24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χριστινάκη: «Τελικός με Βουλγαρία»

Χαρακτήρα τελικού έχει ο τελευταίος αγώνας της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021, απέναντι στη Βουλγαρία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παίξει το Σάββατο (06/02, 21.00) με τη Βουλγαρία, στη «φούσκα» της Λουμπλιάνα, και μετά την άνετη επικράτηση απέναντι στην Ισλανδία θέλει ακόμα μία νίκη, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά, ώστε να διατηρήσει «ζωντανές» τις ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση ως μία από τις πέντε καλύτερες δεύτερες ομάδες των ομίλων.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι, έναν τελικό για εμάς. Έχουμε δουλέψει την τακτική για αυτό το παιχνίδι και η προσοχή μας είναι μόνο εκεί πια. Θέλουμε τη νίκη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά κι ελπίζουμε στο τέλος να χαμογελάσουμε», ανέφερε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης η Ελεάννα Χριστινάκη.

Η Βουλγαρία μόνο άγνωστη δεν είναι για τις Ελληνίδες διεθνείς, με την 24χρονη φόργουορντ να προσθέτει: «Γνωρίζουμε καλά την αντίπαλό μας. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, είναι άλλωστε αυτό που χαρακτηρίζει την ομάδα μας όλα αυτά τα χρόνια, και στην επίθεση να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή. Η Βουλγαρία διαθέτει παίκτριες που παίζουν χρόνια μαζί, έχουν ομοιογένεια και καλό σύνολο. Εμείς, ωστόσο, κοιτάμε μόνο τη δική μας ομάδα και πόσο καλά θα αποδώσουμε, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, προκειμένου να περιορίσουμε τα ατού της αντιπάλου».

Αναφορικά με τη νίκη επί της Ισλανδίας, στάθηκε στις παίκτριες που αγωνίζονται εντός συνόρων κι επέστρεψαν στο παρκέ ύστερα από μήνες, μια και η Α1 Γυναικών έχει διακοπεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού: «Η ομάδα ανταποκρίθηκε παρά το γεγονός ότι τα κορίτσια που είναι στην Ελλάδα έχουν να αγωνιστούν από το Νοέμβριο. Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο το πόσο πολύ έχουν δουλέψει για να μείνουν σε πολλή καλή αγωνιστική κατάσταση, παρά το γεγονός ότι ο πρωτάθλημα έχει διακοπεί εδώ και τόσο καιρό και τους αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ