16.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Όταν μίλησε ο Λάρκιν (pics)

Ο Σέιν Λάρκιν καθάρισε το ντέρμπι όταν βρήκε το δρόμο προς το καλάθι και μαζί με τον συνεπή Κρούνοσλαβ Σίμον οδήγησαν την Αναντόλου Έφες στο 81-73 επί της Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας στο ντέρμπι της Τουρκίας, για την 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Η Έφες παραμένει πρώτη με 11-2, με τη Φενέρ να μένει στο 5-8, παρά την προσπάθεια για ανατροπή που έκανε στο τελευταίο πεντάλεπτο με τον Κώστα Σλούκα σε πρώτο πλάνο.

Με το «Καλημέρα» ήταν ξεκάθαρο πως θα γινόταν ένα ντέρμπι με ότι συνεπάγεται αυτό. Οι διαιτητές είχαν αποφασίσει να αφήσουν το δυνατό, να το πούμε διακριτικά, παιχνίδι και οι δύο ομάδες δεν είχαν καμία πρόθεση να αφήσουν η μία την άλλη να ξεφύγει. Ο Ομπράντοβιτς άφησε σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο την ίδια πεντάδα (Σλούκας, ΝτεΚολό, Ουίλιαμς, Ντατόμε, Λοβέρν), ενώ στο ίδιο διάστημα ο Αταμάν έκανε μόλις μία αλλαγή, μοιράζοντας το χρόνο ανάμεσα σε Μπουμπουά και Λάρκιν (Σίνγκλετον, Πλάις, Μίτσιτς, Σίνγκλετον έπαιξαν για 10 λεπτά).

Η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε η Έφες ήταν το +5 (7-12, 5’), η αντίστοιχη για την Φενέρ ήταν το +4 (16-12, 7’15’’), ενώ στη δεύτερη περίοδο καταγράφηκαν έξι ισοπαλίες. Η  Έφες βρήκε λύσεις κοντά στο καλάθι από έναν παίκτη που συνήθως είναι στις ρεζέρβες, τον Σανλί, που μαζί με τον Σιμόν ήταν οι πρώτοι σκόρερ της στο πρώτο μισό, τη στιγμή που ο Λάρκιν πήγαινε άποντος στα αποδυτήρια.

Οι πρώτοι πόντοι του γκαρντ της Έφες ήρθαν για να διαμορφώσουν το 43-53 (26’30’’), αφού σημείωσε δέκα συνεχόμενους με «γκολ φάουλ», μια βολή από την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο πάγκος της Φενέρ, ένα τρίποντο κι ένα φάουλ για προσπάθεια από τα 6μ75. Ο Σίνγκλετον οδήγησε τη διαφορά στην υψηλότερη τιμή της (+12, 47-59), λίγο πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος.

Το αντιαθλητικό φάουλ του Μπομπουά στον Ουίλιαμς έστειλε, στις αρχές της τέταρτης περιόδου, για πρώτη φορά στον αγώνα τη Φενέρ στη γραμμή της φιλανθρωπίας. Το επόμενο αντιαθλητικό δόθηκε στον Σιμόν πάνω στον Σλούκα και το επόμενο στον Ντατόμε πάνω στον Λάρκιν, που φρόντισε να στείλει τη διαφορά στο +14 (54-68, 32'30''). Ήταν αυτό που είχε... ξυπνήσει την Έφες και αυτός που συνέχισε να την οδηγεί (56-73, 35'40'').

Στο σημείο αυτό ήταν η Φενέρ ήταν και θυμήθηκε να παίξει μπάσκετ. Σλούκας και Ντατόμε διαμόρφωσαν το 67-73 (38'45'') με τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να παλεύουν για κάθε κατοχή.Ο Κάλινιτς μείωσε λίγο περισσότερο (71-76, 39'), αλλά ένα λάθος του Ντε Κολό βοήθησε την Έφες να φτάσει στο 71-80 και την επικράτηση με το τελικό 73-81.

ΑΡΙΘΜΟΙ: Η Φενέρ είχε 6/11 τρίποντα και η Έφες 2/9 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους φιλοξενούμενους να κοιτάνε συνεχώς στα ίσια τους γηπεδούχους, έχοντας και μια υπεροχή στα ριμπάουντ (6-11). Από αυτά που δεν βλέπουμε σε ένα παιχνίδι συχνά: Με το τέλος της τρίτης περιόδου η Φενέρμπαχτσε δεν είχε πάει ούτε μία φορά στη γραμμή των βολών, ενώ η Έφες είχε 13/15!

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΠΑΔΟΥ: Στο 33' του αγώνα οπαδός της Φενέρμπαχτσε που καθόταν στις καρέκλες δίπλα στη γραμμή του παρκέ απομακρύνθηκε από το γήπεδο, καθώς κρίθηκε πως η συμπεριφορά του δεν ήταν η πρέπουσα.

Διαιτητές: Ιερεθουέλο, Πουκλ. Ντιφαλά

Δεκάλεπτα: 22-20, 38-38, 49-59, 73-81

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ