14.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φιλιππάκος : «Ο Πανερυθραϊκός έχει πλάνο, όραμα και φιλοδοξία να πρωταγωνιστήσει»

Μια ακόμη σπουδαία μεταγραφή ολοκλήρωσε ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος ανακοίνωσε τη συμφωνία του με τον Πάνο Φιλιππάκο, κίνηση που τον κάνει πολύ ισχυρό στο παιχνίδι κοντά στη ρακέτα.

Ο 26χρονος φόργουορντ αποτέλεσε τον βασικό στόχο του Δημήτρη Χουχουλή μετά και την αποχώρηση του Χριστόφορου Λυκογιάννη, ενώ το basketa.gr με ρεπορτάζ του σας είχε ενημερώσει για τη συμφωνία από τις 4/8.

Αναλυτικά :

«Δυνάμωσε με Φιλιππάκο ο Πανερυθραϊκός!

Ο Πανερυθραϊκός ΑΣ-Τμήμα Μπάσκετ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την απόκτηση του Πάνου Φιλιππάκου, ο οποίος θα ενισχύσει τη φροντ λάιν της ομάδας μας την προσεχή αγωνιστική περίοδο, στην ιστορική επάνοδό της στην Α2!

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Πανερυθραϊκού μας (2,02μ., 26χρ.), αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ, ενώ μπορεί με άνεση να καλύψει και τη θέση «5». Την περασμένη σεζόν ήταν εξαιρετικός με τη φανέλα της Δάφνης Δαφνίου, καθώς αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων ψηλών της Α2 (14,6π., 6,6 ριμπ. και 1 κλέψ. ανά παιχνίδι).

Ξεκίνησε το μπάσκετ στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και τον ΑΣΕΔ, όπου πήρε και το «βάπτισμα του πυρός» σε επίπεδο ανδρών, τη διετία 2011-2013 (Β' Εθνική), πραγματοποιώντας μάλιστα εξαιρετικές εμφανίσεις στη δεύτερη χρονιά του στο «ΔΑΪΣ» (9π. κατά μ.ό.). Τη σεζόν 2013-2014 είχε την πρώτη του εμπειρία στην Α2, ως παίκτης του Ψυχικού, σε ηλικία μόλις 19 ετών, για να πραγματοποιήσει το μεγάλο βήμα στην Basket League την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο (2014-2015), με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, φτάνοντας μέχρι τα Play-Offs. Επόμενος σταθμός του, ο Πανιώνιος (2015-2016, κατάκτηση Πρωταθλήματος Β' Εθνικής & Άνοδος στην Α2), με τον ίδιο να αποτελεί μέλος της καλύτερης πεντάδας του Πρωταθλήματος. Μετά τον «Ιστορικό», μεταγράφηκε στον Φάρο Κερατσινίου (Α2, άνοδος στην Basket League), ενώ τη σεζόν 2017-2018 ήταν εξαιρετικός με τα χρώματα του Παπάγου (12,5π., 7,3 ριμπ. ανά παιχνίδι), στην Α2. Το καλοκαίρι του 2018 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με το Περιστέρι, κατακτώντας την 4η θέση της Basket League (2018-2019), για να μεταπηδήσει στη Δάφνη Δαφνίου τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ο Πάνος υπήρξε διεθνής, όντας μέλος της Εθνικής Νέων Ανδρών και της Εθνικής Ενόπλων, ενώ κατέκτησε και τη 2η θέση στο διαγωνισμό καρφωμάτων του φετινού All-Star Game του ΕΣΑΚΕ!

Πάνο, καλώς ήρθες στην Οικογένεια του Πανερυθραϊκού και ευχόμαστε να πανηγυρίσουμε μαζί αμέτρητες σπουδαίες στιγμές!

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Πανερυθραϊκού, ο Πάνος Φιλιππάκος, μιλώντας στο www.panerythraikosbc.gr, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω πλέον στην Οικογένεια του Πανερυθραικού, οι άνθρωποι του οποίου μου έδειξαν από την πρώτη στιγμή έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους και την επιθυμία να πορευτούμε μαζί από την προσεχή σεζόν. Είναι ένας Σύλλογος που αποπνέει υγεία, βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία σε όλους τους τομείς τα τελευταία χρόνια και αποδεικνύει ότι έχει πλάνο, όραμα και φιλοδοξία να πρωταγωνιστήσει, πάνω όμως σε σωστές βάσεις, με προτεραιότητα την ανάπτυξη του αθλήματος και όχι την πρόσκαιρη και «εύκολη» επιτυχία. Στόχος μου είναι να καταφέρω κι εγώ απ' τη μεριά μου να συμβάλλω ώστε να διατηρήσουμε ανοδική αυτή την πορεία του Πανερυθραϊκού, να προσφέρουμε θέαμα και να αποζημιώσουμε τον κόσμο της ομάδας, αλλά και -κυρίως- να ευχαριστηθούμε το μπάσκετ και την καθημερινότητα μας! Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική σεζόν και πάνω απ' όλα Υγεία!».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ