17 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τότσιος: ” Ήταν θέμα επιβίωσης”

Ο κορυφαίος του αγώνα στο Ιβανώφειο, ο γκαρντ του Ηρακλή, Κώστας Τότσιος (22 πόντοι με 3/6 τρίποντα), μένει κάτω από την Basketa.gr για το "πέμπτο δεκάλεπτο" του αγώνα του Ηρακλή με τον Πανιώνιο, και μας περιγράφει την συγκλονιστική ανατροπή και το πάθος που έδειξαν αυτός και οι συμπαίκτες του, ειδικά στην τελευταία περίοδο του αγώνα.

Κώστα, ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, πήρατε την νίκη με 80-79 επί του Πανιωνίου, ένα σχόλιο για τον αγώνα; Πως τον έζησες;

"Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς . Αυτό το γνωρίζαμε εξαρχής. Με μία από τις καλύτερες ομάδες τις κατηγορίας. Το δείχνει και η βαθμολογική θέση αυτό. Η πίεση του αγώνα θέλοντας και μη, ήταν με το δικό μας μέρος. Ο Πανιώνιος ήταν δύο βαθμούς μπροστά και ερχόταν να παίξει στο Ιβανώφειο. Δεν είχε πολλά να χάσει νομίζω. Αντιθέτως νομίζω ότι αν χάναμε εμείς σήμερα, θα ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να πετύχουμε το στόχο μας, επομένως η πίεση ήταν στη μεριά μας. Στην αρχή δεν μπορέσαμε να την διαχειριστούμε καλά. Ο Πανιώνιος το εκμεταλλεύτηκε αυτό, ήμασταν αρκετά νευρικοί. Κατάφερε και εξασφάλισε μια μεγάλη διαφορά. Από εκεί και πέρα όμως μπήκαμε αποφασισμένοι στο τέταρτο δεκάλεπτο, πιέσαμε πάρα πολύ, πήραμε μεγάλα σουτ και νομίζω ότι αυτή η ομάδα, επειδή το έχει ξανακάνει, δείχνει ότι έχει μέταλλο και μπόρεσε να αντιδράσει".

Μέχρι το 31ο λεπτό, η διαφορά άγγιξε τους 17 πόντους υπέρ του Πανιωνίου. Δεν είχατε ρυθμό μέχρι εκείνο το σημείο.. Πού το αποδίδεις το γεγονός αυτό;

"Ήταν ένα παιχνίδι εντός έδρας, με αρκετό κόσμο . Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να το πάρουμε γιατί ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Πολλές φορές αυτό μεταφέρει πίεση στην ομάδα, σε οποιαδήποτε ομάδα, και το ίδιο συνέβη και με εμάς. Είχαμε λίγη πίεση παραπάνω. Ήμασταν λίγο μπλοκαρισμένοι. Ο Πανιώνιος ήταν πάρα πολύ εύστοχος σήμερα. Ήταν αρκετά ανεβασμένος. Απλά περιμέναμε μία αντίδραση δική μας. Χρειαζόμασταν κάποιο ξέσπασμα για να αντιδράσουμε. Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου και αυτό νομίζω πως μας έδωσε την ώθηση για να μπορέσουμε να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή".

Ποιο ήταν το σημείο κλειδί για να κάνετε την ανατροπή; Τι ήταν αυτό που σας ώθησε;

"Νομίζω πως δεν υπάρχει κάποιο σημείο κλειδί. Ήταν το αίσθημα της επιβίωσης. Καταλαβαίναμε ότι εκεί πέρα χανόμαστε και νομίζω ότι έπρεπε να αντιδράσουμε. Δεν γινόταν διαφορετικά. Ήταν θέμα επιβίωσης, έτσι αισθανθήκαμε. Αυτό είπαμε στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Είπαμε: " παιδιά, ή όλα η τίποτα!" Μπήκαμε μέσα, πιέσαμε με μεγάλη καρδιά για να γυρίσουμε το παιχνίδι απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο".

Το Ιβανώφειο ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Μία ατμόσφαιρα μαγική. Ήταν ο 6ος παίκτης σας;

"Ναι. Νομίζω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στον κόσμο πραγματικά. Το έχω πει και άλλες φορές. Εμείς θέλουμε το Ιβανώφειο γεμάτο, δεν θέλουμε να είναι τιμωρημένο και να παίζουμε κεκλεισμένων. Ο κόσμος για μία ακόμα φορά έδειξε ότι είναι δίπλα μας. Ακόμα και όταν χάναμε με 17 πόντους δεν ακούστηκε το παραμικρό. Ήταν εξαιρετικοί. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και τους θέλουμε έτσι να είναι δίπλα μας και να είναι πάντα γεμάτο το Ιβανώφειο".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ