26.6 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Τώρα πρόεδρε βγες και μάζεψε όλο το χρήμα…

Η αποκάλυψη του Basketa.gr για την πατέντα που σκαρφίστηκε η ανεξάντλητη διοίκηση Γαλατσόπουλου δύσκολα μπορούσε να γίνει πιστευτή. Μας είπαν μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι κάνουμε αγώνα για να σώσουμε το Λαύριο, μας είπαν ότι για τα “κλικ” γράφουμε ό,τι να 'ναι, αλλά ήταν φανερό ότι όλοι οι αντιδρώντες είχαν και την αμφιβολία μέσα τους. ΕΣΑΚΕ είναι αυτός, κάτσε σου λέει μην ανοιχτούμε και πολύ, λαγούς από τα καπέλα βγάζει.

Αυτή την φορά έβγαλε... δεινόσαυρο, όχι απλό λαγουδάκι. Αν γράψεις μια λίστα παρατυπιών, παρανομιών και καταστρατήγησης κανονισμών, καταλήγεις στην χθεσινή απόφαση. Που δεν είναι και απόφαση, πάλι την πονηριά της αναδιάρθρωσης πάνε να κάνουν. Κάτι σαν εισήγηση, που αν δεν προσβληθεί και δεν έχει κανείς αντίρρηση, να την περάσουμε μωρέ γιατί τι φταίει το καημένο το Λαύριο που πήρε ανάποδες ο Γιαννακόπουλος την τελευταία αγωνιστική και έγιναν όσα έγιναν.

Επιγραμματικά για να πιάσουμε τις πιο χοντρές από τις χοντράδες, ο ΕΣΑΚΕ πρότεινε μια λύση βασισμένη στον Ολυμπιακό να έχει μηδενιστεί σε όλα τα ματς της κανονικής περιόδου, άρα να πέφτει αγωνιστικά, αφού όμως είχε βιαστεί να επικυρώσει την βαθμολογία της κανονικής περιόδου χωρις μηδενισμούς στον Ολυμπιακό. Αρα ξε... επικύρωσε μια επικυρωμένη βαθμολογία, την άλλαξε, αλλά ξέχασε να αλλάξει και τα ζευγάρια των πλέι οφ και να τα ξανακάνει. Ο ίδιος ΕΣΑΚΕ που μόλις βγήκε η οριστική απόφαση για τον Ολυμπιακό έλεγε ότι η νομική ερμηνεία είναι ότι πέφτουν τρεις. Οι εξής δύο. Ο... Ολυμπιακός, αφού και ο Κολοσσός που έχει γίνει Χολαργός αλλά θα παίζει στην Ρόδο, πάλι δεν έπεσε.

Στο μεταξύ έχουν τέτοιον εθισμό στο παραμύθι και τόσο φαντασία εκεί μέσα, που ο Θόδωρος Καρατζάς θιγόταν όταν άκουγε να μιλάνε για εξαγορά του Χολαργού από τον Κολοσσό και έλεγε με στόμφο ότι είναι απλά μια συνένωση ομάδων, για να δημιουργηθεί μια ισχυρή που θα βοηθήσει στην ενίσχυση του πρωταθλήματος. Μιλάμε τώρα για μυθικές ατάκες και το χειρότερο είναι ότι τις λένε σοβαρά.

Πάμε στο δια ταύτα; Ρωτάει κάποια στιγμή ο Γαλατσόπουλος προς το φινάλε μιας ακόμα θριαμβευτικής συνεδρίασης επί των ημερών του, που έχει καταρρίψει κάθε προηγούμενο. “Εντάξει είμαστε, να βγω να πάω για χορηγούς και να τους πω ότι κλείσαμε με ομάδες”; Το ρώτησε αφού είχε πει πρώτα ότι για οκτώ μέρες μπορεί να προσβληθεί η... σχεδόν απόφαση για το Λαύριο. Το ρώτησε γνωρίζοντας ότι η Κύμη υπάρχει και δεν υπάρχει. Το ρώτησε γνωρίζοντας ότι ακόμα κοιτάζουν ο έναν τον άλλο με ερωτηματικό για τον Ολυμπιακό. Που έχει πέσει τελεσίδικα, αλλά εντάξει, ΕΣΑΚΕ είναι αυτός, ποτέ δεν ξέρεις...

Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να βγει στην αγορά ο πρόεδρος. Αλλά στην κανονική αγορά. Οχι σε φίλους και σε χατίρια. Εκεί εντάξει, τον έχει τον κύκλο του κάτι μπορεί να τσιμπήσει. Να βγει με όλα τα δεδομένα του πρωταθλήματός του και να ακουμπάει σε τραπέζια ψάχνοντας κεντρικό χορηγό και τηλεόραση για αρχή. Δεν θα το κάνει. Πρώτα και κύρια γιατί ξέρει ότι θα φύγει και ο Ιούλιος και ακόμα κανείς δεν θα ξέρει με σιγουριά τις ομάδες του επόμενους πρωταθλήματος. Αυτού για το οποίο, για να μην ξεχνιόμαστε, την πρώτη κιόλας εβδομάδα μετά την λήξη του προηγούμενου, θα μαζεύονταν όλοι μαζί για να αποφασίσουν επί των προτάσεων που είχε συλλέξει η πενταμελής ομάδα.

Πώς είπατε; Μοιάζουν όλα αυτά με ξένα και πολύ μακρινά; Πώς είπατε; Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας; Πώς είπατε; Ποιος να το πάρει στα σοβαρά αυτό το πρωτάθλημα και γιατί να το κάνει; Ελα ντε. Απάντηση δεν υπάρχει. Μόνο η δυσάρεστη έως τραγική αίσθηση ότι ακόμα δεν τα έχουμε δει όλα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ