24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Όταν το ΝΒΑ ξεφεύγει για… λάθος λόγους

Το ΝΒΑ δίχως αμφιβολία αποτελεί την καλύτερη λίγκα μπάσκετ στον κόσμο, ωστόσο κάπου πρέπει να υπάρχουν και όρια.

Ακόμα και οι «εχθροί» του τρόπου με το οποίο παίζεται το μπάσκετ στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, παραδέχονται ότι το θέαμα και η οργάνωση στο «μαγικό κόσμο», απέχει έτη φωτός από την καλαθοσφαίριση στον υπόλοιπο πλανήτη.

Κάποια στιγμή όμως η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει. Φυσικά η αναφορά έχει σχέση με την πανδημία του κορονοϊού. Η... διαρροή που έκανε λόγο για πιθανή συμμετοχή σε αγώνες παικτών οι οποίοι νοσούν αλλά είναι ασυμπτωματικοί, έχει δημιουργήσει δικαιολογημένα προβληματισμό.

Ο Κομισάριος της λίγκας Άνταμ Σίλβερ αναφέρθηκε σε πολλά άλλα ζητήματα, χωρίς ωστόσο να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο που είναι και το πιο «καυτό».

Προφανώς κάποιοι αθλητές που βρέθηκαν θετικοί σε τεστ και στη συνέχεια δεν είχαν συμπτώματα, γκρίνιαξαν ότι... βαριούνται. Δεν  προκαλεί εντύπωση η συγκεκριμένη στάση. Ο ΝτεΜάρ Ντε Ρόζαν αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να πράττει όπως νομίζει και να παραπονιέται όταν κάτι δεν του αρέσει.

Ένας οργανισμός όπως το ΝΒΑ βέβαια θα πραγματοποιήσει τραγικό λάθος αν προστατέψει σε παίκτες που νοσούν, να παίζουν κανονικά, από τη στιγμή που είναι ασυμπτωματικοί. Μένει να φανεί αν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Αν τελικά γίνει, θα πρόκειται ξεκάθαρα για μία... θυσία στο βωμό του χρήματος και του θεάματος.

Για ένα... αντιαθλητικό φάουλ, τη στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον που έχει «χτυπήσει» βάναυσα και το ΝΒΑ.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Σίλβερ:

«Έχουμε πολλά δεδομένα που εξετάζουμε όσον αφορά τους παίκτες και τους προπονητές που έχουν περάσει από το πρωτόκολλο των τριών δόσεων - δύο MRNA και μετά μία αναμνηστική. Θα έλεγα απλώς στην κοινότητά μας, σε όλους, τουλάχιστον με βάση τα δεδομένα που έχει το ΝΒΑ, οι αναμνηστικές δόσεις είναι πολύ αποτελεσματικές. Ενθαρρύνουμε όλους να τα κάνουν. Στο πρωτάθλημα μας είναι περίπου το 97% εμβολιασμένο, ενώ το 65% έχει κάνει την αναμνηστική δόση. Ίσως μπορούμε να δείξουμε ότι υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να προχωρήσουν. Και πάλι, η αναγνώριση αυτού του ιού δυστυχώς δεν οδηγεί πουθενά και θα είναι μέρος της ζωής μας για το άμεσο μέλλον».

Μένει να αποδειχθεί αν θα γίνει πιο αυστηρό το πρωτόκολλο στη συνέχεια της σεζόν, ή θα παραμείνει ως έχει...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ