20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα 74-76: Πήρε το διπλό με τρομερό buzzer – beater του Μίροτιτς (pic – vids)

Ματσάρα στην Πόλη ανάμεσα σε Φενέρ και Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να φεύγουν με το διπλό χάρη στο τρομερό καλάθι του Νικολά Μίροτιτς στο τελευταίο δευτερόλεπτο (76-74). Εξαιρετική εμφάνιση για τους Χίγκινς (18π.) και Ντέιβις (16π.), μεγάλη η συνεισφορά του Καλάθη στη νίκη των φιλοξενούμενων (11π., 7ασ.).

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το παιχνίδι ανάμεσα σε Φενέρ και Μπαρτσελόνα, με το αποτέλεσμα να κρίνεται κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Μπορεί ο Μπούκερ 6.2'' πριν το τέλος με ένα αδιανόητο κάρφωμα να έφερε το ματς στα ίσα, όμως δεν είχε υπολογίσει τον παράγοντα... Μίροτιτς, ο οποίος έβαλε το καλάθι του αγώνα στο τελευταίο δευτερόλεπτο και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους με 74-76.

Με τον Βέσελι να κάνει ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στον αγώνα η Φενέρ πήρε... κεφάλι (10-2), με την τουρκική ομάδα να διατηρεί το προβάδισμα σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο παρά την αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα με πρωταγωνιστή τον Χίγκινς (20-15).
Με τους Μίροτιτς και Καλάθη η Μπαρτσελόνα μείωσε στο καλάθι (27-25) και με τους γηπεδούχους να έχουν ένα νεκρό διάστημα 3:30 λεπτών, οι Καταλανοί με ένα σερί 2-10 πέρασαν μπροστά και μάλιστα πήραν και μια διαφορά έξι πόντων (29-35).

Καλάθης και Λαπροβίτολα κέρδιζαν έξυπνα φάουλ στην τρίτη περίοδο και διατηρούσαν το προβάδισμα για τη Μπαρτσελόνα παρά τη μεγάλη προσπάθεια της Φενέρ να προσπεράσει, στο τέλος όμως με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να βρουν λύσεις επιθετικά οι γηπεδούχοι μείωσαν στον πόντο με τον Πολονάρα (46-47).

Χίγκινς, Σμιτς και Ντέιβις έδωσαν ανάσα στους Καταλανούς (50-55) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, αλλά η Φενέρ με τους εξαιρετικούς Γκούντουριτς και Βέσελι κατάφερε να προηγηθεί (66-65). Δύο βολές του Χίγκινς και ένα γκολ φάουλ του Ντέιβις έδωσαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους, όμως ο Χένρι που ήταν... άποντος ως τότε, ευστόχησε από τα 6.75 και μείωσε στο ελάχιστο (69-70). Η Φενέρ ήταν στο -2 με 6.2'' να απομένουν και τότε ο Μπούκερ έβαλε ένα αδιανόητο κάρφωμα και έφερε το ματς στα ίσα (74-74). Ενώ όλα έδειχναν παράταση, στην τελευταία επίθεση της Μπαρτσελόνα, ο Μίροτιτς με την αντίπαλη άμυνα γαντζωμένη πάνω του, έβαλε ένα πολύ δύσκολο καλάθι και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 74-76.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιάν Βέσελι με 24 πόντους, 8 ριμπάουντ και 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, όμως δυστυχώς η υπερπροσπάθεια του δεν ήταν αρκετή για να πάρει η Φενέρ την πολυπόθητη νίκη.

Ο ΚΟΡΥΦΑΊΟΣ: Μπορεί οι Χίγκινς (18π.) και Ντέιβις (16π.) να «τράβηξαν» επιθετικά την Μπαρτσελόνα για 40 λεπτά, όμως το καθοριστικό καλάθι το έβαλε ο Μίροτιτς και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, με τον 30χρονο πάουερ φόργουορντ να είναι αναμφίβολα ο πολυτιμότερος παίκτης για την Μπαρτσελόνα.

Δείτε τα στατιστικά εδώ. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ