24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Όταν δεν φτάνουν τα δωμάτια…

Πού θα γίνει το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας φέτος; Στη Βιτόρια; Ναι, αλλά όχι μόνο. Δηλαδή, η Fernando Buesa Arena, το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες, βρίσκεται στη Βιτόρια, αλλά τη διοργάνωση θα συνδράμουν πολλοί όμοροι δήμοι. Είναι στην πραγματικότητα υπόθεση όλης της χώρας των Βάσκων και όχι μόνο μιας πόλης.

Σε αντίθεση με το Βελιγράδι, την Κωνσταντινούπολη, το Βερολίνο, τη Μαδρίτη, το Μιλάνο και όλες τις μεγαλουπόλεις που διοργάνωσαν το φάιναλ φορ τα προηγούμενα χρόνια, η Βιτόρια είναι μια μικρή πόλη και αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα. Δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τις... ορδές των φιλάθλων, που θα την επισκεφτούν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες!

Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι μαζί με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και τους πάσης φύσεως επίσημους οι επισκέπτες που θα συρρεύσουν στην πόλη από την Πέμπτη ως και την Κυριακή θα ανέλθουν στις 15.000. Όμως τα διαθέσιμα δωμάτια στη Βιτόρια δεν ξεπερνούν τις 3000! Υπάρχει μόνον ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων με 151 δωμάτια, όπου θα καταλύσουν οι αποστολές των τεσσάρων φιναλίστ, οι επίσημοι και θα εγκατασταθεί το στρατηγείο της Ευρωλίγκας. Κι από εκεί και πέρα κάποια άλλα ξενοδοχεία, πανσιόν και μεμονωμένα δωμάτια, οι τιμές των οποίων, λόγω της ζήτησης, έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Πού θα χωρέσει τόσος κόσμος;

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν πως έλυσαν το πρόβλημα επιστρατεύοντας... όλους τους Βάσκους! Το Μπιλμπάο και το Σαν Σεμπαστιάν είναι δύο μεγάλες πόλεις που βρίσκονται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη της μίας ώρας οδικώς από τη Βιτόρια και σε αυτές θα καταλύσει ο μεγάλος όγκος φιλάθλων. Κυρίως Ρώσοι, ενώ οι Τούρκοι θα διασκορπιστούν κατά κύριο λόγο σε διάφορα χωριά και κωμοπόλεις της επαρχίας Αλάβα.

Όσο για τους φίλους της Ρεάλ; Λόγω του ότι είναι γηγενείς και ξέρουν τη γλώσσα, θα κοιτάξουν να βολευτούν όπου μπορούν. Από ξενοδοχεία μέχρι... φάρμες για αγροτουρισμό! Οι διοργανωτές ελπίζουν ότι πολλοί θα επιστρέψουν την Παρασκευή το βράδυ μετά τον ημιτελικό στη Μαδρίτη και, αν χρειαστεί, θα επιστρέψουν την Κυριακή για τον τελικό.

Σε κάθε περίπτωση οι τοπικές αρχές και όσοι έχουν την ευθύνη για τη διοργάνωση του φάιναλ φορ υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όσοι πάνε στη Βιτόρια, θα έχουν κάπου να μείνουν. Ίδωμεν...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ