13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τώρα είναι καλός ο Ουάιτ ( ; ) (vids)

Ο Οκάρο Ουάιτ έκανε σπουδαία εμφάνιση στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Λαυρίου κι έστειλε μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Και τι δεν είχε γραφτεί μετά τις πρώτες νωθρές εμφανίσεις του 29χρονου φόργουορντ; Ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν μπορούν με αυτόν να νιώθουν ασφαλείς στη θέση «4». Ότι δεν διαθέτει επιθετικό ταλέντο και δεν σκοράρει όσο θα έπρεπε. Μέχρι και για πιθανή αντικατάσταση είχε γραφτεί.

Η πραγματικότητα φαίνεται πάντα στο παρκέ κι αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο πρώην παίκτης της Ούνικς Καζάν θα σκοράρει πάντοτε όπως το έκανε στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στο Λαύριο και ότι θα πετυχαίνει double double σε όλα τα παιχνίδια.

Ωστόσο πρόκειται για έναν εξαιρετικό μπασκετμπολίστα ο οποίος θέλει -όπως όλοι- το χρόνο του για να προσαρμοστεί. Το θετικό στην περίπτωσή του είναι ότι γνωρίζεται άριστα με τον Δημήτρη Πρίφτη και ο Έλληνας προπονητής τον εμπιστεύεται, γεγονός που έχει αποκαλύψει ότι είναι κομβικό για να μπορέσει να αποδώσει στο παρκέ.

Το πιο σημαντικό μήνυμα όμως ήταν ότι ουδείς πρέπει να κρίνεται τόσο αυστηρά με το «καλημέρα». Είναι άδικο για όλους και φυσικά όταν έρχεται η ώρα που εκτίθενται όσοι... μηδενίζουν, δεν υπάρχει τρόπος να απολογηθούν για το κλίμα γκρίνιας και μιζέριας που δημιούργησαν.

Όσο για την εικόνα του Παναθηναϊκού κόντρα στο Λαύριο, όπως αναμενόταν στην αρχή της σεζόν είχε καλές και κακές στιγμές. Ο κόουτς Πρίφτης δείχνει ότι δεν έχει πρόβλημα να χρησιμοποιεί όσους πιστεύει ότι θα του κάνουν τη δουλειά εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά και να δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά, κάτι που έκανε με τον Λευτέρη Μαντζούκα.

Ο Πέρι δείχνει ότι έχει στοιχεία που αν τα βγάλει και στους αγώνες της Ευρωλίγκας θα αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση, την ώρα που ο Μέικον πρέπει να γίνει πιο ομαδικός και να καταλάβει ότι σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός «απαγορεύεται» να κατεβάζει την μπάλα και να σουτάρει χωρίς να δώσει μία πάσα, έστω κι αν έτσι είχε συνηθίσει στα προηγούμενα κλαμπ που έπαιξε.

Το θέμα του γκαρντ προφανώς δεν λύθηκε αλλά τα έχουμε ήδη αναφέρει πολλές φορές σε αυτή τη γωνία. Θετικό ήταν και το πρόσημο του Τζεχάιβ Φλόιντ, την ώρα που ο Γιώργος Παπαγιάννης θα χρειαστεί ακόμα χρόνο για να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο. Όλα αυτά όμως δεν έχουν σημασία ενόψει του αποψινού (26/9) τελικού, κόντρα σ' έναν Προμηθέα Πάτρας που θα παίζει στον τρελό ισπανικό ρυθμό που αγαπά ο Λουίς Κασιμίρο. Ο πρώτος τίτλος της σεζόν πρέπει να βαφτεί στα πράσινα και παράλληλα να μπει στην τροπαιοθήκη του συλλόγου μία κούπα που λείπει...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ