17.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Φιέστα με ρεκόρ νικών για τα Τρίκαλα

Φιέστα μπροστά στον κόσμο τους έκαναν τα Τρίκαλα για την πιο πετυχημένη σεζόν της ιστορίας τους. Με τη νίκη επί της Δόξας Λευκάδας (74-68) η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έφτασε για πρώτη φορά τις 10 νίκες στη μεγάλη κατηγορία.

Σε μια σεζόν που είχε ξεκινήσει διστακτικά, αλλά τελείωσε θριαμβευτικά για την ομάδα των Τρικάλων η οποία εξασφάλισε αρκετά νωρίς την παραμονή της.  Κόντρα στην απογοητευμένη ομάδα της Δόξας Λευκάδας που έχει υποβιβαστεί οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο και εξαφανίστηκαν. Από το ρευστό 16-12 του πρώτου δεκαλέπτου, έκλεισαν το ημίχρονο με 39-24, ενώ κάποια στιγμή είχαν προηγηθεί ακόμα και με 21 πόντους (39-18 μόλις δύο λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου εικοσαλέπτου) πριν απαντήσουν με ένα 6-0 οι φιλοξενούμενοι στο φινάλε του ημιχρόνου.

Ιδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να κρατούν άνετα τη νίκη, προσφέροντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ στους φίλους τους που γέμισαν και πάλι το κλειστό της θεσσαλικής πόλης. Στις αρχές της τελευταίας περιόδου η διαφορά πήγε μέχρι και το +16 (56-40 στο 31') με Μπάρλοου, Τσαγκαράκη και Μανωλόπουλο να ηγούνται επιθετικά για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη. Ομως στο φινάλε η Δόξα Λευκάδας επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι δεν αφήνει κανένα παιχνίδι και μέχρι το τέλος, έβαλε δύσκολα στα Τρίκαλα (μειώνοντας μέχρι και 72-68 λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε) που όμως τελικά κράτησαν τη νίκη.

Η ομάδα των Τρικάλων που κλείνει τη σεζόν και με μια μεταγραφή φέρνοντας στην Θεσσαλία, τον αδελφό του Μάικ Τζέιμς του Παναθηναϊκού (!) του Ντεβόντ Μαλίκ Πασκάλ που πήρε τη θέση του Γκιλβίντας Μπιρούτα. Θυμίζουμε ότι βάση του κανονισμού του ΕΣΑΚΕ, πρέπει μια ομάδα να τελειώνει το πρωτάθλημα ακριβώς με τον ίδιο αριθμό ξένων που το άρχισε, αλλιώς υπάρχει πρόστιμο.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Κέλσι Μπάρλοου με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων και έκανε ουσιαστικά τη διαφορά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η πολυφωνία στην επίθεση ήταν το κλειδί για τους γηπεδούχους που είχαν τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και  άλλους τρεις που άγγιξαν την ίδια επίδοση.

Μπορείτε να δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

Photo Credits: Eurokinissi.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ