τους αγώνες έπαιξε ώριμο και δυνατό μπάσκετ. Κατά τη γνώμη μου και οι δύο ομάδες θα επωφεληθούν από τη σειρά αυτή. Όλοι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εικόνα της Χίμκι και κυρίως από τον Αλεξέι Σβεντ. Νομίζω πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν τυχερή σε αυτή τη σειρά. Ήταν τυχερή που αντιμετώπισε μια τόσο δυνατή Χίμκι. Είναι κρίμα που μια ομάδα θα έμενε εκτός. Η Χίμκι άξιζε μια συμμετοχή στο Φάιναλ Φορ, αλλά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδειξε καλή εικόνα».

Όσον αφορά στο λάθος που έγινε στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, στην «Arena Mytishchi», κι εκμεταλλεύτηκε η ΤΣΣΚΑ για να κάνει το 3-1 και να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Φάιναλ Φορ εξήγησε: «Σίγουρα, θα ήθελα και πέμπτο παιχνίδι στη σειρά. Η Χίμκι έκανε τα πάντα για αυτό. Η τελευταία απόφαση ήταν τρομερή. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη εκεί. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο ο κριτής σταμάτησε το παιχνίδι. Δεν ξέρω ποιος έκανε το λάθος. Αλλά, κατά τη γνώμη μου, ήταν λάθος απόφαση να σταματήσουν την επίθεση της Χίμκι. Είναι κρίμα για τη Χίμκι, έπρεπε να κερδίσει το παιχνίδι. Θα ήθελα να μην υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις. Είναι κρίμα που στην Ευρωλίγκα γίνονται τέτοια λάθη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ