18.1 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Χωρίς πιστοποιητικό η ΑΕΚ λόγω… γραφειοκρατίας!

Μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΕΕΑ την Πέμπτη 26/9, οι 12 από τις 14 ΚΑΕ της Basket League έχουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα που αρχίζει το Σάββατο. Μόνο δύο δεν έχουν. Η Λάρισα, για την οποία έχετε ενημερωθεί ήδη γιατί δεν έχει, και η ΑΕΚ. Στο... παρά ένα της έναρξης του πρωταθλήματος η Ένωση δεν έχει αποκτήσει ακόμα το δικαίωμα να παίξει σε αυτό και υπεύθυνη γι' αυτό είναι η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία, αλλά και οι βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου.

Με βάση πρόσφατη τροποποίηση του αθλητικού νόμου, μέσα στο φάκελο που καταθέτουν στην ΕΕΑ κάθε καλοκαίρι οι ΚΑΕ είναι υποχρεωμένες να έχουν, εκτός όλων των άλλων δικαιολογητικών, τη σύμβαση παραχώρησης της χρήσης του γηπέδου που χρησιμοποιούν ως έδρα και την απόδειξη εξόφλησης του ετήσιου μισθώματος. Στο φάκελό της η ΑΕΚ  είχε την απόδειξη, άλλωστε δεν οφείλει ούτε σεντ στο ΟΑΚΑ, δεν είχε όμως βεβαίωση του παραχωρητηρίου. Και δεν την είχε, διότι μέχρι σήμερα το ΟΑΚΑ δεν είχε διοίκηση!

Η ΚΑΕ ΑΕΚ είχε αποστείλει δύο έγγραφα αιτήματα (το τελευταίο στις 5 Σεπτεμβρίου) για να της παρασχεθεί η σχετική βεβαίωση, η οποία ωστόσο θα έπρεπε να χορηγηθεί κατόπιν συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου. Όμως μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου το ΟΑΚΑ δεν είχε διοίκηση, καθώς εκκρεμούσε ο διορισμός της από τη νέα κυβέρνηση. Έτσι δεν υπήρχε κανείς για να βεβαιώσει ότι η ΑΕΚ χρησιμοποιεί πράγματι το κλειστό του ΟΑΚΑ, παρότι βέβαια η ομάδα της βρίσκεται καθημερινά εκεί και κάνει προπονήσεις!

Η νέα διοίκηση διορίστηκε τελικά πριν από λίγες μέρες και το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε για πρώτη φορά σήμερα Πέμπτη 26/9, πάνω κάτω την ίδια ώρα που συνεδρίαζε και η ΕΕΑ για να χορηγήσει τα πιστοποιητικά! Η ΚΑΕ ΑΕΚ επικοινώνησε τηλεφωνικά με μέλος της διοίκησης του ΟΑΚΑ και ζήτησε να σταλεί ένα mail που θα βεβαίωνε ότι η ομάδα χρησιμοποιεί το γήπεδο, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Το mail εστάλη, αλλά η ΕΕΑ δεν το έκρινε επαρκές και δεν το έκανε αποδεκτό! Συνεδρίασε, αλλά δεν ασχολήθηκε με το φάκελο της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, μετά το τέλος της συνεδρίασης της ΕΕΑ, εκπρόσωπός της συνομίλησε με εκπρόσωπο της διοίκησης του ΟΑΚΑ, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να χορηγήσει τη βεβαίωση παραχώρησης της χρήσης του κλειστού στην ΑΕΚ. Όμως η απόφαση αυτή δεν μπορεί να καθαρογραφεί και να σταλεί στην ΕΕΑ πριν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας!

Και όπως φαίνεται τελικά, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή (έχει να ασχοληθεί και με τη Λάρισα) και θα παράσχει προσωρινό πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΑΕΚ, το οποίο θα γίνει μόνιμο εφόσον προσκομίσει το παραχωρητήριο του ΟΑΚΑ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Παναθηναϊκός, γι' αυτό και ήταν μέσα στις 8 ΚΑΕ που πήραν το πιστοποιητικό την τελευταία στιγμή, σήμερα Πέμπτη. Οι "πράσινοι", ωστόσο, είχαν φροντίσει να πάρουν μια προσωρινή βεβαίωση παραχώρησης του ΟΑΚΑ για ένα μόνο παιχνίδι, η οποία δεν χρειαζόταν απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για να εκδοθεί. Την χρειάζονταν για να μπορέσουν να εκδώσουν άδεια για να διεξαχθεί το ντέρμπι του Σαββάτου με την ΑΕΚ, στο οποίο είναι γηπεδούχοι. Αφού την πήραν, την προσκόμισαν και στην ΕΕΑ και πήραν πιστοποιητικό, προσωρινό κι αυτοί, καθώς είναι επίσης υποχρεωμένοι να προσκομίσουν οριστική βεβαίωση παραχώρησης από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ