11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όσκαρ… Μάιλς και Σκότι… Ουόκερ! (pic)

Πριν από μερικές μέρες ο Ράστι ΛαΡου, ένας από τους παγκίτες των Μπουλς τη δεκαετία του '90, ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter μια λίστα δωματίων ξενοδοχείου στα οποία κατέλυσαν οι παίκτες της ομάδας του Σικάγο σε κάποιο εκτός έδρας παιχνίδι τους τη σεζόν 1997-98. Όπως θα δείτε, όλοι κοιμούνταν σε μονόκλινο δωμάτιο. Θα αναγνωρίσετε επίσης όλα κι όλα τέσσερα ονόματα! Των Τόνι Κούκοτς, Μπιλ Ουένινγκτον, Τζο Κλάιν και Ράστι ΛαΡου. Τα υπόλοιπα δεν θα τα αναγνωρίσετε, γιατί είναι ψευδώνυμα!

Υπήρχε λόγος που οι περισσότεροι παίκτες των Μπουλς εκείνη την περίοδο δήλωναν ψεύτικα ονόματα στις ρεσεψιόν των ξενοδοχείων κι ήταν σχετικός με τη μεγάλη δημοφιλία της ομάδας. Οι περισσότεροι παίκτες, δηλαδή, ήθελαν να αποφεύγουν ενοχλητικά τηλεφωνήματα από δημοσιογράφους, φιλάθλους κλπ. και να εξασφαλίσουν μια κάποια ιδιωτικότητα. Δήλωναν, λοιπόν, ψεύτικο όνομα και είχαν το κεφάλι τους ήσυχο.

Μετά την ανάρτηση του ΛαΡου, πάντως, φούντωσε η περιέργεια πολλών. Ποιο ψευδώνυμο δήλωναν ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Σκότι Πίπεν, ο Ντένις Ρόντμαν και οι άλλοι; Ο Ρομπ Σέφερ του NBC ασχολήθηκε με το θέμα και προσπάθησε να βρει μια άκρη αντιπαραβάλλοντας την λίστα του ΛαΡου με το ρόστερ των Μπουλς κατά αλφαβητική σειρά. Είχε νόημα αυτή η αντιπαραβολή, αφού τα ονόματα των Κλάιν, Κούκοτς, ΛαΡου και Ουένινγκτον βρίσκονται ακριβώς στην ίδια θέση τόσο στη λίστα του ΛαΡού όσο και αλφαβητικά.  Οπότε και τα ψευδώνυμα στη λίστα του ΛαΡου μπήκαν στη σειρά που έχουν τα κανονικά ονόματα αλφαβητικά.

Τι προέκυψε από αυτή την αντιπαραβολή; Ότι ο Μάικλ Τζόρνταν χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Όσκαρ Μάιλς και ο Σκότι Πίπεν το... Τζόνι Ουόκερ! Αναλυτικά:

Ο Τζον Τόμπσον είναι ο Κιθ Μπουθ

Ο Φρεντ Σάνφορντ είναι ο Ράντι Μπράουν

Ο Γκρεγκ Νολ είναι ο Τζαντ Μπούσλερ

Ο Τάισον Μπέντφορντ είναι ο Σκοτ Μπαρέλ

Ο Πίτερ Πάρκερ είναι ο Ρον Χάρπερ

Ο Όσκαρ Μάιλς είναι ο Μάικλ Τζόρνταν

Ο Όστιν Πάουερς είναι ο Στιβ Κερ

Ο Στάγκερ Λι είναι ο Λουκ Λόνγκλεϊ

Ο Τζόνι Ουόκερ είναι ο Σκότι Πίπεν

Ο Μπρουκ Μέισον είναι ο Ντένις Ρόντμαν

Ο Μπάμπι Τζόνσον είναι είτε ο Ντέιβιντ Βον είτε ο Ντίκι Σίμπκινς

Παρόλο που ο Ρομπ Σέφερ δεν βάζει και το χέρι του στη φωτιά ότι πέτυχε 100% την ταυτοποίηση των ψευδωνύμων με τα κανονικά ονόματα, καταθέτει για κάποια από αυτά και ορισμένα πρόσθετα στοιχεία που ενισχύουν τους ισχυρισμούς του.

Για παράδειγμα, ο Όσκαρ Μάιλς είναι στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερος αθλητής γκολφ που έχει αναδείξει ποτέ το Σικάγο. Κι επειδή είναι γνωστή η λατρεία του Μάικλ Τζόρνταν για το γκολφ, δεν θα μπορούσε να είχε διαλέξει κανείς άλλος αυτό το ψευδώνυμο. Χώρια που ο "Όσκαρ Μάιλς" έμενε στον ίδιο όροφο με τους άνδρες της προσωπικής φρουράς του MJ.

Ο Σκότι Πίπεν από την άλλη επιλέγει τη γνωστή μάρκα ουίσκι Τζόνι Ουόκερ εξ αφορμής της ομοιότητας που έχει το όνομά του, Σκότι, με το "scotch" από το "scotch whiskey"! Μια άλλη εκδοχή αναφέρει ότι το ψευδώνυμο παραπέμπει στον Τζον Ουόκερ, έναν γνωστό στις ΗΠΑ δικηγόρο και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που καταγόταν από την πολιτεία του Άρκανσο, απ' όπου κατάγεται και ο Πίπεν. Πάντως και ο "Τζόνι Ουόκερ" έμενε στον ίδιο όροφο με τον άνδρα της προσωπικής ασφάλειας του Πίπεν.

Ο Όστιν Πάουερ είναι ο πρωταγωνιστής της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας, που έκανε θραύση το 1997, όταν προβλήθηκε στα αμερικάνικα σινεμά και προφανώς την είδε ο Στιβ Κερ και του άρεσε πολύ. 

Ο Γκρεγκ Νολ ήταν ένας διάσημος σέρφερ και ο Τζαντ Μπούσλερ ήταν γνωστό ότι είχε τρέλα με το σερφ.

Όσο για το ψευδώνυμο του Ντένις Ρόντμαν; Ο Μπρουκ Μέισον ήταν... απολύτως κανένας! Ο Ρομπ Σέφερ εκτιμά πως ο τρελό-Ρόντμαν απλώς βρήκε στο ίντερνετ ένα τυχαίο όνομα και το χρησιμοποίησε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ