21.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Φίλιππος Βέροιας: Η σταθερή αξία του Σωτήρη Ντόβα (vids)

Ο Φίλιππος Βέροιας πέτυχε μια σπουδαία νίκη έναντι του Ψυχικού και το Basketa.gr παρουσιάζει την πορεία του πρωταγωνιστή, Σωτήρη Ντόβα, ο οποίος ήρθε στον τόπο καταγωγής του ως μια σταθερή αξία και ως τέτοια οδηγεί την ομάδα της Ημαθίας.

Ο Φίλιππος Βέροιας έχει τη δική του ιστορία στις εθνικές κατηγορίες. Μια ιστορία, που έρχεται από το μεράκι που είχε ο Δημήτρης Γκίμας, οδηγώντας ψηλά στις εθνικές κατηγορίες την ομάδα της Ημαθίας και βάζοντάς τη στον «χάρτη» του ελληνικού μπάσκετ.

Ο άδικος χαμός του άφησε και μια μεγάλη κληρονομιά στο σύλλογο, ο οποίος αναζητά τον τρόπο να βαδίσει στα ίδια μονοπάτια, ευρισκόμενος σήμερα στην Α2. Παλεύει με τις δυνάμεις του και απέναντι στον Κόροιβο πήρε τη δεύτερη φετινή του νίκη, δείχνοντας πως για ακόμη μια φορά... θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του.

Η ομάδα αυτή, άλλωστε, έχει στις τάξεις της παίκτες, που αγωνιστικά αποτελούν σταθερές αξίες και αποτελούν εγγύηση για κάθε προπονητή. Ένας εξ αυτών είναι και ο Σωτήρης Ντόβας, ο άνθρωπος πίσω από το σπουδαίο αποτέλεσμα επί των Ηλείων.

https://www.youtube.com/watch?v=EwrG-BkWA6k

Γύρισε στα γνώριμα λημέρια και διαπρέπει ξανά

Ο Ντόβας είναι γέννημα-θρέμμα μιας περιοχής της Ημαθίας, σε απόσταση μόλις 23 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του Νομού. Η Μελίκη είναι μια κωμόπολη, η οποία έχει αναδείξει αθλητές, καθώς και τον τοπικό ΓΑΣ, ο οποίος σήμερα βρίσκεται μάλιστα στη Β' Εθνική.

Από εκεί άρχισε και τη δικξή του πορεία ο 32χρονος γκαρντ, όπου άρχισε να εντυπωσιάζει, ώσπου τον «τσίμπησε» ο Φίλιππος για μια τριετία, μεταξύ του 2008 και του 2011. Τα καλύτερά του χρόνια θα έρχονταν αργότερα, όταν και θα γινόταν ένας παίκτης-συνώνυμο των ανόδων.

Ο Ντόβας πήγε πρώτα στον Αρκαδικό και το Αγρίνο, αλλά αναμφισβήτητα συνδύασε τα πιο παραγωγικά του χρόνια στην Κοζάνη, οδηγώντας τους Διόσκουρους μέχρι τη Β' Εθνική το 2017, έχοντας την προηγούμενη μόλις χρονιά 18.3 πόντους κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

https://www.youtube.com/watch?v=S4jYBwLX_D4

https://www.youtube.com/watch?v=Nll_JKO5K4Y

Η αδυναμία της ομάδας να παίξει στην τρίτη τη τάξει κατηγορία και η επιστροφή της, ως εκ τούτου, στα τοπικά πρωταθλήματα, του έδωσαν... αναβάθμιση, αφού το καλοκαίρι του 2017 τον βρήκε στον Χαρίλαο Τρικούπη, όντας από τους πρώτους που έβαλαν το «τρένο» στις «ράγες» της Basket League, κάνοντας το πρώτο «βήμα» έως την Α2, φτάνοντας μέχρι τα playoffs το 2019.

Το ίδιο έργο θα επαναλάμβανε το 2020 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ασχέτως αν η ομάδα επίσης αδυνατούσε να παίξει στην Α2. Ο Φίλιππος τον πλησίασε και, εν μέσω πανδημίας, τον έπεισε να γυρίσει στον τόπο καταγωγής του, προσφέροντας επίσης με την εμπειρία του, σε ένα ρόστερ παικτών, που γνωρίζουν τα κατατόπια.

Η φετινή χρονιά στην Α2 μπορεί να μην άρχισε ιδανικά με δύο μόλις πόντους στο Ψυχικό, αλλά η αγωνιστική του άνοδος έφερε και αποτελέσματα, πρώτα έναντι του Αμύντα και ύστερα με την νίκη κόντρα στον Κόροιβο, όπου με 17 πόντους και 3/7 τρίποντα, όταν στα πρώτα δύο ματς μετρούσε 0/9 από τα 6.75 μέτρα, έκανε τη διαφορά.

Οι σταθερές αξίες οφείλουν να υπάρχουν στο ρόστερ μιας ομάδας, ώστε να πετύχει. Παίκτες, που γνωρίζεις επακριβώς τι σου προσφέρουν για την επίτευξη του στόχου. Και ο Σωτήρης Ντόβας γνωρίζει...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ