22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός-Λαύριο 74-61: Πράσινος δρόμος… για το νούμερο «26»! (vids)

Ο Παναθηναϊκός έχει ως στόχο την 26η σερί σεζόν του με τουλάχιστον έναν τίτλο και προς αυτό το σκοπό τα πάει περίφημα, περνώντας στον τελικό του Super Cup με 74-61 επί του Λαυρίου, κυριαρχώντας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και βρίσκοντας τις απαντήσεις, όταν πιέστηκε, περιμένοντας πια ΑΕΚ ή Προμηθέα στον τελικό.

Ο Ουάιτ μπήκε αρκετά ορεξάτος για τον Παναθηναϊκό, που θέλησε να «χτυπήσει» μέσα από τις δικές του δυνατότητες κοντά στο καλάθι, αλλά την ίδια στιγμή ο Γκόινς ευστοχούσε από μακριά για το Λαύριο, το οποίο βρίσκοντας και «αντίβαρο» τον Κακλαμανάκη στο «ζωγραφιστό» είχε το προβάδισμα (10-14 στο 5'). Όταν, όμως, ο Παπαγιάννης μπήκε σαν παράγοντας του παιχνιδιού, οι «πράσινοι» άρχισαν να έχουν καλύτερο επιθετικό ρυθμό, με το γκολ-φάουλ του Μαντζούκα να διαμορφώνει το 23-21 της πρώτης περιόδου.

Μετά από ένα τρίποντο του Νέντοβιτς, η άμυνα των παικτών του Σερέλη έμοιαζε να προσαρμόζεται κι ένα κάρφωμα του Αμίνου έφερε τον Πρίφτη σε θέση να οφείλει να πάρει τάιμ άουτ (28-25 στο 13'). Μετά, όμως, το «τριφύλλι» άρχισε να ξεφεύγει, έχοντας ως «πύργο» τον Παπαγιάννη για να «κλειδώσει» τους τυπικά φιλοξενούμενους στο ανασταλτικό του μισό, εκτελεστές τους Αμερικανούς του με τον Ουάιτ ασταμάτητο, βρίσκοντας λύσεις είτε από μακριά είτε από κοντά και με ανοικτό γήπεδο, με ένα κάρφωμα του Φλόιντ να «εκτοξεύει» την απόσταση στο +17 στην ανάπαυλα (46-29).

Στο επόμενο τρίλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε, με την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια, με τους Φλόιντ και Ουάιτ να φέρνουν και στο +20 τη διαφορά, δείχνοντας πως μάλλον ο Παναθηναϊκός «καθάριζε» το ματς (51-31 στο 23'). Κάπου εκεί, όμως, η χαλαρότητα των τυπικά γηπεδούχων και το... τρίξιμο δοντιών από τον Σερέλη στο τάιμ άουτ, ώστε τουλάχιστον οι παίκτες του να παλέψουν, ήρθε μετά το 53-33 ένα σερί 13-0 για το Λαύριο, με τον Γκόινς να δίνει το σύνθημα και την άμυνα της ομάδας της Ανατολικής Αττικής να «μασάει σίδερα», για να μειώσει στο 53-46 του τρίτου δεκαλέπτου ο Νικολαΐδης με μακρινό σουτ, φέρνοντας ανησυχία στο «πράσινο στρατόπεδο».

Το Λαύριο έδωσε και συνέχεια, με τον Αμίνου να παίρνει εμφατικά «μάχες» στη ρακέτα κι ένα λέι απ του Σμιθ να «ψαλιδίζει» το σκορ στο 53-50 νωρίς στην τελευταία περίοδο. Χρειάστηκε να «ξυπνήσει» τους συμπαίκτες του ο Σαντ Ρος, που πήρε πάνω του προσπάθειες και ο Παναθηναϊκός «ξεκόλλησε», με ένα τρίποντο του Πέρι να δίνει ανάσα νίκης στο τρίλεπτο σχεδόν για τη λήξη (66-58). Οι παίκτες του Σερέλη δεν αξιοποίησαν ένα υπέρ τους αντιαθλητικό και όλα «κατέρρευσαν», με τους πρωταγωνιστές των «πρασίνων» να έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο, «κλειδώνοντας» το ματς (74-61).

Δεκάλεπτα: 23-21, 46-29, 53-46, 74-61

ΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ: Ο Οκάρο Ουάιτ φάνηκε να μην... πατά καλά στην προετοιμασία, αλλά στο πρώτο κρίσιμο ματς της σεζόν ήταν παρών, όντας ασταμάτητος από την άμυνα του Λαυρίου. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε double double με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ, ως ο «ακρογωνιαίος λίθος» της πρόκρισης στον τελικό.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν οι κατοχές είναι 13 περισσότερες για την ανώτερη ποιοτικά ομάδα (17-6 επιθετικά ριμπάουντ, 10-12 λάθη), τότε είναι λογικό ακόμη και με σημαντική αστοχία από μακριά, όπως τα 6/31 τρίποντα του Παναθηναϊκού, να έρθει το αποτέλεσμα με διψήφια διαφορά, αφού την ίδια στιγμή θα έπρεπε να έχει τραγική αστοχία και στα δίποντα, με τα 21/34 σουτ να δίνουν ασφάλεια.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ