20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αγραβάνης στο Basketa.gr: “Για τον κόσμο μας και τον παθιασμένο πρόεδρό μας”

“Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ταιριάξω τόσο πολύ σε αυτή την ομάδα και μάλιστα με τον εκρηκτικό χαρακτήρα μου.
Ομως δεν χρειάστηκε παρά λίγος καιρός μόνο στην Πάτρα, για να καταλάβω βλέποντας τη δουλειά που γίνεται, ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο”.
Ο Προμηθέας Πάτρας θα διεκδικήσει την Κυριακή το κύπελλο Ελλάδος, θέλοντας να φέρει το τρόπαιο στην Πάτρα, και ο “μπαρουτοκαπνισμένος” σε τέτοια παιχνίδια Δημήτρης Αγραβάνης μιλώντας στο Basketa.gr όπως λέει:
“Δεν μπορώ να περιμένω”.
Κατά το σύνθημα “Σήκωσε το…”
Ξεκαθαρίζει βέβαια ότι αυτό αφορά:
“Την αναμονή μέχρι να παίξουμε τον τελικό. Το περιμένουμε πως και πως, διότι από εκεί και πέρα μας περιμένει ένας πολύ σκληρός και δυνατός τελικός απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα που προσωπικά θεωρώ ότι έχει τον τίτλο του φαβορί.
Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα με έμπειρους παίκτες και προπονητική τίμ και αήττητη εδώ και μήνες στις ελληνικές διοργανώσεις.
Αρα το έργο μας είναι εξαιρετικά δύσκολο και το γνωρίζουμε. Εχουμε επίγνωση και έτσι θα μπούμε στον τελικό, ρεαλιστές για το θα περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε”.
Από εκεί και πέρα ο διεθνής φόργουορντ παραδέχεται ότι αυτό το κύπελλο είναι διακαής πόθος για όλους στην Πάτρα, καθώς:
“Αξίζει πέρα για πέρα σε αυτό τον υπέροχο κοσμο να τους αφιερώσουμε έναν τίτλο και μακάρι να γυρίσουμε πίσω στην Πάτρα από την Κρήτη με το κύπελλο για να το πανηγυρίσουμε.
Και φυσικά και για έναν άνθρωπο, που δικαιολογεί πέρα για πέρα το κλασσικό σύνθημα : “Είναι τρελός, είναι τρελός ο πρόεδρος” !
 "Είναι ένας άνθρωπος παθιασμένος πραγματικά με την ομάδα του, με την πόλη του, με αυτό που κάνει και πάντα είναι δίπλα μας όχι μόνο στις χαρές αλλά και στις δύσκολες στιγμές και θα θέλαμε μέσα από την καρδιά μας να πάρουμε το τρόπαιο για να του το αφιερώσουμε” λέει ο Δημήτρης Αγραβάνης για τον ισχυρό άνδρα του Προμηθέα, τον Βαγγέλη Λιόλιο.
“Ξέρεις όπως ο Προμηθέας στη μυθολογία έδωσε τη φωτιά στους ανθρώπους, έτσι και εδώ η ομάδα δεν φτιάχτηκε απλά για να παίζει ένα ακόμα σωματείο μπάσκετ. Εχει κοινωνικό έργο πέρα απο αθλητικό να μεταλαμπαδεύει σε νέους αθλητές μηνύματα γενικότερα για μια στάση ζωής.
Αξίζει ιδιαίτερης προσοχής αυτό το εκπληκτικό έργο με τις ακαδημίες που το εκμεταλλεύονται παιδιά από όλη την Ελλάδα και γιατί όχι κάποια από αυτά να επανδρώσουν στο μέλλον και την εθνική ομάδα”.
Στην Πάτρα, περνάνε όμορφα και δεν το κρύβουν και μάλιστα σιγά σιγά χτίζουν και τη δική τους ελληνική παροικία.
“Ναι έτσι είναι αλλά μην νομίζεις και τους ξένους τους κάνουμε…Ελληνες. Εχουμε βρει τη χημεία μας και είμαστε όλοι μια ομάδα, μια παρέα.
Πρώτος και καλύτερος ο αρχηγός μας ο Λεωνίδας Κασελάκης. Μας εμπνέει, μας ενώνει και κρατάει τα αποδυτήρια με απαράμιλλη ισορροπία. Εχει κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη μας” λέει για τον αρχηγό της ομάδας και στη συνέχεια πιάνει τον παλιόφιλο από τον Ολυμπιακό, Βαγγέλη Μάντζαρη.
“Τι να πει κανείς για τον Βαγγέλη, έκανε την καλύτερη επιλογή γιατί και στο Καζάν δεν είχε το ρόλο που περίμενε. Εδώ του έχω πει ότι θα βρει την Ιθάκη του, όπως έγινε και με μένα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και φυσικά θα κάνουμε και την πλάκα μας, ενώ βοηθάει πολύ και στο αγωνιστικό κομμάτι”.
Οσο για τον γερόλυκο Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο Δημήτρης Αγραβάνης είναι απολαυστικός:
“Επιτέλους αντί να “πλακωνόμαστε” μεταξύ μας, από τις επικές μάχες που δίναμε σε ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού-ΑΕΚ τώρα...πλακώνουμε τους αντιπάλους. Ξέρεις όταν είμαστε αντίπαλοι παίζαμε πολύ ξύλο και αλλάζαμε και κουβέντες, trash talking. Ε δεν είναι καλύτερο που είμαστε τώρα στην ίδια ομάδα (γέλια)".

Οσον αφορά - έναν επίσης πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό - τον Δημήτρη Κατσίβελη: "Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν, γιατί είναι εργάτης, έχει δώσει και την ψυχή του και δουλεύει πολύ σκληρά εδώ και χρόνια". 

Φυσικά υπάρχει και ο κόουτς Μάκης Γιατράς που: "Ο άνθρωπος είναι τρομερός και παίζει και το ρόλο του ψυχολόγου για μας εκτός του προπονητή. Καταφέρνει να παίρνει το καλύτερο από εμάς χωρίς να χρειάζεται να μας...αλλάζει το χαρακτήρα και αυτό είναι τρομερό. Δεν είναι τυχαίο, το ξαναλέω που ταίριαξα έτσι με αυτή την ομάδα".

Κλείνοντας ο Δημήτρης Αγραβάνης εκφράζει και το μεγάλο του παράπονο: "Χρωστάμε σχεδόν τα πάντα για την πρόκριση σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο μας και δεν μπορούμε να του δώσουμε τη χαρά να είναι δίπλα μας στην Κρήτη, όπως το ίδιο συμβαίμνει και με τον κόσμο της ΑΕΚ. Οποια ομάδα και να νικήσει, οι φίλαθλοί της θα πρέπει να περιμένουν να επιστρέψει η νικήτρια στη βάση της για να πανηγυρίσουν. Και όλα αυτά γιατί η πολιτεία και η αστυνομία "χαϊδεύει" τα αυτιά ορισμένων - ναι δεν είναι πολλοί - απαράδεκτων ανθρώπων που θα έπρεπε να τους έχει απαγορευτεί η είσοδος δια βίου στους αθλητικούς χώρους".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ