24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γερμανικό νούμερο με ψυχολογία

Ρίχνοντας κάποιος μια ματιά στη στατιστική του αγώνα ή σε διάφορα κομμάτια του, συλλέγει χρήσιμα στοιχεία όπως για παράδειγμα ότι ο Ολυμπιακός μετά από καιρό είχε 47 προσπάθειες για δίποντο και μόλις 18 για τρίποντο.
Η ότι οι 31 από τους 50 πόντους του ημιχρόνου - όπου είχε κριθεί ουσιαστικά το παιχνίδι – επιτεύχθηκαν από τους ψηλούς. Υπεροπλία στα ριμπάουντ κ.λπ.
Ολα αυτά είναι καλά, όμως τα σημεία κλειδιά για το...γερμανικό νούμερο στο οποίο υπέβαλλε την Μπάγερν, δεν αποτυπώνονται σε κανένα χαρτί στατιστικής. Βρίσκονται σε ένα βιντεάκι και σε ένα στοιχείο που δεν μπαίνει στα επίσημα χαρτιά της στατιστικής.
Το βίντεο του Γιώργου Πρίντεζη στο αεροδρόμιο μετά τα μεσάνυχτα λίγο πριν την αναχώρηση για τα Κανάρια Νησιά είναι όλα τα λεφτά.
“Πως θα περάσουν έξι ώρες ταξίδι τώρα, που δεν μιλάμε και με κανέναν” αναρωτιέται ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού που…διώχνει από κοντά του έναν έναν τον Μπόγρη, τον Παπανικολάου και τον Μάντζαρη που μπαίνουν στο βιντεάκι και προσπαθούν να του μιλήσουν με αυτόν να τους απαντάει σε έναν έναν ότι: “Δεν σου μιλάω, ή δεν μιλάω ούτε μαζί σου” και απλά δέχεται μόνο μια κουβέντα από τον Βεζένκοφ.
Με κυνικό τρόπο ο – αποδεδειγμένα – πιο ευαίσθητος παίκτης του Ολυμπιακού διακωμωδεί τις φήμες ότι στα αποδυτήρια της ομάδας δεν μιλάνε μεταξύ τους και ιδιαίτερα αυτός προς τους συμπαίκτες του λόγω του ηχητικού που είχε κυκλοφορήσει.
Ο Γιώργος ποτέ δεν σταμάτησε να μιλάει, απλά ένα διάστημα κλείστηκε λίγο στον εαυτό του και ένοιωσε ίσως λίγο “προδωμένος” που δεν βγήκε και κάποιος άλλος μπροστά να πει ότι: “Ρε παιδιά με ηχητικά μιλάγαμε όλοι μεταξύ μας, δεν το έκανε μόνο ο Γιώργος”.
Οπως καταλαβαίνει κανείς το κλίμα μεταμεσονύχτια στη ζόρικη πτήση των περίπου 4000 χιλιομέτρων μέχρι το Λας Πάλμας ήταν εξαιρετικό, άσχετα εάν οι περισσότεροι παίκτες (αυτός ήταν και ο στόχος που το τσάρτερ έφυγε μετά το παιχνίδι με τους Γερμανούς) το έριξαν στον ύπνο.
Το δεύτερο στοιχείο που λέει πολλά για τον αγώνα με τη Μπάγερν είναι το γεγονός ότι οι Πειραιώτες έκαναν – επιτέλους – πέντε φάουλ στα τελευταία 75-80 συνολικά δευτερόλεπτα των δύο πρώτων περιόδων και το 50-31 του ημιχρόνου ήρθε άνετα και ωραία με βαθμό συγκέντρωσης στο 101%.
“Ήλπιζα και πίστευα σίγουρα ότι θα μπορούσαν και το έκαναν. Μπορείς να έχεις προβλήματα, αλλά αν τα αποδυτήριά σου είναι δυνατά κι ενωμένα, μπορείς να ακούσεις… την καμπάνα όταν αυτή χτυπήσει. Πάνε καλά όλοι, σπρώχνει ο ένας τον άλλον, βοηθάει ο ένας τον άλλον και γι’ αυτό ανταποκρίθηκαν όπως ανταποκρίθηκαν» παραδέχτηκε φανερά ικανοποιημένος και ο Ντέηβιντ Μπλάτ που είχε νοιώσει την πίεση στην πλάτη του από τις έξι ήττες (κυρίως με τραγική αγωνιστική παρουσία) στα τελευταία επτά παιχνίδια πριν την Μπάγερν.
Η οποία είναι μια ομάδα που μπορεί – και παίζει – σχεδόν πάντα στο 6.5-7 πού είναι το ταβάνι της και εξαρτάται από τον (καλύτερο) αντίπαλό της εάν θα κάνει δύσκολη ή εύκολη τη ζωή του με τον Ολυμπιακό να επιλέγει το δεύτερο.
Το άγχος του κόουτς (καθώς ένας αποκλεισμός από τα πλέι οφ ιδιαίτερα μετά από έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο αποτελεί παταγώδη αποτυχία) φαίνεται ότι είναι μεγάλο καθώς έχει αρχίσει πλέον να βγάζει πολύ πιο εύκολα τον Γκός και να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Μάντζαρη (για μια ακόμα φορά ήταν μαζί με τον Παπανικολάου “κλειδιά” σε άμυνα και οργάνωση),
Επίσης χρειάστηκε ο Παπανικολάου να του υπενθυμίσει να χρησιμοποιήσει έστω στο τελευταίο λεπτό τον Ποκουσέφκσι, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν περάσει ποτέ από τον Ολυμπιακό και για τον οποίο είναι καλό να επιχειρηθεί μια συντονισμένη προσπάθεια για να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο (δεν είναι απλό ούτε εύκολο, αλλά όχι αδύνατον).
Ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε κάτι το τρομερό ούτε άλλαξε άρδην την κατάσταση στην οποία είχε μπει λόγω πολλών πραγμάτων.
Αλλά τουλάχιστον βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα πλέι οφ καθώς ακόμα και στην κακή του μέρα είναι σχεδόν αδύνατον να μην κάνει έστω δύο νίκες στα τρία παιχνίδια που του απομένους με ισάριθμες αποκλεισμένες ομάδες !
Ομως θέλει να πάει σε αυτά με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία καθώς εκεί η αποστολή του θα είναι κομματάκι πιο δύσκολη από αυτές που αναλαμβάνει ο Τομ Κρούζ, ως Ιθαν Χάντ στις περιβόητες κινηματογραφικές Επικίνδυνες Αποστολές.
Τα λάθη στον καλοκαιρινό σχεδιασμό και στη διαχείριση κρίσης (από όλους εδώ, διοίκηση, παίκτες, προπονητής) είναι δεδομένα και δεν αλλάζουν.
Απλά στο φινάλε της χρονιάς που για πρώτη φορά εφέτος τελειώνει για τον Ολυμπιακό από τον Απρίλιο (!) καθώς στο πρωτάθλημα δεν έχει δυνατότητα να παίξει με τα δεδομένα που επιθυμεί, οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Υ.Γ.  Η καθολική αποδοκιμασία από 7000 και πλέον φιλάθλους του Ολυμπιακού προς τον ανόητο πιτσιρικά που είπε τη βλακεία του την ώρα του ενός λεπτού σιγής εις μνήμην του Θανάση Γιαννακόπουλου, απλά επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά το μεγαλείο του ανδρός και γιατί ο "δικός μας Θανάσης" ήταν ένας εκ των κορυφαίων παραγόντων όλων των εποχών και κυρίως από τους πιο αγαπητούς σε όλους τους χώρους. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ