22 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανεξάρτητο ΟΑΚΑ και… ένα μάθημα για την «Αρκούδα» (vids)

Σε μία 22η αγωνιστική που ξεκίνησε με ιδιαιτερότητες, και μάλιστα ιστορικές, για την Ευρωλίγκα, λόγω της κόντρας της με τον Παναθηναϊκό, οι έδρες ήταν εκείνες που μίλησαν, με μία εξ αυτών να είναι των «πρασίνων», την ίδια μέρα που η ΤΣΣΚΑ θα έβλεπε ένα «στοπ» στο διάβα της να υψώνεται στη Βαλένθια.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει μία ιστορική υπόθεση να χειριστεί εκτός παρκέ, λόγω της κόντρας με την Ευρωλίγκα, αλλά μέσα σε αυτό ήταν εκείνος που έπρεπε, για να καταβάλει με 80-76 την Μπασκόνια. Οι «πράσινοι», ιδιαίτερα μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ήταν επιβλητικοί και επέστρεψαν στις επιτυχίες, συνεχίζοντας να παλεύουν για την τετράδα, αν και φυσικά το ενδιαφέρον όλων πλέον στρέφεται στα του δημοψηφίσματος περί παραμονής ή αποχώρησης.

Η Μακάμπι ήταν εκείνη που επικράτησε σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα, με το 94-82 να της δίνει «ανάσα» στην κούρσα για την οκτάδα. Η «ομάδα του λαού», που έβρισκε απέναντί της μία ομάδα σε... περίεργη κατάσταση, με τον Άλφρεντ Χούλμπε να προπονεί τους «Μπλαουγκράνα», χρειάστηκε ένα «ξέσπασμα» στο φινάλε, ώστε να απομακρυνθεί εκ νέου κατά δύο νίκες από την Μπασκόνια και να νιώθει πως έχει το απόλυτο προβάδισμα.

Η Μάλαγα κατάφερε να κρατήσει όσες ελπίδες της έχουν απομείνει για τα playoffs με το 81-68 επί της τελευταίας Αναντολού Εφές. Οι Ανδαλουσιανοί, παρότι ήταν κυρίαρχοι... τα χρειάστηκαν λίγο στο τέλος, με τον Άνταμ Βαζίνσκι να εκτελεί από τη γραμμή των 6.75 και να τους οδηγεί προς την ένατη φετινή τους νίκη, έστω κι αν την ίδια ώρα η επικράτηση της Μακάμπι κόντρα στην Μπαρτσελόνα ήταν άλλη μία «μαχαιριά στην καρδιά».

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στη Βαλένθια, η ομώνυμη ομάδα κέρδισε με 103-99 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αποδεικνύοντας πως σε αυτή τη διοργάνωση αδιάφορες ομάδες δεν υπάρχουν. Οι «Νυχτερίδες» ήταν εξαιρετικές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και άντεξαν ακόμη και στο σημείο που η ρωσική ομάδα έκανε την επαναφορά της, πανηγυρίζοντας το αποτέλεσμα έξαλλα, αν και αφορούσε κυρίως για τις ίδιες... το ονόρε της υπόθεσης, με τον Αλμπέρτο Αμπάλδε να αναδεικνύεται σε ήρωα.

Η 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκα:

Πέμπτη 8/2:

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπαρτσελόνα 94-82
Παναθηναϊκός-Μπασκόνια 80-76
Βαλένθια-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 103-99
Μάλαγα-Αναντολού Εφές 81-68

Παρασκευή 9/2:

Φενέρμπαχτσε-Μπασκόνια
Ζαλγκίρις-Χίμκι
Ερυθρός Αστέρας-Αρμάνι Μιλάνο
Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ