24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Χάνλαν και… ξερός

Ενα τρίποντο του Ολιβιε Χάνλαν σχεδόν με την κόρνα της λήξης, διαμόρφωσε το τελικό 71-68 για τον Ηρακλή στο Μεσολόγγι και επέτρεψε στον «γηραιό» να φύγει πανηγυρίζοντας από το Αγρίνιο. Οι γηπεδούχοι πάλεψαν και πάλι σαν θηρία και κυνήγησαν μια ακόμα μεγάλη νίκη, αλλά την έχασαν όπως είχαν πάρει την πρώτη τους επί του Αρη, δηλαδή με τρίποντο στην εκπνοή.

Οι δύο ομάδες παρατάχτηκαν έχοντας από μία σημαντική απουσία. Οι γηπεδούχοι τον σκόρερ τους Ντεβόντε Γκριν, ο οποίος προερχόταν και από πρόβλημα στη γάμπα που δεν ήταν τελείως καλά και από ένα σοβαρό τροχαίο που έκανε επιφυλακτικούς τους γιατρούς. Οι φιλοξενούμενοι τον... πύργο του Βασίλη Καββαδά ο οποίος επιστρέφοντας από την Εθνική παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στον δικέφαλο και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί.

Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο όψεις. Αυτήν του Ηρακλή για 15 λεπτά και αυτή του Μεσολογγίου για τα πέντε τελευταία. Ο Ηρακλής έκλεισε στο καλάθι του ποντάροντας ότι χωρίς τον Γκριν ο αντίπαλος έχανε το όπλο του σουτ και βρίσκοντας λύσεις εκεί, με Τσαϊρέλη και Γκιουζέλη όταν φορτώθηκε με γρήγορα φάουλ ο Ντάνιελ, έκανε τη δουλειά του. Οντας και προετοιμασμένος για τα ζον πες που παίζει κατά κόρον το Μεσολόγγι, έκλεισε  το δεκάλεπτο στο 13-17, πήρε με δυο γρήγορα τρίποντα διψήφια διαφορά 13-23 στο 11' και την κράτησε εκεί μέχρι το 18-28 στο 14'

Ο Καλαμπάκος πόνταρες σε Ελληνες και ζώνη για να ανακατέψει το ματς και του βγήκε. Ο Μοτσενίγος έδωσε το μακρινό σουτ, ο Χατζηνικόλας την ενέργεια, η ζώνη μπλόκαρε τον Ηρακλή, το Μεσολόγγι πήγε στο 28-28 στο 17'30'', προσπέρασε και με 33-32 στο 19'20'' και το ημίχρονο έληξε με 33-35 και... πάμε από την αρχή

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν... απελπιστικό σε θέαμα και μάλλον επιτυχημένο για το Μεσολόγγι. Προηγήθηκε νωρίς με έξι σερί πόντους του Αγραβάνη 39-35 και μετά με επιμέλεια χάλασε το παιχνίδι του Ηρακλή, πόνταρε στην άμυνα, δεν άφησε τον αντίπαλο να βρει διαδρόμους προς το καλάθι του και να να ξαναβρεί ρυθμό και η λήξη βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 47-47, έτοιμες για το τελευταίο μέρος του... κλεφτοπόλεμου.

Ο Ηρακλής στο 33' βρέθηκε στο +7, 49-56 αφού ο Ζιάγκος βρήκε ένα ημίψηλο σχήμα που έτρεξε και είχε ρυθμό, ο Χάτσερ βρήκε πατήματα, ο Τσαϊρέλης με τον Γκιουζέλη έκαναν  τη δουλειά κάτω από τα καλάθια και ο Βεργίνης έδωσε τα «μεγάλα» σουτ που έψαχνε ο Ηρακλής. Το Μεσολόγγι έπαιξε  πολύ με τον Μπράουν και ο επιθετικός του οίστρος το κρατούσε μέσα στο ματς, με το 57-61 στο 36'.

Ο παράγοντας Μπράουν έγινε καθοριστικός μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά, αφού οι συμπαίκτες του είχαν το καθαρό μυαλό να τον τροφοδοτούν συνέχεια και αυτός δεν είχε αντίπαλο στα κυβικά του.  Οι ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δίλεπτο με σκορ 61-64, το Μεσολόγγι πήγε στο 63-64 με δύο εύστοχες βολές του Χατζηνικόλα κάτι που δεν ήταν συνηθισμένο σήμερα για την ομάδα του, να τις βάζει όχι να τις κερδίζει, ο ίδιος με ένα παλικαρίσιο καλάθι στα 53''  έκανε το 65-64 με το σερί του Μεσολογγίου πλέον να φτάνει το 8-0.

Ο Χάνλαν με δύο βολές στα 36'' έκανε το 65-66, ο Μοτσενίγος έκανε βήματα στα 28'' μετά το τάιμ άουτ κι ενώ το Μεσολόγγι έπαιξε από μπροστά για να έχει και δεύτερη επίθεση.

Στα 19'' ο Αγραβάνης έστειλε στις βολές τον Χάνλαν για το 65-68, στα 13'' ο Μπόουλιν έστειλε τον Χατζηνικόλα που έβαλε την πρώτη, έχασε τη δεύτερη αλλά πήρε το επιθετικό και έδωσε στον Λάνγκφορντ που πήγε επίσης στις βολές στα 10,9''. Μέσα και οι δύο για το 68-68, τάιμ άουτ ο Ηρακλής για την τελευταία (;) επίθεση. Ο Χάνλαν πήρε το τρίποντο δύο δεύτερα πριν τη λήξη και το 68-71 γράφτηκε στο ταμπλό.

ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ: Ο Ολίβιε Χάνλαν δεν ήταν από τους καλούς παίκτες του Ηρακλή σήμερα, είχε άλλους που πρόσφεραν περισσότερα σε διάρκεια. Είναι όμως ένας χαρισματικός σκόρερ με εμπιστοσύνη στον εαυτό του γι' αυτό και πήρε το καθοριστικό σουτ, έβαλε το δύσκολο καλάθι και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με όση ευκολία κέρδιζε βολές το Μεσολόγγι (23 τον αριθμό), με ακόμα μεγαλύτερη τις έχανε. Εβαλε 12, έχασε 11 δηλαδή και απέναντι σε έναν Ηρακλή που είχε 11/12, έχασε ένα ματς που κρίθηκε στο σουτ. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ