19.6 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

“Κάστρο” για φάιναλ φορ (vids)

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια τεράστια νίκη στην παράταση με το τελικό 85-80 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα σε ένα γεμάτο γήπεδο, που "έσπρωξε" την ομάδα σε δύσκολες στιγμές της αναμέτρησης! Και την οδήγησε στην τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα για τα play offs.

Όποιος περίμενε κάτι διαφορετικό σε έναν αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μάλλον αγνοεί την ιστορία και την προϊστορία των δύο αναμετρήσεων. Πίεση, πλάνο, παίκτες που έπαιρναν τις ομάδες τους στους ώμους, αλλά και πολύ ένταση, δυνατές άμυνες και μάχες... Σε κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου.

Κανένας από τους δύο αντιπάλους δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη σκιά του άλλου από τα πρώτα λεπτά... Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έδειχνε να μπορεί να βρεθεί ένα βήμα πιο μπροστά, αλλά οι Ρώσοι δεν τον άφηναν να κάνει και ένα δεύτερο, ένα τρίτο, για να μπορέσει να πάρει μια ανάσα. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες έξι φορές στο πρώτο μισό και σε άλλες εννέα περιπτώσεις η διαφορά ήταν απλά στη μικρότερη δυνατή τιμή του ενός πόντου.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είδε την ομάδα του να φτάνει στο +6 (23-17, 10’40’’) με τον Γιάννη Μπουρούση να έρχεται να δώσει πολλές λύσεις τόσο με δικές του ενέργειες επιθετικά, αλλά βοηθώντας σημαντικά στην καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Την ίδια ώρα ο Μάικ Τζέιμς πήγε σε ατομικές προσπάθειες που έφεραν αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, οδηγώντας στο 33-29 (16’).

 

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ισοφάρισε ξανά και ξανά με τον Παναθηναϊκό να κλείνει το πρώτο μισό με ένα +5 (45-40) με τους Κέι Σι Ρίβερς και Νικ Καλάθη.

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν είχε καλά νέα για τους "πράσινους", που είδαν τον Τζέιμς Γκιστ να χρεώνεται με τρίτο και "καπάκι" τέταρτο φάουλ με έντονες διαμαρτυρίες να ακούγονται για μία ακόμη φορά για τα σφυρίγματα. Και τις διαμαρτυρίες να γίνονται ακόμη πιο έντονες στην εξέλιξη των δύο επόμενων φάσεων,με τους Ρώσους να μειώνουν (50-48, 24'40'') και το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει 58-55 με 3/4 βολές από τον Νίκο Παππά.

H ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε το προβάδισμα και πάλι για πρώτη φορά μετά από το 14'  και το 28-29. Έφτασε στο 63-64 (34') και με ένα τρίποντο του Νάντο Ντε Κολό στο +4 (63-67, 34'30''). Τα... ντεσιμπέλ αυξήθηκαν κατακόρυφα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός μείωσε με τον Παππά και προσπέρασε με τον Τζέιμς (71-70, 37'45''). Ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος είχε σιωπήσει στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων με 34'' για το τέλος (71-73). Στα 25''8 ο Νικ Καλάθης κέρδισε το φάουλ, ισοφάρισε με 2/2 (73-73), η άμυνά του οδήγησε και στο λάθος της ΤΣΣΚΑ με 20'' για τη λήξη. Ένα νέο λάθος, από τον Παναθηναϊκό αυτή τη φορά έδωσε την μπάλα και πάλι στους Ρώσους με 17'' πια στο ρολόι. Στα 8'' ο Παππάς έκανε το φάουλ που είχαν να δώσουν οι "πράσινοι" στον Τεόντοσιτς. Η καλή άμυνα οδήγησε στο κλέψιμο του Γκιστ, που πέταξε την μπάλα σχεδόν από το κέντρο για να πάει ο αγώνας στην παράταση.

Ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα και την ΤΣΣΚΑ να ισοφαρίζει και την αναμέτρηση σε μία κλωστή. Η μία άστοχη βολή του Ντε Κολό και το τρίποντο του Ρίβερς από την άλλη επέτρεψαν στους "πράσινους" να πάρουν μια μικρή ανάσα με 1'56'' για τη συμπλήρωση του έξτρα πενταλέπτου (82-78). Ο Τεόντοσιτς αστόχησε για δεύτερη φορά σε σουτ τριών πόντων, ο Τζέιμς κέρδισε το φάουλ με 1'16'' (83-78), ο Βοροντσέβιτς αστόχησε από τη γωνία, ο Ρίβερς πήρε το ριμπάουντ, ο Καλάθης πήρε ένα ακόμη ριμπάουντ, ο Γκιστ κάρφωσε και ο αγώνας πήγε στο 85-78 με το γήπεδο στο πόδι και το τελικό 85-80 να φέρνει τον Παναθηναϊκό αγκαλιά με την τέταρτη θέση.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Το δίδυμο Γιάννη Μπουρούση - Νίκου Παππά έδωσε αυτό το κάτι παραπάνω σε κάθε επίπεδο που ήθελε ο Παναθηναϊκός. Χωρίς όμως πραγματικά να μπορεί να πεις κάποιος πως δεν ακολούθησαν όλοι μα όλοι οι παίκτες.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Αυτά τα 10 κλεψίματα του Παναθηναϊκού δείχνουν ότι πρέπει να δει κάποιος για τη διάθεση και την πρόθεση των "πράσινων" στην αποψινή αναμέτρηση!

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

Δείτε μέσα από την κάμερα του basketa.gr του πανηγυρισμούς από την τεράστια νίκη του "τριφυλλιού".

Η αποθέωση του Θανάση Γιαννακόπουλου:

Η σειρά του Νίκου Παππά:

Και οι φίλοι του Παναθηναϊκού σε έκσταση:

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ