18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Ψηφίζουν» Ευρωλίγκα αντί FIBA στην Μπασκόνια

Μετά τους έξι διεθνείς του Ολυμπιακού και τους Τούρκους παίκτες της Φενέρμπαχτσε, ο Γιάνις Τίμα ανακοίνωσε πως ούτε τα μέλη της Μπασκόνια θα πάρουν μέρος στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 με την Εθνική της χώρας τους.

Ο 25άχρονος φόργουορντ γνωστοποίησε, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, πως αποφάσισαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να παίξουν στους αγώνες της Ευρωλίγκας με τους Βάσκους κι όχι στα «παράθυρα» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους. O λόγος γίνεται, επίσης, για τους Μαρτσελίνιο Χουέρτας (Βραζιλία), Τζέισον Γκρέιντζερ (Ουρουγουάη), Γιοχάνες Βόιτμαν (Γερμανία), Βίνσεντ Πουαριέ (Γαλλία), Ιλιμάνι Ντιόπ (Ισπανία) και Τορνίκε Σενγκέλια (Γεωργία).

Όπως έγραψε, μέσω Instagram: «Δυστυχώς, εμείς οι παίκτες της Ευρωλίγκας είμαστε σε μια κατάσταση που δεν θα έπρεπε να βρισκόμαστε: να διαλέξουμε μεταξύ των ομάδων που συντηρούν την οικογένειά μας και της χώρας μας. Αυτή η κατάσταση δεν είναι δική μας ευθύνη ούτε φιλοδοξία μας, αλλά η απόφαση πρέπει να παρθεί από εμάς. Στην ομάδα συζητήσαμε την κατάσταση όλοι μαζί και, με αφορμή και την κακή μας αρχή στη σεζόν, αλλά και την αλλαγή προπονητή, αποφασίσαμε να μη συμμετέχουμε στις Εθνικές μας σε αυτή τη φάση. Εύχομαι καλή τύχη στη Λετονία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πιστεύω πως θα πετύχει, αλλά αυτή τη φορά χωρίς εμένα».

https://www.instagram.com/p/Bbb3s1MFffJ/?taken-by=janistimma6



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ