23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Από άλλο «πλανήτη» το αήττητο Περιστέρι!

Δεν έχει «φρένα» αυτό το Περιστέρι. Η ομάδα των δυτικών προαστίων ήρθε με... φόρα από την Ευρώπη και«παρέσυρε» το Λαύριο (88-62), το οποίο πάλεψε στην τέταρτη περίοδο, πετυχαίνοντας το απόλυτο 5/5 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας ενώ η ομάδα του Χρήστου Σερέλη υπέπεσε στο ρεκόρ 3-2. Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο υπερηχητικός Στίβεν Γκρέι με 23 πόντους και 7 ασίστ.

Δύο ομάδες αλλά μία πάτησε πραγματικά το παρκέ. Το Περιστέρι δεν άφησε κανένα περιθώριο στο Λαύριο και με εκκωφαντικό τρόπο (88-62) παρέμεινε αήττητο. Πριν την έναρξη ο αγώνας θεωρούνταν αμφίρροπος αλλά στην πράξη αποδείχθηκαν διαφορετικά τα πράγματα με τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη να μην βρίσκονται σε καλή μέρα. Οι φιλοξενούμενοι πλήρωσαν το κάκιστο ποσοστό πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (5/30) ενώ μοναδικός διψήφιος για το Λαύριο ήταν ο Ουότσον με 15 πόντους.

Το Περιστέρι μπήκε σοβαρό και αποφασισμένο στην αναμέτρηση και με καυτό τον Γκρέι στην αρχή προηγήθηκε γρήγορα με 8-0. Οι γηπεδούχοι είχαν πλάνο στην επίθεση τους με το Λαύριο να φαίνεται αρκετά μπλοκαρισμένο (14-2). Στην εξίσωση μπήκαν και οι Μόρισον με τον Μπλέικ εκτοξεύοντας τη διαφορά στο 21-5. Τα αμυντικά προβλήματα των φιλοξενουμένων και το τραγικό ποσοστό από η γραμμή τριπόντου (1/9) επέτρεψαν στο Περιστέρι να κλείσει το δεκάλεπτο με 31-11.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη συνήλθε και με πρωταγωνιστή τον Μαστρογιαννόπουλο έκανε ένα γρήγορο σερί 8-0 ροκανίζοντας τη διαφορά (31-19). Η αστοχία του Περιστερίου και τα εύκολα λάθη έδωσαν την ευκαιρία στο Λαύριο μαζί με τον Ουότσον να κρατήσουν τη διαφορά στα ίδια επίπεδα (39-26). Από εκείνο το σημείο και μετά το Περιστέρι έτρεξε στο γήπεδο και με μια άμυνα από... ατσάλι έφτασε τη διαφορά ξανά σε υψηλά επίπεδα (48-29) παρά τις αρκετές χαμένες βολές.

Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ήταν με αρκετή καθυστέρηση λόγω κωλύματος του ηλεκτρονικού ταμπλό αλλά δεν πτόησε το Περιστέρι που μπήκε με την ίδια διάθεση και με επιθετικό πλουραλισμό έφτασε τη διαφορά σε double score (62-31) χωρίς να αφήσει περιθώρια στο ανήμπορο Λαύριο. Η κακή άμυνα του Λαυρίου συνεχιζόταν όπως και η αστοχία από το τρίποντο (2/22) με αποτέλεσμα το Περιστέρι να κλείσει την τρίτη περίοδο με μια ασφαλή διαφορά (71-46).

Η μεγάλη διαφορά επέτρεψε στο Περιστέρι να ρίξει... ταχύτητα και να επιτρέψει στο Λαύριο τον Ουότσον να μειώσουν (74-60), σημειώνοντας μόλις δύο πόντους στα πρώτα περίπου πέντε λεπτά. Ο ρυθμός έπεσε και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι ο χρόνος και η εμφάνισή τους δεν θα τους έφερνε τη νίκη με την ομάδα του Ηλία Ζούρου να διαχειρίζεται το ματς στα μέτρα του δίχως να βάλεις αρκετούς πόντους. Οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν και πήραν εύκολα τη νίκη με 88-62.

Τα δεκάλεπτα: 31-11, 48-29, 71-46, 88-62

 

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΑΗΤΤΗΤΟΥ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΚΙΝΗΣΗ:

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για το αήττητο Περιστέρι έχει όνομα και λέγεται Στίβεν Γκρέι. Ο Αμερικανός γκαρντ συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις από την αρχή του πρωταθλήματος και πρόσθεσε ακόμη μία απόψε. Για την ακρίβεια σημείωσε 23 πόντους (7/9διπ., 2/4τρ., 3/5βολ.) ενώ μοίρασε 7 ασίστ, μάζεψε 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Όμορφη πρωτοβουλία από την διοίκηση του Περιστερίου για την χθεσινή ημέρα που ήταν αφιερωμένη στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού με αποτέλεσμα να επιτρέψει την ελεύθερη είσοδο σε όσες γυναίκες επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Oι παίκτες του Χρήστου Σερέλη βρέθηκαν σε ένα από τα χειρότερα επιθετικά τους βράδια με τα ποσοστά ευστοχίας να είναι αρκετά χαμηλά. Το πιο καθοριστικό κομμάτι ήταν από το σημείο του τριπόντου ευστοχώντας μόλις σε 5/30 ενώ στα δίποντα είχαν 17/35. Επίσης υστέρησαν αρκετά στα ριμπάουντ μαζεύοντας μόλις 28 έναντι 45 του Περιστερίου ενώ οι γηπεδούχοι είχαν παραπάνω από τις τριπλάσιες ασίστ (27) του Λαυρίου (8).

 

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα:

 

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ