19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Όταν ο μύθος κόντεψε να γίνει κόουτς του Γιάννη (vids)

Ο Τζέρι Σλόαν δε βρίσκεται πια κοντά μας και το Basketa.gr ανατρέχει στην περίοδο, όπου για πολύ λίγο ο μύθος του παγκοσμίου μπάσκετ δε συμφώνησε με τους Μιλγουόκι Μπακς, για να προπονήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Τζέρι Σλόαν πέρασε στην αιωνιότητα. Βλέπετε, ο άνθρωπος όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα… νέα ήθη κι αν προσπαθούν να του εμφυσήσουν περί ζωής που δεν έχει «αύριο», πάντοτε στο μυαλό του θα έχει την υστεροφημία του. Κι αν υπάρχουν μερικοί στο ΝΒΑ που το έχουν πετύχει, ο θρυλικός τεχνικός των Μπουλς και των Τζαζ, με θητεία ως παίκτης στους «Ταύρους» και τους Μπάλτιμορ Μπούλετς, είναι μέσα σε αυτούς.

Ο αποβιώσας στα 78 του χρόνια, μάλιστα, κόντεψε για πολύ λίγο να συνδυάσει το όνομά του με την χώρα μας. Αυτό θα γινόταν, εφόσον προσλαμβανόταν από τους Μιλγουόκι Μπακς το 2013. Το ίδιο καλοκαίρι, δηλαδή, που ήρθε στην ομάδα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

https://www.youtube.com/watch?v=Y5orBZoYcC8

Ο Σκοτ Σκάιλς είχε παραιτηθεί στα μέσα της σεζόν 2012-2013 και ο Τζιμ Μπόιλαν δεν πέτυχε ιδιαίτερα στο να εμπνεύσει την ομάδα, η οποία «σκουπίστηκε» στον πρώτο γύρο των playoffs και με κάτω τα χέρια από τους Μαϊάμι Χιτ. Η έλευση, όμως, του σημερινού τους σούπερ σταρ έδειχνε πως ένα λαμπρό μέλλον ξημέρωνε και η διοίκηση χρειαζόταν μια λύση στον πάγκο, ώστε να «εκτοξευθεί» το νέο πρότζεκτ.

Τα πράγματα, λοιπόν, θα μπορούσαν προ πολλού να ήταν διαφορετικά, αν τα «Ελάφια» είχαν συμφωνήσει με τον Τζέρι Σλόαν. Αποτελούσε έναν εκ των προπονητών, που βρέθηκαν στους κύκλους επαφών της ομάδας για την εύρεση του νέου τεχνικού το 2013, μαζί με τους Στιβ Κλίφορντ, Νέιτ ΜακΜίλαν, Τζέι Μπι Μπίκερσταφ και Κέλβιν Σάμπσον. Κακά τα ψέμματα, όμως, το μεγάλο όνομα άκουγε σε αυτό του Σλόαν.

Πριν από μόλις δύο χρόνια, ήτοι το 2011, είχε συμπληρωθεί ένας τεράστιος κύκλος 23 ετών στον πάγκο των Γιούτα Τζαζ, με τους οποίους έφτασε στην πηγή, αλλά δε γεύθηκε το «νέκταρ» ενός τίτλου. Είχε, ωστόσο, διάθεση να συζητήσει την επιστροφή στην ενεργό δράση, με την υπόθεση με τους Μπακς να αποδεικνύεται σοβαρή.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ανθρώπους του κοντινού του περιβάλλοντος, ο προπονητής με τις 1.223 νίκες και καταταχθείς στην 4η θέση της σχετικής λίστας στην ιστορία του ΝΒΑ, έβλεπε με καλό μάτι μια πιθανή συνεργασία και, για αυτό το λόγο, οι δυο πλευρές κράτησαν… σιγή ιχθύος. Φαινόταν να γίνεται κάτι καλό, αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής, ο Σλόαν τελικά αποφάσισε, ότι μάλλον δεν ήταν η κατάλληλη ώρα, για να γυρίσει στους πάγκους. Μπορεί να ενδιαφερόταν και να το συζητούσε, αλλά δεν ήταν διατεθειμένος να βιαστεί. Κάπως έτσι, μπορεί το ραντεβού τους στην φάρμα του στο Ιλινόι να πήγε πολύ καλά και να αναπτύχθηκε συμπάθεια με τον GM των Μπακς, Τζον Χάμοντ, αλλά τελικά διάλεξε, όπως είπαμε, να αποφύγει μια βιαστική επιλογή.

Υπήρχε, βέβαια, ακόμη ένας λόγος, για τον οποίο δίστασε ο Σλόαν. Αυτός είχε σχέση με τις αναφορές περί διάθεσης του Χερμπ Κολ να πουλήσει τους Μπακς, κάτι που δεν μπορούσε να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις για ένα τόσο μεγάλο όνομα. Η ομάδα, βέβαια, βρήκε το δρόμο της με ένα είδος… πολυμετοχικότητας, αλλά πάντα θα μείνει με το «αν» της πιθανής πρόσληψης ενός θρύλου στον πάγκο και του πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η συνεργασία του με τον Γιάννη.

Για την ιστορία, πάντως, η ομάδα προσέλαβε τελικά το 2013 τον Λάρι Ντρου, αφού καμία υπόθεση από τα ονόματα που αναφέραμε, δεν είχε προχωρήσει. Κατέληξε, επομένως, στη λύση ενός προπονητή που έμοιαζε ικανός μετά την τριετία του στους Χοκς, αλλά απείχε κατά πολύ από τους υπόλοιπους τεχνικούς.

https://www.youtube.com/watch?v=7Yz8ozYofb8

Το αποτέλεσμα ήταν ένα τραγικό ρεκόρ μόλις 15 νικών στην πρώτη χρονιά του «Greek Freak», με αποτέλεσμα την πρόσληψη του Τζέισον Κιντ, ενώ σήμερα στον πάγκο κάθεται ο Μάικ Μπουντενχόλζερ, έχοντας φέρει την ομάδα στην κορυφή της Ανατολής για δύο σερί σεζόν σε κανονική περίοδο και, μαζί, την ελπίδα για τον τίτλο.

Αναφορικά με τον Σλόαν, εκείνος λίγο καιρό αργότερα προσλήφθηκε για συμβουλευτικό ρόλο στους Τζαζ, αλλά το 2016 αποχώρησε λόγω των προβλημάτων υγείας, που ξεκίνησαν να είναι πιο έντονα τότε.

https://www.youtube.com/watch?v=A73IBFMFf1E

Η ιστορία δε θα γράφεται με τα «αν», αλλά ας πούμε την αλήθεια, πάντα θα μας αρέσουν τέτοιες συζητήσεις. Μία τέτοια θα είναι και το τι θα είχε κάνει ο Γιάννης υπό τις οδηγίες του μυθικού Τζέρι Σλόαν, που δυστυχώς δεν είναι πια κοντά μας…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ