19.1 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Φιλοσοφία ή ανάγκη, ζει ή πεθαίνει με την άμυνα

Είτε από ανάγκη –γιατί αυτό επιβάλλει το υλικό του- είτε από φιλοσοφία, σήμερα έγινε για μία ακόμη φορά σαφές ότι ο φετινός Άρης δεν έχει απλά ως προτεραιότητα αλλά ως μοναδική διέξοδο του για αποτελέσματα, την άμυνα. Με αυτήν είτε θα ζήσει, είτε θα πεθάνει. Σήμερα επέζησε.

 

Ανεξαρτήτως του νικηφόρου αποτελέσματος, επιβεβαιώθηκε η αδυναμία του να πάει ψηλότερα το σκορ αφού για 12η φορά στα 13 παιχνίδια του όλων των διοργανώσεων έμεινε κάτω από τους 70. Τους πέρασε χάρη στο τρίποντο του Βασιλόπουλου στο Λαύριο φτάνοντας τους 71. Είναι χαρακτηριστικό ότι σκοράροντας 20 στην τελευταία περίοδο, έφτασε για 5η φορά στα 16 δεκάλεπτα των τεσσάρων εντός έδρας αγώνων του στο BCL που έφτασε στους 20+ πόντους.

 

Η άμυνα λοιπόν είναι το παν για τον Άρη του Παναγιώτη Γιαννάκη. Δεν ήταν στα στάνταρ του στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια του στο BCL με τη Νίμπουρκ (99) και την Μπεσικτάς (83) με αποτέλεσμα να τα χάσει και τα δύο με μεγάλες διαφορές. Στο «Παλέ» όμως οι αντίπαλοι του ασφυκτιούν. Οι 56 πόντοι της Αβελίνο είναι η καλύτερη αμυντική επίδοση του Άρη στο BCL αφού είχε δεχτεί 62 από τη Ναντέρ και 64 από τη Ζιελόνα Γκόρα. Δεν κράτησε χαμηλά τη Βόννη (75) και έχασε.

 

Σημαντικό στοιχείο σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, το ότι ο Άρης δέχτηκε μόλις τέσσερις πόντους από λάθη του παρότι έκανε 12. Αυτή είναι και η καλύτερη ως τώρα επίδοση του στη διοργάνωση αφού είχε παθητικό πέντε πόντους κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα.

 

Ο Άρης πάντως σήμερα σημείωσε διπλό ρεκόρ περιόδου στα ριμπάουντ με τα 32 που είχε στην άμυνα και τα 41 στο σύνολο. Είχε 29 και 40 αντίστοιχα στο ματς με τη Ναντέρ.

 

Όσο για την επίθεση;

 

Ο Άρης ήταν αποτελεσματικός μέσα από τη ρακέτα με 20 πόντους όμως δέχτηκε 26 από τους 56 της Αβελίνο μέσα από το «ζωγραφιστό» στη χειρότερη επίδοση του στις έξι αγωνιστικές. Είχε δεχτεί 24 από τη Βόννη.

 

Ένα στοιχείο που μπορεί να συνιστά πεδίου προβληματισμού είναι πως παρότι ο Άρης είχε εννιά επιθετικά ριμπάουντ έναντι πέντε των Ιταλών, πήρε μόνο τέσσερις πόντους από αυτά. Είναι μάλιστα το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι στο BCL που είχε αυτήν την ισχνή επίδοση (είχε τέσσερις και με την Μπεσικτάς).

 

Στον αντίποδα πάντως το παθητικό του από τα πέντε επιθετικά ριμπάουντ της Αβελίνο ήταν μόνο δύο πόντοι, στην κορυφαία σχετική επίδοση του ως τώρα στη διοργάνωση (είχε τέσσερις από την Μπεσικτάς).

 

Ο Άρης σουτάρει καλά από τη γραμμή του φάουλ στο BCL και το σημερινό 45,45% (5/11) μπορεί να είναι απλά η εξαίρεση του κανόνα παρότι τρεις μέρες πριν στην Πυλαία για το Πρωτάθλημα είχε 9/17. Αρνητική επίδοση των έξι αγώνων του στην Ευρώπη πέραν των βολών, είναι και το 38,46% με το οποίο σούταρε σήμερα στα δίποντα (15/39) αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη του παιχνιδιού με τη Βόννη στο οποίο είχε 42,42% (14/33).

 

Καλή ήταν και η παρουσία της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη στην «οικονομία» ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση της με 12 μόνο λάθη –όσα και με τη Ναντέρ- και σημειώνοντας νέο ρεκόρ με τις 17 ασίστ –είχε 16 με την Μπεσικτάς.

 

Ο Άρης νίκησε παρότι στατιστικά έκανε το χειρότερο εντός έδρας παιχνίδι του. Είχε 67 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, τέσσερις λιγότερους από το ματς με τη Βόννη.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ