22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Έτσι προκρίνονται ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Μετά το τέλος της 13ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League τα πράγματα είναι ξεκάθαρα όσον αφορά το μέλλον των τριών ελληνικών ομάδων στη διοργάνωση. Ο Άρης δεν έχει κανένα μέλλον, καθώς αποκλείστηκε, ο ΠΑΟΚ κρατά την τύχη του απολύτως στα δικά του χέρια, ενώ η ΑΕΚ, εκτός από το ότι πρέπει να νικήσει την Μπαϊρόιτ, χρειάζεται να κάνει και την... προσευχή της για να περάσει

Ο ΠΑΟΚ δεν μπλέκει σε κανενός είδους σεναριολογία. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μετά τη δική του ευρεία νίκη επί της Νεπτούνας αν κερδίσει την Βέντσπιλς στη Λετονία, προκρίνεται στους "16". Αν χάσει, αποκλείεται. Μάλιστα, εφόσον κερδίσει και την ίδια ώρα η Νεπτούνας χάσει στη Λιθουανία από την Τενερίφε (η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη δεν θα είναι αδιάφορη, διότι θέλει με νίκη να "κλειδώσει" την πρώτη θέση στον όμιλο), τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να τερματίσει ακόμα και τρίτος. Αλλά αυτό μάλλον είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει τώρα.

Ό,τι πει η Στρασμπούρ!

Η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά χρειάζεται δύο πράγματα την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί στους "16". Νίκη δική της με διαφορά μεγαλύτερη των 7 πόντων επί της Μπαϊρόιτ. Και νίκη της Στρασμπούρ στην Πάνορμο επί της Μπάνβιτ. Πρέπει απαραιτήτως να συμβούν και τα δύο. Κι αυτό φαντάζει δύσκολο.

Μια νίκη της ΑΕΚ με +8 δεν θα είναι αρκετή, διότι αν χάσει η Στρασμπούρ, θα πάρει την Ένωση μαζί της σε όλες τις ισοβαθμίες κι επειδή την έχει κερδίσει δύο φορές, θα την πετάξει έξω σε όλες. Ποιες ισοβαθμίες μπορεί να προκύψουν αν η Στρασμπούρ χάσει στην Τουρκία; Τριπλή στην 3η θέση μεταξύ Στρασμπούρ, Μπαϊρόιτ και ΑΕΚ, εφόσον η Εστουντιάντες νικήσει στη Βενετία, και πενταπλή στη 2η θέση μεταξύ Στρασμπούρ, Μπαϊρόιτ, Εστουντιάντες, Βενέτσια και ΑΕΚ, εφόσον η Βενέτσια νικήσει την Εστουντιάντες. Και στις δύο αυτές ισοβαθμίες η Ένωση μένει εκτός πρώτης τετράδας στον Γ' όμιλο και αποκλείεται.

Αντίθετα, αν η Στρασμπούρ νικήσει την Μπάνβιτ, τότε η ΑΕΚ με νίκη με διαφορά +8 και άνω επί της Μπαϊρόιτ προκρίνεται ό,τι κι αν γίνει στον αγώνα Βενέτσια-Εστουντιάντες. Αν νικήσει η Εστουντιάντες, θα ισοβαθμήσει στην 4η θέση με την Μπαϊρόιτ και με το +8 θα την πετάξει έξω (γι' αυτό χρειάζεται τη διαφορά σε αυτό τον αγώνα), ενώ αν νικήσει η Βενέτσια, στην τετραπλή ισοβαθμία που θα δημιουργηθεί με ΑΕΚ, Εστουντιάντες, Μπαϊρόιτ και Βενέτσια, η ΑΕΚ είναι καλύτερη και θα προκριθεί ως 3η από τον όμιλο. Σε αυτή την περίπτωση δεν της χρειάζεται καν το +8 με την Μπαϊρόιτ, είναι αρκετή μια απλή νίκη.

Πάντως, το να νικήσει η Στρασμπούρ μέσα στην Πάνορμο την Μπάνβιτ δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Επειδή η Μπάνβιτ όχι μόνο είναι η μοναδική αήττητη στην έδρα της ομάδα του Γ' ομίλου, αλλά και θέλει την πρώτη θέση στον όμιλο, την οποία μόνο με νίκη επί της Στρασμπούρ μπορεί να πάρει. Αν χάσει, θα τερματίσει είτε δεύτερη είτε τρίτη. Από την άλλη, βέβαια, και η Στρασμπούρ θα χτυπήσει το παιχνίδι όσο πάει, διότι με νίκη θα βγει πρώτη στον όμιλο, όμως δεν είναι το φαβορί. Κι αυτό λιγοστεύει τις πιθανότητες της ΑΕΚ για πρόκριση.

Εννοείται φυσικά πως η ΑΕΚ δεν έχει απολύτως καμία τύχη αν χάσει από την Μπαϊρόιτ...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ