21 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Φουριόζος Φριντέτ, ξανά «κατοστάρα» ο Παναθηναϊκός

Με τον Τζίμερ Φριντέτ να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στον Άρη τον οποίο νίκησε στο ΟΑΚΑ με 108-86, σημειώνοντας την τρίτη του φετινή «κατοστάρα» σε πέντε αγώνες της Basket League.

Οι «πράσινοι» παραμένουν αήττητοι και με ρεκόρ 5-0 συγκατοικούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με το Περιστέρι το οποίο νωρίτερα έκαμψε εύκολα την αντίσταση του Λαυρίου. Στον αντίποδα η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπεσε στο 1-4 παραμένοντας στις τελευταίες θέσεις.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε τον χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, καθώς ακολουθεί η πρώτη διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τον Νικ Καλάθη να μένει στο παρκέ μόλις για 12 λεπτά. Ο Ουέσλι Τζόνσον ήταν ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά, καθώς έμεινε στο γήπεδο για περίπου 28 λεπτά και πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στην Ελλάδα σκοράροντας 15 πόντους, ενώ μοίρασε 5 ασίστ και μάζεψε 3 ριμπάουντ.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου όταν βρίσκονταν πίσω με 50-44. Στη συνέχεια το «τριφύλλι» πάτησε το γκάζι κι εξαφανίστηκε. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 81-62 κι όλα είχαν κριθεί. Ο Σούλης Μαρκόπουλος έδωσε κι αυτός χρόνο σε νεαρούς και η κόρνα της λήξης βρήκε νικητές τους πρωταθλητές Ελλάδας με 108-86, φτάνοντας στην τρίτη τους «κατοστάρα» στις πρώτες πέντε «στροφές».

Ο «ΚΑΥΤΟΣ» ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ: Ο Τζίμερ Φριντέτ διανύει περίοδο φόρμας και ήταν πολύ «ζεστός» συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο μετά τον αγώνα με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη. Ο Αμερικανός σκόρερ σε 14 λεπτά συμμετοχής σταμάτησε στους 21 πόντους με 9/10 βολές και 4/4 δίποντα. Για τους ηττημένους ο Μαρτίνας Γκετσεβίους έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε τελειώνοντας το παιχνίδι ως πρώτος σκόρερ με 23 πόντους και 7/11 τρίποντα, αλλά δεν είχε τις απαιτούμενες βοήθειες.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Και οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικές πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. Αμφότεροι οι αντίπαλοι είχαν 13/27 τρίποντα με τον Παναθηναϊκό να είναι καλύτερος σε βολές και δίποντα. Πολλές ασίστ από τους «πράσινους» και τους «κίτρινους» με 25 και 26 αντίστοιχα. Σημαντική η διαφορά στους πόντους δεύτερης ευκαιρίας, με το «τριφύλλι» να βρίσκει 20 τέτοιους έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ