21.2 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Σταμάτης-ε τον Ηρακλή!

Ο Ήφαιστος Λήμνου υποδέχτηκε τον Ηρακλή στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Basket League και πήρε μία σπουδαία νίκη με 79-65, πραγματοποιώντας μία μοναδική 4η περίοδο με επιμέρους σκορ 36-15 και τον Δημήτρη Σταμάτη να κάνει πράγματα και... θαύματα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν λίγο καλύτερα στον αγώνα και τους Πελεκάνο-Χάμοντς να οδηγούν στο σκοράρισμα την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου. Ωστόσο, ο Ηρακλής βρήκε γρήγορα τρόπο να αντιμετωπίσει το μακρινό σουτ των γηπεδούχων και κάπου εκεί κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ. Ο Βασίλης Καββαδάς ήταν αυτός που τραβούσε επιθετικά τους φιλοξενούμενους, ενώ για τον Ήφαιστο ζεστάθηκε σιγά-σιγά και ο Μολντοβεάνου. Το 16-15 της 1ης περιόδου ήταν ένα μήνυμα πως πρόκειται να παρακολουθήσουμε ένα ντέρμπι μέχρι το φινάλε. Στην 2η περίοδο τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ. Το ντέρμπι συνεχίστηκε με τους Έβανς και Σούλερ να μπαίνουν στην εξίσωση του ματς. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τελικά την ελάχιστη δυνατή διαφορά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με σκορ 33-34.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ηρακλή να μπαίνει δυνατά και με τους Σούλερ και Οκερέαφορ να αποτελούν αιχμές του δόρατος κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και να φτιάξει διαφορές με μεγαλύτερη αυτή του +8 (42-50) που έδειξε πως το παιχνίδι γέρνει προς την μεριά των φιλοξενούμενων. Τελικά, η 3η περίοδος έκλεισε με σκορ 43-50 και όλα έδειχναν πως ο Ήφαιστος πρέπει να βρει δραστικές λύσεις στην 4η περίοδο για να γυρίσει αυτό το ματς. Ε, αυτό έκανε. Με μία κίνηση-ματ, ο Μανωλόπουλος έδωσε την μπαγκέτα στον Δημήτρη Σταμάτη κι εκείνος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Κάνοντας τρομερά πράγματα επιθετικά, σκοράροντας 18 πόντους και παίζοντας εκπληκτική άμυνα πάνω στα γκαρντ του Ηρακλή, ο Έλληνες πλεϊ μέικερ, άλλαξε τον αγώνα. Άξιοι συμπαραστάτες του οι Έβανς και Λιτλ, που σκόραραν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, ενώ έκλειναν όλα τα ατού της ομάδας του Καστρίτη στο αμυντικό κομμάτι. Το επιμέρους 36-15 της 4ης περιόδου διαμόρφωσε το τελικό 79-65 , δίνοντας μία σπουδαία και δίκαιη νίκη στον Ήφαιστο.

Ο MVP: Ο Δημήτρης Σταμάτης ήρθε από τον πάγκο και με εκπληκτική εμφάνιση στην 4η περίοδο, άλλαξε όλο το παιχνίδι και οδήγησε την ομάδα του στην νίκη, έχοντας 18 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 18 λεπτά!

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το επιμέρους 36-15 της 4ης περιόδου τα λέει όλα για το σημείο που έδωσε την νίκη στους γηπεδούχους.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ