19.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Όταν ο Στερν ταπείνωσε τον Σκάιλς

Ένα άγνωστο περιστατικό που συνέβη την προηγούμενη δεκαετία αποκαλύπτει ο Ethan Strauss στην ιστοσελίδα The Athletic σε ένα κείμενο για τις τηλεθεάσεις των αγώνων του ΝΒΑ. Και είναι επίκαιρο αυτό το περιστατικό για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή ο ένας εκ των πρωταγωνιστών του είναι ο Σκοτ Σκάιλς, ο προπονητής που φέρεται να είναι ανάμεσα στους υποψηφίους για να αντικαταστήσουν τον Ντέιβιντ Μπλατ στον Ολυμπιακό. Και δεύτερον, επειδή δείχνει τον τρόπο με τον οποίον ο Ντέιβιντ Στερν προσπαθούσε να αποφύγει κρίσεις σαν κι αυτές που αντιμετωπίζει σήμερα ο διάδοχός του, Άνταμ Σίλβερ, με την Κίνα.

Κάθε χρόνο λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν του ΝΒΑ, τον Οκτώβριο, οι προπονητές όλων των ομάδων μαζεύονται στο Σικάγο και συζητούν μεταξύ τους, αλλά και με διαιτητές και λοιπά διοικητικά στελέχη της λίγκας θέματα που αφορούν τους κανονισμούς, την εφαρμογή τους και οτιδήποτε άλλο τους απασχολεί ενόψει της έναρξης της σεζόν. Αυτή η ετήσια μάζωξη γίνεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ολοκληρώνεται με ένα λόγο του κομισάριου προς τους μετέχοντες. Λόγο, ο οποίος, ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν μίντια στο χώρο, είναι συνήθως πιο ευθύς και ειλικρινής. Όπως και η συζήτηση που ακολουθεί.

Σε μια τέτοια μάζωξη την προηγούμενη δεκαετία, όπως αναφέρει το The Athletic, ο Ντέιβιντ Στερν στο λόγο του υπογράμμισε μεταξύ άλλων την ανάγκη να δοθεί περισσότερος χρόνος και χώρος στα τηλεοπτικά συνεργεία μέσα στα αποδυτήρια των ομάδων για πλάνα και δηλώσεις, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της μετάδοσης των αγώνων και κατ' επέκταση τα νούμερα της τηλεθέασης.

Μόλις τελείωσε ό,τι είχε να πει, ζήτησε και πήρε το λόγο ο Σκοτ Σκάιλς, που τότε ήταν προπονητής των Σικάγο Μπουλς. "Με όλο το σεβασμό - είπε - αλλά τα αποδυτήρια είναι ιερός χώρος. Δεν μπορούμε να τα εκθέσουμε σε κοινή θέα".

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, που επικαλείται το The Athletic, o Ντέιβιντ Στερν χαμογέλασε ειρωνικά και απάντησε: "Για να δούμε λοιπόν. Από τη μια μεριά έχουμε 8 δισεκατομμύρια δολάρια από τους συνεργάτες μας στην τηλεόραση. Κι από την άλλη μεριά έχουμε τον... Σκοτ Σκάιλς"! Το χαμόγελο έσβησε μονομιάς από τα χείλη του, από τα οποία άρχισαν αίφνης να εκστομίζονται ύβρεις και ακατανόμαστες εκφράσεις κατά του προπονητή. "Βούλωσέ το και δεν θέλω να ξανακούσω ποτέ πια για σένα", του είπε όταν ολοκλήρωσε τον απίθανο αυτό εξάψαλμο!

Ολόκληρη η αίθουσα "πάγωσε". Ο Σκοτ Σκάιλς κοιτούσε άναυδος το κενό. "Ο Σκοτ νόμιζε ότι ήταν γενναίος. Αλλά μετά το... πέσιμο που του έκανε ο Στερν, δεν ήταν πια γενναίος", λέει σήμερα ένας από τους παρόντες σε εκείνη τη μάζωξη.

Το The Athletic επικοινώνησε τόσο με τον Ντέιβιντ Στερν, ο οποίος είπε πως δεν θυμάται αυτό το περιστατικό, όσο και με τον Σκοτ Σκάιλς, ο οποίος απάντησε μάλλον ενοχλημένος: "Δεν δίνω πια συνεντεύξεις για μπάσκετ. Αλλά αυτό στο οποίο αναφέρεστε είναι τελείως λανθασμένο. Ο κομισάριος ποτέ δεν επιτέθηκε σε μένα ή σε κάποιον άλλο με σκληρό τρόπο. Η πληροφορία σας δεν είναι σωστή".

Ακόμα πάντως κι αν δεν έγιναν έτσι ακριβώς τα πράγματα, όλο και κάτι έγινε σε εκείνη τη μάζωξη. Και αν μη τι άλλο δείχνει με ποιον τρόπο προστάτευε ο Ντέιβιντ Στερν τις επενδύσεις του. Με σιδηρά πυγμή...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ