25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Φώτης Βασιλόπουλος στο Basketa: «Και η παρέα αυτή συνεχίζει…»

Ο Ιωνικός έκανε μία μεγάλη γιορτή στο σπίτι του κόντρα στον ΚΑΟ Κορίνθου, σε συνέχεια του… πάρτι που κάνει όλη την χρονιά στη Β’ Εθνική, για την επιστροφή στην Α2, και ο Φώτης Βασιλόπουλος μίλησε στο Basketa.gr για το θρίαμβο της ομάδας της Νίκαιας, την επάνοδό της και τη συμβολή μίας σπουδαίας παρέας, που μοιάζει να έχει… συμβόλαιο με την επιτυχία.

«Όπως παλιά, βασιλιάς ξανά, Α1 εγώ θέλω να σε δω και να τρελαθώ», λέει το σύνθημα των οργανωμένων οπαδών του Ιωνικού Νικαίας, το οποίο φώναζαν από τις… 16 Σεπτεμβρίου, όταν και η ομάδα τους κέρδιζε τον μετέπειτα πανηγυρικό πρωταθλητή της Α2, το Περιστέρι, για το Κύπελλο Ελλάδος. Μπορεί ο Φάρος να χάλασε το όνειρο του να έρθει ο Ολυμπιακός στο Κλειστό του Πλάτωνα, αλλά η παρέα εκείνη που είχε καταξιώσει την ομάδα του Κερατσινίου και συνέρευσε μαζικά στον ιστορικό σύλλογο, για να τον κάνει πάλι πρωταγωνιστή, κράταγε τα καλύτερα για τη Β’ Εθνική.

Από θρίαμβο σε θρίαμβο και από ρεκόρ σε ρεκόρ, ο Ιωνικός αποτελεί μία από τις κορυφαίες, ενώ όχι την κορυφαία ομάδα που έχει περάσει από την κατηγορία, με τη 14η «κατοστάρα» (106-80) έναντι του ΚΑΟ Κορίνθου, να «υπογράφει» το 106-80 στη μαγική φιέστα που είχε δημιουργηθεί. Μεταξύ των πρωτεργατών αυτής της υπέροχης σεζόν, ήταν κι ένας… ισορροπημένος «τρελός» των παρκέ, ο οποίος είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας, έδινε το «σύνθημα».

Ο Φώτης Βασιλόπουλος, μιλώντας στο Basketa.gr, δε δίστασε να παραδεχθεί για τη σεζόν που πέρασε, ότι «είναι ακριβώς αυτό που είπες, μία ονειρεμένη χρονιά. Ξεκίνησε με μία τρομερή πορεία στο Κύπελλο και τελείωσε με αυτό το «πάρτι» σήμερα (σ.σ. προχθές), όπου έβλεπες παντού χαρούμενα πρόσωπα. Η χρονιά είναι απόλυτα επιτυχημένη και κάθε Κυριακή στηνόταν μία όμορφη γιορτή για εμάς». Δεν είναι τυχαίο, που μίλησε για τον κόσμο, καθώς είναι ένα από τα πιο σταθερά του κίνητρα σε μία λήψη απόφασης, για το σύλλογο όπου θα αγωνιστεί. Όποιος δει τις αντιδράσεις σε ένα παιχνίδι του, θα καταλάβει. «Ήταν πολύ σημαντικό, όντως. Νομίζω, όμως, ότι σε όλους τους παίκτες θα άρεσε το «πάρτι» που κάναμε κάθε Κυριακή. Ο κόσμος μας πρόσφερε μία τρομερή αγκαλιά», τόνισε ο ίδιος από την πλευρά του.

Ο βασικός λόγος, όμως που διάλεξε να έρθει στην Νίκαια, εντοπίζεται αλλού. «Ο ψηλός», αναφέρει συνθηματικά ο Βασιλόπουλος, εννοώντας τον Βαγγέλη Τσάπα, που το περασμένο καλοκαίρι, αφού μετά την κατάκτηση της ανόδου στη Stoiximan.gr Basket League με τον Φάρο, αποφάσισε να συνδράμει στην ένωση με τον ΓΣΛ και τη μετακόμιση του συλλόγου στη Λάρισα, για να προχωρήσει με το όνειρο της εκ νέου «γιγάντωσης» του Ιωνικού. Και ναι, όλα αυτά τα στοιχεία και μόνο, για τους δύο άνδρες που είχαν συνεργαστεί την αμέσως προηγούμενη χρονιά, ήταν αρκετά για να πείσουν τον πολύπειρο γκαρντ να παίξει στον Ιωνικό, αναφέροντας πως «έπαιξε τον πιο βασικό ρόλο. Η ομάδα αυτή έχει δεσμούς, που δε σχετίζονται με το μπάσκετ. Η κατηγορία, λοιπόν, δεν νομίζω ότι έπαιξε ρόλο στην απόφαση των παικτών, που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι εδώ».

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, πάντως, η τρομερή χρονιά του Ιωνικού δεν αφορούσε μόνο τη Β’ Εθνική, αλλά και τις νίκες στο Κύπελλο, φτάνοντας μέχρι την 3η αγωνιστική, ένα «βήμα» πριν από τα προημιτελικά. Το κοινό της ομάδας, από τότε έδειξε την αμέριστη συμπαράστασή του σε αυτό που «χτιζόταν» και ίσως αυτό να ήταν καθοριστικό για τις σχέσεις τους με το σύνολο του Μάριου Γούναρη, ώστε να συνεχίσουν… στον ίδιο ρυθμό για το πρωτάθλημα. «Ξεκινήσαμε, σίγουρα, με φοβερή δυναμική αυτή την χρονιά. Αποκλείσαμε τις κορυφαίες ομάδες της Α2, παίξαμε με ομάδες της Α1 και τις αποκλείσαμε επίσης, ή τις κοιτάξαμε στα μάτια. Κάπου εκεί, «ζεστάναμε» όπως είπες τον κόσμο μας, και όλα πήραν το δρόμο τους», απαντά για αυτό το ζήτημα ο Φώτης Βασιλόπουλος, που δεν κρύβει την πίστη του για την παρέα που οδηγείται από επιτυχία σε επιτυχία. «Αυτή η παρέα, όπως έχει πολύ επιτυχημένα κάποιος, έχει το DNA του νικητή. Και πέρυσι είχε κάνει κάτι, που όποιος το έλεγε τον Ιανουάριο θα τον χαρακτήριζαν… τρελό. Κι όμως το έκανε. Και συνεχίζει…», θα έλεγε… με τρόπο στο Basketa.gr, συμφωνώντας πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, που μετά την περσινή υπέρβαση με τον Φάρο (σ.σ. άνοδος στην Basket League με «μπρέικ» επί του Ηρακλή στα playoffs) και το φετινό «σόου», αποτελούν την επιβεβαίωση της φράσης, που αναφέρει ότι «η ιστορία γράφεται από τις παρέες».

Τι νιώθει, όμως, ο Φώτης Βασιλόπουλος για την ιστορική ομάδα, της οποίας φορά την φανέλα και που επιστρέφει στην Α2 ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια, έχοντας υποστεί ουκ ολίγες δοκιμασίες τα επόμενα χρόνια, από την Α’ ΕΣΚΑΝΑ έως τη Β’ Εθνική; «Νιώθω ευλογημένος, που έζησα από τόσο κοντά τον Ιωνικό Νικαίας. Είναι διαφορετικό το να ακούς για μία κατάσταση, σαν αυτή, διαφορετικό το να τη βλέπεις και διαφορετικό το να τη ζεις μία ολόκληρη σεζόν, αποτελώντας κι εσύ μέλος αυτού του μεγάλου συλλόγου», επισημαίνει και είναι λογικό, καθώς όπως μπορούμε να συμπεράνουμε, όντως γράφεται σπουδαία ιστορία για το σύλλογο.

Στο τέλος, δε δίστασε να μας και το… τι ζητά από τον εαυτό του στα 32 του χρόνια, με καριέρα σε ΑΕΚ, Πανιώνιο, Παγκράτι, ΑΓΕΧ, Δάφνη, Πανελευσινιακό και Φάρο, πριν καταλήξει στον Ιωνικό. «Θέλω να περνάω καλά, να κερδίζω και να δίνω μαζί με την ομάδα μου χαρά στον κόσμο, που έρχεται και μας βλέπει», είναι η προσωπική ευχή. Λιτή, αλλά ξεκάθαρη ως προς τις προθέσεις της…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ