22.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τόλης Κουτρούλιας στο basketa.gr : «Να απολαύσω την τελευταία μου σεζόν»

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που παραξενεύτηκαν ότι ο Παπάγου αποφάσισε να δώσει την θέση του βασικού του σέντερ στον Τόλη Κουτρούλια, ο οποίος στα 42 του χρόνια, και έχοντας ένα χρόνο σε ουσιαστική αδράνεια στον Χολαργό, επέστρεψε δριμύτερος, και υπενθύμισε σε όλους ποιος είναι, και το μπορεί να προσφέρει.

Ο αιώνιος «έφηβος» του Ελληνικού μπάσκετ, στην πρεμιέρα των «Στρατηγών» με αντίπαλο τον ΚΑΟ Κορίνθου, πέτυχε 38 πόντους, αγωνιζόμενος ουσιαστικά μόνος στις ρακέτες, με τον Δήμο Αγγελόπουλο εκτός λόγω τραυματισμού. Μιλώντας στο basketa.gr και απαντώντας σε όλους που τον θεώρησαν ξοφλημένο ανέφερε : «Δεν έχω να απαντήσω κάτι σε αυτούς τους κυρίους. Ο καθένας έχει κάνει τη διαδρομή του και στο γήπεδο κάθε μα κάθε χρόνο και δείχνει τι αξίζει και από τι είναι φτιαγμένος. Τα ίδια θα απαντούσα αν είχα βάλει 4 πόντους» για να συνεχίσει : «Οι 38 πόντοι ήρθαν γιατί πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής λόγω του τραυματισμού του Αγγελόπουλου, ενώ και ο Παπαπέτρου ο οποίος αγωνίζονταν με τραυματισμό ήταν εκτός ρυθμού και χρεώθηκε με γρήγορα φάουλ. Έτσι πήρα πολλές επιθέσεις, αλλά όπως είπα και νωρίτερα δεν έχουν σημασία οι πόντοι, αλλά η νίκη, και αυτοί ήρθαν τυχαία».

Αναφορικά με το κίνητρο του να συνεχίσει στα παρκέ ο Κουτρούλιας αναφέρθηκε στην αγάπη για το άθλημα : «Η σχέση μου με το μπάσκετ δεν είναι μόνο επαγγελματική. Το αγαπάω από δέκα χρονών, και αυτή η αγάπη με κρατάει ενεργό και πεινασμένο σε κάθε παιχνίδι», ενώ στο αν η φετινή είναι η τελευταία του χρονιά, και αν θα ακολουθήσει το επάγγελμα του προπονητή ανέφερε : «Νομίζω πως ναι, ήθελα από φέτος να σταματήσω αλλά δεν ήρθαν κάποια πράγματα όπως τα περίμενα. Οπότε θα απολαύσω άλλη μια αγωνιστική χρονιά, και στο τέλος θα δούμε».

Όποιος τον έχει δεν να αγωνίζεται, ξέρει ότι αποτελεί τον δάσκαλο της θέσης στο λόου ποστ, ενώ πολλοί μιλάνε για αυτόν, αναφέροντας τον ως «ποιητή» στη ρακέτα. Ο ίδιος κάλλιστα μπορεί να διδάξει τα μυστικά της θέσης, αλλά στην σχετική ερώτηση ήταν αρκετά μετριόφρων: «Υπάρχουν καλύτεροι από μένα το λόου ποστ, και στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να έχουμε τον καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη και έναν από τους καλύτερους στον κόσμο. Αναφέρομαι στον Γιώργο Πρίντεζη που αποτελεί την επιτομή του  gameing sto low post...!!!Το τονίζω γιατί δεν έχουν γραφτεί πολλά πιστεύω, για αυτά που κάνει εκεί στα 2 τ.μέτρα της ρακέτας το "παλικάρι"».

Ο ίδιος επέστρεψε στην Β' Εθνική μετά από πολλά χρόνια, και σε ερώτηση πως είδε το πρώτο του παιχνίδι σε αυτή ανέφερε : «Γύρισα στην Β' Εθνική μετά από 18 χρόνια περίπου.Είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία, πολύ σημαντική που αποτελεί την ραχοκοκαλιά του Ελληνικού μπάσκετ. Επίσης χαρακτηριστικό της είναι ότι είναι άκρως ανταγωνιστική και αν δεν προσέξεις μπορεί να βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων».

Τέλος, για τους λόγους που διάλεξε τον Παπάγου και οι στόχοι της ομάδας του : «Ο Παπάγου είναι μια ιστορική ομάδα που προσπαθεί με την αγάπη του κόσμου και των ανθρώπων που τον τρέχουν να παίξει καλό και μοντέρνο μπάσκετ. Έχει ταλαντούχα παιδιά που με την καθοδήγηση και τις εμπειρίες που θα τους δώσει ο έμπειρος προπονητής μας, θα τα καταφέρουμε...»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ